Marrakech, Pământul Lui Dumnezeu

Marrakech, Pământul Lui Dumnezeu

Marrakech, Maroc
Marrakech, Maroc / Foto: http://www.wallsave.com

Numeroase locuri de pe Terra căștigă tot mai mult teren pe harta turistică a lumii, fiind zone unde oricine își dorește să ajungă măcar o dată în viață. Din aceeași categorie face parte și Marrakech, unul dintre orașele impreriale ale Marocului, un loc superb dominat de atmosfera specific marocană. În traducere, Marrakech înseamnă “Pământul lui Dumnezeu”, acesta fiind al treilea cel mai mare oraș din Maroc. Marrakech se află în apropierea Munților Atlas și la câteva ore distanță de Deșertul Sahara. Aceste peisaje contrastante au făcut ca Marocul să fie dintotdeauna o destinație turistică de invidiat.

În Marrakech există și zone luxoase
În Marrakech există și zone luxoase / Foto: http://www.cntraveler.com

Orașul este împărțit pe două zone distincte, Medina, orașul istoric și noul cartier modern ce poartă numele de Gueliz. Medina este plină de pasaje înguste și magazine locale, în timp ce Gueliz este locul care adăpostește numeroase lanțuri de restaurante și fast-fooduri și magazine ale brandurilor renumite în întreaga lume.

Taj Palace, Marrakech
Taj Palace, Marrakech / Foto: http://www.hothdwallpaper.net

Există multe lucruri de văzut și de făcut în Marrakech. Metropola este constituită din multe locuri istorice, edificii cu arhitecturi interesante, precum și muzee cu exponate diverse. O zi întreagă o poți dedica cumpărăturilor, în orașul marocan vei găsi numeroase chilipiruri, dar și obiecte tradiționale, în cazul în care vrei să oferi celor dragi o frumoasă amintire din vacanța ta în Marrakech.

Djemaa El Fna, momentele-cheie din orașul marocan
Djemaa El Fna, momentele-cheie din orașul marocan / Foto: http://www.wallsave.com

Djemaa El Fna este punctul culminant al oricărei nopți în Marrakech. Muzicieni, dansatori și povestitori transformă total centrul Medinei, într-o combinație inedită de beat-uri de tobe și strigăte. Zeci de tarabe vând o gamă largă de mâncăruri marocane și sigur veți fi acostat de femei care se oferă să vă facă un taruaj semipermanent. Locuitorii obișnuiesc să se plimbe prin mulțime cu șerpi și maimuțe, iar dacă vei dori poți face o poză cu aceste animale deosebite.

Piețele marocane ascund tot felul de bunătăți
Piețele marocane ascund tot felul de bunătăți / Foto: http://malloryontravel.com

De multe ori piețele din Marrakech au atras atenția vizitatorilor, poate chiar mai mult decât edificiile și vestigiile din oraș. Piețele locale poartă numele de “suuqs” și de aici poți cumpăra aproape orice, de la condimente, la pantofi, sau chiar vase tradiționale pentru ceai.

Majorellea Gardens, Raiul plantelor exotice
Majorellea Gardens, Raiul plantelor exotice / Foto: http://whymorocco.wordpress.com

Pe lângă muzeele și templele din Marrakech mai poți vizita numeroase locuri inedite, care nu se regăsesc oriunde în lume. Majorellea Gardens se regăsesc în Gueliz și, deși, biletul de intrare este puțin mai scump, turiștii adoră faptul că locul oferă un răgaz de la viața agitată din oraș. Parcul se mândrește cu o colecție de plante ce provin din întreaga lume, se spune chiar că în zonă se regăsesc toate speciile de cactuși de pe Planetă. Cafeneaua din interiorul grădinii este un loc destul de liniștit, spațiul unde poți obține diverse specialități marocane. Atenție însă! Prețurile sunt destul de piperate.

Marrakech, oraș al contrastelor
Marrakech, oraș al contrastelor / Foto: http://reversehomesickness.com

Așadar, Marrakech este un oraș splendid, locul care expune multe aspecte legate de frumoasa cultură marocană. Marrakech este metropola în care vechiul și noul se întâlnesc permanent, locul unde sărăcia și bogăția conviețuiesc de sute de ani. Aceste aspecte aparent contrastante fac din Marrakech un loc unic pe Pământ!