Dacă ești un iubitor al frumosului și al locurilor unice, atunci cu sgiuranță Casa Fluturilor din Viena îți va plăcea la nebunie. În acest paradis exotic denumit Schmetterlinghaus, fluturii zboară agale și trec pe lângă tine invitându-te la fotografiat.

Casa Fluturilor – Colț de rai în inima Vienei

Casa Fluturilor este amplasată chiar în centrul Vienei, aproape de renumita Operă din Viena astfel că îți va fi foarte ușor să ajungi la ea. Este parte a Palmenhouse – sera palatului regal Hofburg și totodată o capodoperă arhitecturală foarte apreciată atât de locuitorii Vienei cât și de miile de turiști aflați în vizită. Casa Fluturilor este alegerea multora și în ceea ce privește celebrarea căsătoriilor datorită împrejurimilor magice care creează o atmosferă de basm și prietenie.

Fluture ce se bucură de vizitatori
Fluture ce se bucură de vizitatori

Clădirea ce găzduiește miile de fluturi are formă cilindrică, este împrejmuită cu geamuri de sticlă și imită habitatul natural al micilor creaturi. Astfel fluturii se bucură de un mediu prietenos și încântă miile de vizitatori veniți să le admire frumusețea. Pentru a ajunge în interior, este necesară trecerea prin magazinul de la intrare de unde poți cumpăra mici suveniruri, ieftine și atractive. Astfel că vei pleca acasă cu geanta plină de fluturași magnetici sau imprimați pe diferite tricouri, șepci sau gentuțe. Cu alte cuvinte, Casa Fluturilor este o destinație de vacanță pentru suflet!

Element decorativ din Casa  Fluturilor
Element decorativ din Casa Fluturilor

La plimbare printre fluturi

Urmează să trăiești cea mai interesantă și emoționantă experiență a vieții tale de până acum, căci vei păși în mijlocul fluturilor. Întâi vei trece de perdeaua de plastic ce protejează fluturii de mediul exterior, iar apoi vei îmbrățișa miile de fluturi. Atmosfera este magică: fluturii zboară nestingheriți, coconii se dezvoltă în tihnă, apele cascadei susură, iar peștișorii se joacă anevoios în ape limpezi. Vei avea senzația că te afli într-o mică savană, sau că ai ajuns într-o destinație exotică.

Cotlon din interiorul Schmetterlinghaus
Cotlon din interiorul Schmetterlinghaus

Vei observa fluturi din toate speciile, care mai de care mai deosebit colorați și mai interesanți. Aceștia sunt aduși din Costa Rica, Filipine și Thailanda fapt ce explică coloritul vibrant al micilor zburători. Cea mai mare provocare va fi însă să îi prinzi în cadru căci aceștia zboară nestingherit și se pierd ușor în vegetația luxuriantă prezentă în toată sera. Acest loc este o adevărată încântarea atât pentru copii cât și pentru adulți deopotrivă!

Fluture în natură -  Casa Fluturilor
Fluture în natură – Casa Fluturilor

Schmetterlinghaus este mai mult decât o seră, aici sunt amenajate fel de fel de cotloane, alei, culoare acoperite de multă vegetație din cea mai exotică, flori viu colorate și mici cascade. Vei avea impresia că ești undeva la munte sau într-o zonă tropicală și nicidecum în centrul unei capitale europene. Dacă te decizi să vizitezi acest loc, reține faptul că sera este deschisă zilnic între orele 10:00 – 16:45, iar prețul unui bilet de intrare variază între 4,5 și 6 Euro. Vei ajunge aici foarte ușor aici cu metroul dacă vei coborî în stația Karlsplatz și te vei îndrepta mai apoi spre Operă.

Cascadă din interiorul Casei Fluturilor
Cascadă din interiorul Casei Fluturilor

De departe Casa Fluturilor din Viena este una dintre cele mai atractive obictive turistice din Europa și care te așteaptă să o vizitezi în orice anotimp.