Rabat, capitala Marocului

Rabat, capitala Marocului

Rabat, Maroc
Rabat, Maroc / Foto: http://anaam-tours.com &lt

Rabat este capitala Marocului, un oraș superb, situat chiar lângă Oceanul Atlantic, la gura de vărsare a Râului Bou Regreg. Rabat este locul care respectă întocmai tradițiile marocane, fiind spațiul dominat de o atmosferă unică. Există multe lucruri de făcut în capitala marocană și este sufiecient să rătăcești pe străzile orașului, pentru că sigur vei întâlni lucruri inedite și te vei bucura la maxim de atmosfera din Rabat.

Este minunat să vizitezi clădirile vechi din Rabat
Este minunat să vizitezi clădirile vechi din Rabat / Foto: http://4photos.net

Ca în mai toate orașele marocane, în Rabat există anumite cartiere mai vechi, altele mai noi aflate în plin proces de modernizare. Nu este de ascuns faptul că există și zone mai sărace, dar sărăcia și bogăția conviețuiesc de mii de ani. Rabat este un oraș al contrastelor, locul unde vei întâlni o mulțime de aspecte imprevizibile.

Chellah, cartierul istoric al Rabatului
Chellah, cartierul istoric al Rabatului / Foto: http://toptravellists.net

Dacă vizitezi Rabat, trebuie să ajungi neaparat și la Chellah, un vechi cartier fondat de cartaginezi, cucerit de romani și mult mai târziu ajuns sub dominație arabă.  Chellah este un tărâm al păsărilor, fiind locul unde primăvara se stabilesc aici un număr incredibil de păsări. Zona este uimitoare, de asemeni numeroase vestigii istorice sunt îndelung admirate de către vizitatori. Structuri romane și marocane se împletesc armonios și există numeroase străduțe perfecte pentru plimbări.

Mausoleul lui Mohamed
Mausoleul lui Mohamed / Foto: http://www.panoramio.com

Se știe deja că arabii sunt oameni foarte credincioși, care se roagă de câteva ori pe zi, un popor care are o relație foarte puternică cu divinitatea. Religia musulmană este una dintre cele mai restrictive din lume, dar cu toate acestea adepții săi respectă regulile cu sfințenie. Mausoleul lui Mohamed este o clădire istorică din Rabat, fiind locul care adăpostește mormântul regelui marocan și cele ale celor doi fii ai săi. Clădirea este considerată a fi o capodoperă a arhitecturii moderne, fiind un edificiu impunător, o combinație inedită de alb și verde. Verdele este culoarea care are importante conotații în religia musulmană. Un cititor al Coranului este prezent în permanență la Mausoleul lui Mohamed, iar experiența de a-l asculta este una foarte plăcută.

Turnul Hassan
Turnul Hassan / Foto: http://wallpaperswiki.org

Arabii și-au dorit întotdeauna să se evidențieze, prin lux, bogăție și structuri impunătoare și de aceea, s-au gândid să construiască Turnul Hassan, acesta dorindu-se a fi cel mai mare minaret din lume. Turnul a ajuns la înălțimea de  doar 44 de metri , din cei 86 așa cum era în plan la momentul inițial. Constructorul turnului a decedat și de aceea Turnul Hassan a rămas incomplet. Turnul din gresie roșie face parte dintr-un important complex istoric din Rabat.

Condimentele marocane sunt cele mai căutate
Condimentele marocane sunt cele mai căutate / Foto: http://www.mymoroccotours.net

Străzile orașului sunt pline de magazine și buticuri, locuri de unde poți cumpăra orice, de la obiecte tradiționale, la lucruri care se regăsesc în mai toate orașele europene. Turiștii străini adoră condimentele și ceaiurile locale, deci ele sunt la mare căutare. Rabat este o metropolă superbă, locul unde vei cunoaște îndeaproape frumoasa cultură marocană.