Se ştie că tinerii,  în general, preferă să părăsească oraşele natale pentru a studia sau a locui în alte oraşe. Majoritatea fac asta îndrumaţi de spiritul de  independenţă, din dorinţa de a cunoaşte ceva nou sau pur şi simplu din plăcerea de a se deplasa în diferite colţuri ale lumii. Tu te–ai gândit vreodată să te stabileşti în alt oraş faţă de cel în care locuieşti acum? Unde anume te–ai duce?

Cele mai tinereşti oraşe din Europa

Helsinki, Finlanda. Exceptând cele 100 de zile de iarnă, capitala şi totodată cel mai mare oraş din Finlanda oferă cel mai plăcut mediu de trai pentru tineri şi numeroase oportunităţi de angajare. Pentru cei care iubesc un stil de viaţă relaxat şi sunt familiarizaţi cu limbile europene, acesta este locul perfect.

Stilul de viaţă relaxat din Helsinki
Stilul de viaţă relaxat din Helsinki

Zurich, Elveţia. Deşi pare copleşitoare ideeea de a trăi într-una dintre cele mai bogate oraşe din Europa, dacă ai terminat studii în domeniul afacerilor şi ai planuri mari în acest domeniu, atunci Zurich, este locul ideal pentru tine. Limba germană însă, este un must have!

Monument din Zurich
Monument din Zurich

Amsterdam, Olanda. Acest oraş este centrul comercial şi cultural al Ţărilor de Jos şi este clasat pe locul doi la categoria cel mai bun oraş de locuit din lume. Cu toate că este cunoscut pentru rău-famatul cartier roşu (Red Light District), oraşul Amsterdam are mult mai multe de oferit.

Amsterdam, un oraş tineresc desăvârşit
Amsterdam, un oraş tineresc desăvârşit

Barcelona, Spania. Un centru cultural şi economic major în sud-vestul Europei, recunoscut pentru faimoasa Sagrada Familia – simbol al oraşului – Barcelona este un oraş tineresc şi înfloritor. Datorită poziţiei de-a lungul Mediteranei, se află în topul oraşelor cu cele mai bune plaje din lume. Aşadar, dacă ai ceva noţiuni de limbă spaniolă, poţi să îl adaugi pe listă.

Sagrada Familia, simbolul oraşului Barcelona
Sagrada Familia, simbolul oraşului Barcelona

Oslo, Norvegia. Oraşul Oslo este recunoscut ca un important centru de şcoli maritime din Europa şi se deţine unele dintre cele mai mari companii de transport maritim din lume. Dacă doreşti să urmezi acest domeniu, ai face bine să ţinteşi acest oraş fără a uita însă că Oslo este unul dintre cele mai scumpe oraşe din lume.

Oslo, important centru de şcoli maritime
Oslo, important centru de şcoli maritime

Londra, Marea Britanie. Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale locuitului în Londra este traficul. Trecând peste acest inconvenient, Londra este şi a fost dintotdeauna un loc al artelor, al educaţiei, al comerţului şi al modei. Descrisă ca o capitală culturală mondială, metropola găzduieşte o populaţie foarte diversificată, astfel că vei auzi zilnic vorbindu-se în peste 300 de limbi. În plus, Londra este un important centru universitar din Europa, găzduind un impresionant număr de 43 de universităţi. Prin urmare, pentru un stil de viaţă nonconformist alege Londra!

Londra, pentru cei nonconformişti
Londra, pentru cei nonconformişti

Berlin, Germania. În calitate de capitală a uneia dintre cele mai influente ţări din istoria lumii, cu o lungă listă de filosofi celebri, compozitori de muzică, oameni de ştiinţă şi inventatori, Berlinul poate oferi tinerilor un standard de viaţă mai ridicat şi oportunităţi de angajare variate. Industriile creative din domeniul muzicii, al filmului, al publicităţii, al arhitecturii sau al altor arte contribuie substanţial la PIB-ul ţării, de aceea dacă eşti un artist în devenire, Berlinul este un oraş ideal pentru tine.

Berlin, oraşul artiştilor
Berlin, oraşul artiştilor

Roma, Italia. Unul dintre cele mai bogate oraşe din lume din punct de vedere cultural, Roma este capitala Italiei şi este singurul oraş din lume care conţine un stat întreg – Vaticanul. Dacă eşti atras de obiectele istorice, mistice, religioase şi artistice, atunci Roma este un oraş bun pentru tine. Mai mult decât atât adevărata pizza italiană, pastele şi latte machiato îţi vor încânta papilele gustative zi de zi. Ciao Bella!

Pe străduţele înguste ale Romei
Pe străduţele înguste ale Romei

Frankfurt, Germania. Chiar dacă este a doua mare regiune metropolitană din Germania, este centrul financiar şi de transport din Europa continentală. Dacă iubeşti stilul de viaţă urban şi agitaţia, oraşul tineresc Frankfurt este opţiunea perfectă pentru tine.

Atmosfera vibrantă de Crăciun din Frankfurt
Atmosfera vibrantă de Crăciun din Frankfurt

Geneva, Elveţia. Considerată „Capitala Păcii”, este un puternic centru financiar şi bineînţeles, un centru de diplomaţie. Geneva, este cel mai important şi renumit centru internaţional al Naţiunilor Unite sau al Crucii Roşii. Fiind unul dintre cele mai scumpe oraşe din Europa, nivelul de trai este la un nivel foarte înalt. Spune da păcii, fii diplomat şi fugi în Geneva!

Geneva, Capitala Păcii şi a diplomaţiei
Geneva, Capitala Păcii şi a diplomaţiei

Paris, Franţa. Cine nu-şi doreşte să încerce experienţa de a trăi într-unul dintre cele mai romantice oraşe din lume? Parisul, este renumit la nivel mondial pentru prezentările de modă, lumea artei şi a prosperităţii istorice. Deşi preţurile în „Oraşul luminii” sau „La Ville Lumiere” sunt mult mai mari decât în restul Franţei, atmosfera boemă compensează paguba economică suferită. Limba oficială este limba franceză. Vive la France!

Romanticul Paris, "Oraşul Luminii"
Romanticul Paris, „Oraşul Luminii”

Edinburgh, Scoţia. Dacă eşti în căutare de instituţii de învăţământ departe de ţara ta, în capitala Scoţiei vei găsi multe şcoli private, un colegiu şi 4 universităţi pentru care poţi opta. Oraşul găzduieşte în fiecare an, în luna august, cel mai mare festival de arte internaţionale din lume, unde poţi învăţa multe lucruri interesante, sau de ce nu, poţi participa cu propriile creaţii.

Universitate din Edinburgh, Scoţia
Universitate din Edinburgh, Scoţia

Praga, Republica Cehă. Fiind gazdă a numeroase muzee importante şi a multor teatre, cinematografe, galerii de artă şi exponate istorice, capitala Cehiei, este faimoasă pentru atracţiile sale culturale care au supravieţuit de-a lungul timpului. Praga atrage, prin cultura sa, anual peste 4 milioane de vizitatori.  De asemenea, acest oraş este şi centrul economic din Europa Centrală fiind ideal pentru tineri datorită condiţiilor de trai şi a facilităţilor economice oferite acestora.

Praga, un oraş minunat
Praga, un oraş minunat

Malta. Acest loc nu este e un oraş propriu-zis, ci mai degrabă un arhipelag din Marea Mediterană, însă datorită faptului că este unul dintre cele mai mici state din lume, de multe ori este asemănat cu un oraş. Malta este poreclită „Land of Honey” şi asta deoarece aici vei găsi cei mai generoşi vecini din lume, chiar dacă densitatea populaţiei este extrem de ridicată – 1.249 de locuitori pe kilometru pătrat. Sună interesant, nu-i aşa? Costul vieţii este mai mic decât în ţările din restul Europei iar învăţământul şi sănătatea sunt la standarde foarte înalte. Poţi călători noaptea în siguranţă, fără probleme. Poţi urma cursurile Universităţii din Malta şi dat fiind că în această ţară se vorbesc 3 limbi : malteza, engleza şi italiana, te vei descurca cu siguranţă. Un alt lucru interesant este că pe întreaga insulă există un singur semafor rutier, instalat la periferia capitalei Valetta. Gata cu agitaţia din trafic!

Malta, o aglomeraţie prietenoasă
Malta, o aglomeraţie prietenoasă

Viena, Austria. „Oraşul viselor” sau „Oraşul muzicii” are aproape tot ce şi-ar dori tinerii de la un oraş.  În Viena se găseşte istorie, cultură, educaţie, economie, distracţie, mediu social şi lista poate continua. Nicăieri nu se trăieşte mai bine ca în Viena şi asta o spun rezultatele studiului Mercer, care o clasează (de trei ori la rând) pe primul loc în categoria celor mai confortabile oraşe din lume. Următorul clasat este Zurich-ul. În oraşul tineresc Viena, posibilităţile de shopping şi de petrecere a timpului liber sunt multiple. Austriecii sunt de părere că rezultatele excelente în muncă se pot obţine doar dacă angajaţii se simt bine la locul de muncă, de aceea calitatea vieţii este dusă la un nivel foarte ridicat. Desigur, şi peisajul natural minunat contribuie la plăcerea de a trăi în această ţară frumoasă şi prosperă.

Opera din Viena, etalon al frumuseţii oraşului
Opera din Viena, etalon al frumuseţii oraşului