Nu v-ați întrebat niciodată care sunt cele mai frumoase cascade din România? Desigur, țara noastră are multe locuri frumoase dar cascadele sunt ceva deosebit. Nu poți să nu te oprești și să admiri aceste sculpturi vii realizate de natură din apă și piatră, lustruind rocile cu sârguință vreme de secole, adunând palete de culori extraordinare și transformând un loc banal în cea mai frumoasă destinație turistică. Deci hai să vedem cele mai frumoase cascade de la noi.

Cascada Bigăr

Prima pe listă ar fi fără doar și poate cascada Bigăr, un loc despre care am mai scris și care este de frumusețe extraordinară. Spectaculoasa cădere de apă a mai apărut și într-o revistă de știință și cunoaștere publicată la nivel mondial iar în momentul de față a început să intre în atenția a tot mai mulți turiști, în special din străinătate. Mai mult, un alt motiv pentru care Cascada Bigăr este foarte populară e faptul că ea stă așezată fix pe Paralela 45. Dacă vreți să ajungeți aici, trebuie să urmați DN57B dinspre Anina spre Valea Minișului.

Bigăr, cea mai frumoasă cascadă
Bigăr, cea mai frumoasă cascadă

Cascada Beușnița

Este interesant de remarcat că în topul nostru cu cele mai frumoase cascade din România, locul doi este ocupat de o cascadă aflată nu foarte departe de Bigăr. Astfel, Cascada Beușnița, care se află în Parcul Național Cheile Nerei, are una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din țară, ce se împarte în trei cascade mai mici. Chiar și așa, cea mai înaltă dintre ele are circa 15 metri, astfel că spectacolul apei în cădere este absolut fascinat. Iar pentru a ajunge aici trebuie să urmați tot DN75B de la Anina iar când ajungeți în satul Șopotul Nou, să avansați pe un traseu de munte, bine marcat și ușor accesibil.

Beusnita, printre cele mai frumoase cascade din România
Beusnita, printre cele mai frumoase cascade din România

Urlătoarea, cascada zgomotoasă

Impresionantă prin violența curgerii apei, Cascada Urlătoarea este amplasată pe cursul de apă al pârâului cu același nume, nu foarte departe de localitatea Bușteni. Deși priveliștea din zonă este absolut uimitoare și complet ruptă de civilizație, accesul este relativ facil prin intermediul traseelor montane ce ajung aici. Mai exact, este vorba de aceleași trasee care pleacă din Bușteni pentru a ajunge în Poiana Țapului, pe Platoul Bucegi sau pe Valea Jepilor.

Cascada Urlătoarea, aproape de Bușteni
Cascada Urlătoarea, aproape de Bușteni

Cascada Vălul Miresei

Continuăm selecția noastră cu cele mai frumoase cascade din România cu Cascada Vălul Miresei. Ea se găsește în perimetrul localității Răchițele din județul Cluj iar aici, apa se prelinge spectaculos pe versantul de stâncă de la nu mai puțin de 30 de metri înălțime. Iar legenda locului spune că de pe stâncile de aici a căzut o mireasă iar lacrimile nuntașilor au născut cascada care se poate vedea azi.

Cascada Vălul Miresei
Cascada Vălul Miresei

Cascada Vânturătoarea

Printre cele mai frumoase cascade din România se află și Cascada Vânturătoarea, o superbă cădere de apă care după ce se lovește de un prag de stâncă, se transformă într-o ploaie fină ce cade paralel cu peretele de granit de la mai mult de la 40 de metri. Cascada se află pe malul drept al râului Cerna, la 1000 de metri altitudine și aici se poate ajunge de la Podul Tasnei.

Cascada Vânturătoarea
Cascada Vânturătoarea

Iar acestea sunt doar câteva dintre cele cele mai frumoase cascade din România. Pentru că țara noastră ascunde mult mai multe minuni, unele prea puțin cunoscute și care se merită descoperite și explorate.