Lacul Garda este situat în nordul Italiei, fiind o destinație de vacanță foarte populară, un loc adorat de copii, tineri sau bătrâni. Garda este cel mai mare lac al Italiei, ocupând o suprafață totală de 2350 de kilometri pătrați. Astfel, apele întinse oferă numeroase oportunități de petrecere a timpului. Lacul Garda este de origine glaciară, apele de culoarea safirului sunt rezultatul topirii gețarilor, proces care a durat milioane de ani. Rezultatul acestui proces complex este fabulos, Lacul Garda fiind o minune pe Pământ.

Isola del Garda
Isola del Garda / Foto: http://www.isoladelgarda.com

Partea de nord a lacului este mai restrânsă, zona fiind înconjurată în totalitate de munți. În schimb, partea opusă este dominată de câteva insulițe uimitoare, cea mai mare dintre ele fiind Isola del Garda. Faptul că popularitatea lacului a crescut tot mai mult de la an la an a atras numeroși investitori capabili să transforme lacul italian într-o destinație de vacanță de vis, amenajată după cele mai noi standarde în materie de turism. Astfel, pe malurile lacului există o multitudine de orășele mici, numeroase locuri de cazare ce satisfac și cele mai rafinate gusturi, restaurante și cafenele sofisaticate unde se servesc cele mai bune preparate italiene.

Sirmione, un orășel superb!
Sirmione, un orășel superb! / Foto: http://miriadna.com

Cel mai vechi oraș din jurul Lacului Garda este Sirmione, un loc renumit pentru numeroasele restaurante, baruri, cafenele, hoteluri, magazine de lux, dar și o piață unde se vând fel de fel de legume și fructe proaspete. Se pare că poetul roman Catullus ar fi avut o vilă în Sirmione, iar vizitatorii mai pot vedea un spațiu de relaxare construit în Epoca Romană, devenit astăzi doar o ruină. Izvoarele de sulf din zonă sunt celebre în lume pentru proprietățile lor vindecătoare, în special boli de piele.

Apus de soare primăvăratic pe Lacul Garda
Apus de soare primăvăratic pe Lacul Garda / Foto: http://1ms.net

Climatul mediteranean facilitează accesul turiștilor în orice perioadă din an, mai mult decât atât turiștii pot admira sute de măslini și mai rar arbori în care cresc delicioasele citrice. Aceste aspecte au favorizat dezvoltarea turismului încă de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ambarcațiunile străbat Lacul Garda cât e ziua de lungă
Ambarcațiunile străbat Lacul Garda cât e ziua de lungă / Foto: http://www.genius-loci.it

Lacul Garda este popular și pentru pasionații de pescuit, fiind locul unde aceștia pot avea în undițele lor specii rare de pești. Totuși, în ultimii ani, există probleme grave legate de pescuitul excesiv, se încearcă introducerea de specii de pești noi, dar ele nu au nici o șansă în fața pescarilor entuziasmați. Mai bine salvezi populația piscicolă și optezi pentru o plimbare cu barca pe lac. Peisajul este superb, este locul care îți va oferi liniștea și relaxarea de care ai nevoie. Vara, turiștii adoră să stea la plajă pe malurile lacului, pentru că doar așa se vor întoarce cu un bronz montan de invidiat.

Apele lacului sunt foarte limpezi
Apele lacului sunt foarte limpezi / Foto: http://www.topflight.ie

Așadar, Lacul Garda este o destinație turistică splendidă, elementul cu care Italia a fost binecuvântată.