România este o țară minunată, iar această iposteză este susținută de multitudinea obiectivelor turistice unice, orașe uimitoare, edificii vechi, o cultură fascinantă apreciată chiar și de către străinii din întreaga lume. Frumoasele castele ale României sunt poate cele mai vizitate obiective turistice din țara noastră, întreaga țară este presărată cu asemenea construcții fascinante, unele dintre transformate deja în muzee de o valoare incontestabilă. Iată care sunt cele mai vizitate castele din țara noastră:

Castelul Bran
Castelul Bran / Foto: www.placesoffancy.com
1 Castelul Bran

Este renumit în întreaga lume ca fiind locul de baștină al lui Dracula și pentru legăturile pe care edificiul le are cu Vlad Țepeș. Castelul devine un punct de atracție major abia după Revoluție, oamenii au fost atrași mai mult de secretele contelui vampir și mai puțin de conotațiile istorice ale locurilor. Branul a fost ridicat între anii 1211 și 1377 și este la momentul actual una dintre cele mai valoroase construcții din țara noastră și chiar din întreaga lume.

Castelul Bran, iarna
Castelul Bran, iarna / Foto: hrn.ro

De-a lungul timpului, Castelul Bran a prosperat sau a decăzut în funcție de conducătorii săi, dar este la momentul actual un dar de preț pentru România, tot mai renumit de la an la an pe harta turistică a lumii.

Castelul Peleș
Castelul Peleș / Foto: www.prowallpapers.ro
2 Castelul Peleș

Această construcție magnifică pare să nu mai aibă nevoie de nici o prezentare, este una dintre cele mai frumoase construcții din Europa și un obiectiv turistic de mare preț pentru țara noastră. Castelul Peleș este localizat într-un cadru natural de vis, peisajul montan din Sinaia nu face decât să pună în valoare frumusețea unică a structurii.

Castelul Peleș, interior
Castelul Peleș, interior / Foto: searchpp.com

Astăzi, sute de turiști vizitează zilnic camerele spațioase, fiind disponibile spre vizitare Sala Armelor, Biblioteca Regală, Sala de Muzică, Sala Maură, cât și etajele I și al II-lea. Clădirea acestei bijuterii arhitecturale s-a întins de la 1837 până în 1914.

Un pod din piatră te conduce spre intrarea în Castelul Corvinilor
Un pod din piatră te conduce spre intrarea în Castelul Corvinilor / Foto: www.elara.ro
3 Castelul Corvinilor

Cel mai mare castel gotic din Europa de Est se află tot pe teritoriul țării noastre, Castelul Corvinilor, construcția ce schimbă complet orizontul Județului Hunedoara. Construcția datează încă din secolul al XV-lea și de-a lungul anilor a suferit modificări, în funcție de conducătorii care și-au dorit să mai adauge, fie săli noi, fie turnuri suplimentare. Demn de apreciat este fapul că arhitectura edificiului a rămas unitară, însă cele mai semnificative părți ale castelului rămân cele ridicate în timpul domniei lui Ioan de Hunedoara.

Castelul Corvinilor, o construcție fascinantă!
Castelul Corvinilor, o construcție fascinantă! / Foto: www.glasul-hd.ro

În ciuda trecerii timpului, aspectul edificiului a rămas neschimbat, fapt datorat în mare parte pereților din piatră, care au contribuit mult la structura de rezistență a lucrării. Castelul Corvinilor este cu siguranță unul dintre cele mai valoare edificii de pe teritoriul țării noastre.

Care este cel mai interesat castel de pe teritoriul României?