Congo este destinația ideală a celor ce iubesc mișcarea, natura și diversitatea. Aici vei găsi cele mai pure peisaje exotice, cele mai spectaculoase cascade, râuri repezi și păduri tropicale virgine. Congo oferă numeroase atracții turistice și locuri fascinante ideale pentru o vacanță de neuitat.

Congo – O destinație de vis

Înainte de a-ți povesti despre numeroasele atracții turistice care te așteaptă în Congo, îți voi face cunoștință cu această țară minunată. Denumirea oficială este Republica Democrată Congo, se află în centrul Africii  și are capitala la Kinshasa. Numele Congo înseamnă vânător și provine de la grupul Bakongo, etnie ce trăiește în bazinul fluviului Congo. Are ieșire la Oceanul Atlantic – ceea ce reprezintă un mare plus din punct de vedere turistic, moneda oficială este francul congolez și se vorbesc mai multe limbi, dintre care se remarcă limba franceză.

Kinshasa - cel mai mare centru urban din Africa Centrală
Kinshasa – cel mai mare centru urban din Africa Centrală

Încă din primele clipe petrecute pe teritoriul congolez vei observa întinderile mari de păduri tropicale unice în lume ce acaparează orizontul, Munții Mayombe precum și coasta nisipoasă de la poalele acestuia. Pădurile de obicei găzduiesc triburi indigene care trăiesc aici conform obiceiurilor străvechi, iar coasta nisipoasă ascunde numeroase lagune albastre. Sunt peisaje de un exotism mirific care așteaptă să fie descoperite!

Trib indigen din bazinul râului Congo
Trib indigen din bazinul râului Congo

Atracții turistice din Congo

Rezervațiile naturale reprezintă cea mai mare atracție turistică a țării. Foarte multe dintre acestea deși fac parte din Patrimoniu mondial UNESCO sunt puțin promovate și mediatizate. Spre exemplu, Parcul Național Garamba este printre puținele locuri din lume care mai adăpostește rinoceri albi – specie pe cale de dispariție. De o frumusețe rară, cu o vegetație spectaculoasă și cu diferite specii de gorile, elefanți, leoparzi și fazani este și Parcul Național Maiko, o rezervație de dimensiuni impresionante (peste 10.000 km2).

Imagini dintr-o rezervație naturală din Congo
Imagini dintr-o rezervație naturală din Congo

Dacă te afli în Kinshasa atunci te vei bucura din plin de malul stâng al fluviului Congo pe care este situat orașul, precum și de portul acestuia și centrele comerciale – cel mai mare centru urban din Africa Centrală. Vei putea vizita Universitatea Kinshasa, Piața Mare, Academia de Arte Frumoase sau Mausoleul fostului președinte Laurent Kabila. De asemenea poți vizita regiunea Kinsuka unde vei admira arta tradițională africană, Grădina Zoologică și centrul Bonobo care găzduiește cimpanzeii bonopo salvați de pe străzi.

Colibă tradițional congoleză
Colibă tradițional congoleză

Ieșind totuși din această arie urbană, poți explora împrejurimile unde vei descoperi plajele excelente din regiunea Cote Sauvage, satul de pe stânci – Diosso sau portul primilor sclavi – Loango. De asemenea tot în Congo vei descoperi cele mai spectaculoase cascade, Cascadele Loufoulakari și Trou de Dieu care te vor purta pe culmile fericirii. Te vor ademeni și apele repezi ale râului Congo unde se practică schi nautic, devenit un sport popular de ceva vreme precum și Valea Fluturilor care te îmbie la relaxare.

Ambarcațiune pe râul Congo
Ambarcațiune pe râul Congo

Gastronomia reprezintă o altă atracție în Congo căci aceasta abundă în ritualuri și tabuuri legate de mâncare. Spre exemplu este interzisă consumarea cărnii unor animale ce reprezintă totemul unui sat, a unei familii sau a unei personalități. Produsele tipice din Congo sunt bananele, maniocul (cassava), alunele, cafeaua, cacaoa, taroul și ananasul. Vei avea ocazia să guști câte un pic din toate!

Fast food din Congo
Fast food din Congo

Așadar, dacă simți că ești pregătit pentru o experiență exotică unică, Congo poate fi cea mai inspirată alegere pentru tine!