Asia – Ghid de călătorie

Asia – Ghid de călătorie

Statuetă din Colombo, Sri Lanka
Statuetă din Colombo, Sri Lanka

Asia este continentul cu cele mai ofertante locații atunci când vine vorba de destinații de vacanță. Aici, pe această bucățică de rai vei găsi locuri încărcate de cultură, oameni cu un stil de viață diferit, plaje spectaculoase ce te vor conduce către mare sau ocean și multe altele atracții care te vor convinge să revii iar și iar. Am întocmit pentru tine un ghid al celor mai atractive destinații de vacanță din Asia care te poate inspira pe viitor.

Prima oprire în Asia: Bangkok, Thailanda

Această primă destinație de vacanță se numără printre cele mai spectaculoase locuri din Asia. Nu știu dacă ai avut până acum ocazia să vizitezi Thailanda, însă îți spun că este de-a dreptul magică!  O escapadă în Bangkok este bine venită în orice moment al anului, în special iarna când vrei să scapi de frigul de afară. Orașul Bangkok este relativ ieftin sau accesibil mai bine spus și oferă pe lângă clădirile impresionante încărcate de istorie, zone cu plaje sălbatice foarte apreciate de turiști.

Prima oprire în Asia: Thailanda
Prima oprire în Asia: Thailanda

Amintiri din Asia: Shanghai și Hong Kong, China

Shanghai este unul dintre cele mai mari orașe din China și foarte reprezentativ pentru continentul Asia atunci când vorbim despre activități comerciale. Fiind unul dintre cele mai importante centre comerciale din China, aici vei avea ocazia șă faci cumpărături fel de fel. Însă mult mai interesane pot fi plimbările printre clădirile vechi peste care prezentul și-a pus amprenta sau vizitarea obiectivelor turistice din zonă. Cireașa de pe tort din Shanghai este plaja de la malul Mării Chinei de Est de unde vei pleca cu amintiri de neuitat.

Shanghai - imagine panoramică
Shanghai – imagine panoramică

Hong Kong este al doilea oraș-etalon al Chinei care te va face să vibrezi. Un oraș plin de viață și de oameni energici, Hong Kong-ul te va surprinde la orice pas. Aici nu ai cum să te plictisești întrucât totul este posibil la orice oră din zi și din noapte. Vei pleca acasă cu un bagaj plin de energie inepuizabilă!

Hong Kong - Un oraș plin de viață
Hong Kong – Un oraș plin de viață

Grădinile suspendate și viața de noapte din Asia

Unul dintre cele mai impresionante aspecte ale expediției tale în Asia va fi să descoperi resorturile din Singapore de care te vei îndrăgosti iremediabil. Recunoscute la nivel mondial, resorturile din Singapore sunt cele mai frumoase din lume. Ca să îți faci o idee, imaginează-ți o grădină tropicală bogată și plină de copaci giganți amenajată deasupra unui resort de sute de etaje. Singapore este cel mai bun exemplu de succes al conservării naturii în pofida trecerea anilor.

Piscină exclusivistă pe acoperișul unui resort din Singapore
Piscină exclusivistă pe acoperișul unui resort din Singapore

Trecând la capitolul viață de noapte, acesta este reprezentat de Seul, capitala Coreei de Sud. Fiind cel mai dezvoltat oraș din Coreea de Sud, Seul este în continuă schimbare; mereu apar clădiri noi și obiective turistice de vizitat. Dacă iubești distracțiile și viața de noapte, te afli în locul cel mai potrivit întrucât orașul este plin de cluburi unde poți petrece fără oprire. Un oraș mirific din toate punctele de vedere!

Seul - Un oraș în continuă schimbare
Seul – Un oraș în continuă schimbare

Taipei și New Delphi – o altă față a Asiei

În Taipei vei fi plăcut surprins să constați asemănarea între acest oraș și New York –ul american; aceeași agitație, aceiași zgârie nori, același puls alert. Dacă te hrănești și te activezi cu agitația celor din jur, atunci Tipei-ul din Taiwan va deveni una dintre destinațiile tale favorite. Merită trecut pe lista celor mai frumoase destinații din Asia!

Taipei - NewYork-ul Asiei
Taipei – NewYork-ul Asiei

Da latura mai spirituală a Asiei este responsabil orașul New Delphi, India. Aici vei descoperi multe tradiții păstrate cu sfințenie, clădiri istorice și temple maiestuoase. Pentru a intra și mai bine în atmosfera indiană, poți îmbrăca hainele lor tradiționale sau îți poți picta un tatuaj Bindi. O experiență inedită pe care merită să o trăiești cel puțin o dată în viață!

New Delphi, India
New Delphi, India

Un ultim popas în Asia: India, Malaezia și Sri Lanka

În India este foarte cald pe tot parcursul anului așa că o idee bună ar fi să îți programezi această excursie atunci când e iarnă la noi în România căci vei găsi temperaturi mai blânde. Destinația către care ne îndreptăm acum atenția este Jaipur din India. Este incredibil cum într-un singur oraș poți descoperi atât de multe locuri impresionante. Supranumit și Orașul Roz al Indiei, Jaipur ascunde monumente deosebit de frumoase, construcții neuniforme și variat colorate. Un adevărat specatcol!

Jaipur sau Orașul Roz al Indiei
Jaipur sau Orașul Roz al Indiei

Următoarea oprire este exotică la propriu și la figurat. Kuala Lampur din Malaezia îndeplinește fanteziile tutoror celor care visează la un sejur exotic. Întucât este o țară insulară, Malaezia oferă o multitudine de  priveliși fascinante și plaje încântătoare. Pe de altă parte, Kuala Lampur este un oraș foarte elegant și frumos amenajat care te va purta într-o lume de vis.

Kuala Lampur - o destinație exotică
Kuala Lampur – o destinație exotică

Am ajuns în cele din urmă în ultima locație a turului nostru prin Asia, respectiv Colombo din Sri Lanka. Aici vei găsi pe de o parte un oraș vesel și multă civilizație unde poți întreprinde diverse activități, iar pe de altă parte un oraș cu ieșire la Marea Laccadive. Plaja de la malul mării te va primi cu cel mai fin și auriu nisip, iar apa cristalină te va îmbia la relaxare. Ce poți să vrei mai mult de atât?

Statuetă din Colombo, Sri Lanka
Statuetă din Colombo, Sri Lanka

Aici se încheie aventura noastră în Asia, dar poți reveni oricând cu detalii de la fața locului.