Singapore, poarta dintre Est și Vest

Singapore, poarta dintre Est și Vest

Singapore, noaptea
Singapore, noaptea

Singapore este cel mai mic oraș-stat din Asia de sud-est, fiind alcătuit dintr-o insulă principală și peste 60 de insulițe. Suprafața totală a statului este de doar 693 kilometri pătrați. Țara este extrem de urmanizată, cu foarte puține păduri tropicale rămase în picioare. Populația din împrejurimi a migrat în Singapore datorită faptului că țara are o economie foarte bine dezvoltată, fiind un punct cheie și în educație, sănătate, transparența Guvernului.

Singapore, orașul clădirilor moderne
Singapore, orașul clădirilor moderne

Pe lângă cele menționate, Singapore mai reprezintă și un important centru turistic, numeroși călători de pretutindeni aleg frumoasa regiune ca și destinație de vacanță. Zona are un spirit aparte datorat influențelor pe care britanicii și imigranții indieni, chinezi și malaezieni le-au lăsat pentru totdeauna în Singapore. De aici provine supranumele de “Poarta dintre Est și Vest”.

Marina Bay Sands, Singapore
Marina Bay Sands, Singapore

Marina Bay Sands

Este un proiect gigant pentru care oficialii au plătit sume exorbitante, fiind o construcție unică în formă de floare de lotus. Complexul Marina Bay Sands este alcătuit dintr-un hotel compus din 3 turnuri a câte 57 de etaje, unite de o terasă ce găzduiește o grădină în care pot fi admirate peste 900 de specii de plante.

Singapore Flyer
Singapore Flyer

Singapore Flyer

Este de fapt un record deținut de Singapore, fiind cea mai înaltă roată din lume. Aceasta măsoară 165 de metri înălțime, cu 30 de metri mai mult decât London Eye. Cele 28 de capsule ating dimensiunile unui autobuz, fiecare având o capacitate de 28 de persoane.

Moscheea Sultan, Singapore
Moscheea Sultan, Singapore

Moscheea Sultan

Se află în regiunea Kampong Glam și este cel mai vechi lăcaș de cult musulman din Singapore, fiind totodată și cel mai mare din stat. Interiorul său poate găzdui peste 5000 de credincioși. Moscheea Sultan a rămas neschimbată din momentul în care a fost construită și până astăzi, cu excepția lucrărilor de renovare efectuate în sala principală. Încă din 1875, edificiul a fost declarat monument national în Singapore.

Acoperișul Templului Sri Veeramakaliamman, Singapore
Acoperișul Templului Sri Veeramakaliamman, Singapore

Sri Veeramakaliamman

Este un temple hindus din cartierul Little India, construcția fiind o dedicație pentru Zeița Kali. Templul Sri Veeramakaliamman a fost construit în anul 1881 și este un loc popular mai ales pentru indienii. Acoperișul templului este o opera de artă în sine fiind decorat cu fel de de fel de statui și elemente specifice cultului hindus.

Rezervația Naturală din Singapore include o grădină de orhidee, floarea națională a statului
Rezervația Naturală din Singapore include o grădină de orhidee, floarea națională a statului

Rezervația Naturală Butik Timah

Singapore nu este doar un oraș al zgârie-norilor, în centrul metropolei se regăsește Rezervația Naturală Butik Timah. Pădurea tropicală din regiune adăpostește mai multe specii de plante decât există pe toată suprafața Americii de Nord. Rezervația Naturală Butik Timah se întinde pe 52 de hectare și este locul ideal pentru cei care doresc să cunoască mai multe aspecte despre flora tropical.

Tigru alb la Grădina Zoologică din Singapore
Tigru alb la Grădina Zoologică din Singapore

Grădina Zoologică din Singapore

Se remarcă prin secțiunea dedicată animalelor nocturne, unică în întreaga lume. Safari-ul nocturn este deschis publicului între orele 19:30 și 24:00 și găzduiește 1040 de exemplare din 120 de specii.

Kway teow, sortiment de mâncare tradițional din Singapore
Kway teow, sortiment de mâncare tradițional din Singapore

Delicii culinare

Singapore este locul care găzduiește peste 2000 de restaurante, dar dacă vreți să simțiți cu adevărat gustul traditional al preparatelor ar trebui să vă orientate spre piețele unde zeci de negustori ambulanți oferă sute de preparate. Veți găsi aici sute de sortimente indiene, chineze și malaeziene printre care  kway teow și hang hir.

Așadar, Singapore este locul care aduce împreună trei culturi diferit, dar care reușesc să creeze un ansamblu armonios și mai ales unic în lume.