Annecy, cel mai romantic oraș din Alpii francezi

Annecy, cel mai romantic oraș din Alpii francezi

Annecy
Annecy / Foto: www.wallpaperist.com

Franța este o țară minunată alcătuită din peisaje naturale uimitoare, orașe romantice și străzi populate de o mulțime de buticuri cochete unde femeile petrec, de obicei, ore întregi. În partea de nord a Alpilor francezi se regăsește un oraș medieval cu numele de Annecy construit în secolul al VIV-lea, cu străduțe pietruite, localizat chiar pe apele canalului omonim. Metropola este considerată a fi una dintre cele mai romantice destinații turistice de pe teritoriul Franței, locul unde cadrul natural împreună cu edificiile seculare crează o armonie perfectă. Apele curate, proaspete, de culoare azurului completează frumusețea edificiilor medievale, acest cadru cadru unitar nu face decât să-i transpună pe turiști într-o lume de vis.

Orașul este foarte liniștit și relaxant
Orașul este foarte liniștit și relaxant / Foto: www.worldfortravel.com

Orașul nu este prea mare, asta înseamnă că cea mai bună manieră de a te bucura din plin de farmecul metropolei este aceea de a opta pentru plimbări pe jos. Mașina chiar nu este necesară, nimic nu se compară cu o plimbare prelungită pe străduțele înguste și pietruite. Locuitorii obișnuiesc să se deplaseze și cu bicicleta, probabil și din dorința de a conserva cât mai mult frumusețile zonei, cu care natura a fost atât de darnică!

Palatul de pe Insulă
Palatul de pe Insulă / Foto: zaphotonista.deviantart.com

În Annecy nu există prea multe obiective turistice, dar orașul impresionează prin energia sa, romantismul debordant și farmecul unic. Totuși, există câteva clădiri emblematice, cel mai important este Palatul de pe Insulă, un fost bastion construit în secolul al XII-lea, recondiționat și mai apoi extins. În trecut o închisoare de maximă siguranță, Palatul de pe Insulă este astăzi locul unde sunt expuse obiecte arhitecturale și de patrimoniu, cele care au rolul de a menține încă viu trecutul glorios al acestui teritoriu minunat. Vechile săli de judecată, temnițele deținuților, dar și capela veche pot fi vizitate și la momentul actual. Din categoria lăcașelor de cult, vizitatorii se mai pot orienta și spre Biserica Sfântul Maurițiu.

Nu trebuie să ratezi o plimbare cu barca dacă ajungi în oraș
Nu trebuie să ratezi o plimbare cu barca dacă ajungi în oraș / Foto: seduceexboyfriendback.blogspot.com

Apele de azur care străbat agale orașul oferă numeroase oportunități turiștilor dornici să testeze toate activitățile ce se pot practica în zonă. Înotul în apele limpezi este permis, dar locuitorii și turiștii deopotrivă preferă mai degrabă o plimbare liniștită cu barca. Ambarcațiunile din lemn străbat apele cristaline, iar tu te vei bucura de priveliști uimitoare.

Turiștii pot opta chiar și pentru un zbor deasupra orașului
Turiștii pot opta chiar și pentru un zbor deasupra orașului / Foto: www.benjamindicaprio.com

Relieful înalt din jur este un motiv în plus să petreci cât mai multe ore în aer liber, turiștii pornesc încă de la răsăritul soarelui în drumeții prelungite. Deseori vizitatorii aleg să străbată munții pe jos, cu rucsacul în spate, dar poți alege și bicicleta, deși solicită mult mai mult efort fizic. Pentru multă relaxare rămâi în oraș, acolo unde restaurantele și cafenelele cochete te ispitesc cu specialități franceze deosebite.

Clădirile seculare crează un farmec aparte
Clădirile seculare crează un farmec aparte / Foto: www.globeimages.net

Annecy rămâne unul dintre cele mai relaxante orașe ale Franței, locul unde și tu poți petrece o vacanță superbă!