În zilele toride de vară cu toții visăm cu ochii deschiși la locuri umbroase și răcoroase unde să ne adăpostim de temperaturile insuportabile ale orașului. Salina Cacica din Bucovina este o destinație excelentă pentru a petrece un weekend reconfortant departe de zăpușeala de afară.

Salina Cacica – Muntele de sare al Bucovinei

Salina Cacica a devenit în scurt timp una dintre cele mai apreciate baze turistice din Bucovina, lucru de care te vei convinge și tu după primele clipe petrecute aici. Pe lângă aerul rarefiat și peisajul mirific, vei descoperi aici ocna cu a sa capelă, bazinele cu apă sărată, sala cu ecou, muzeul minei precum și alte obiective turistice și atracții ale zonei.

Salina Cacica - imagine din interior
Salina Cacica – imagine din interior

Încă de la prima întâlnire Salina Cacica te va pofti fără sfială să îi cunoști interioarele. Vei putea face acest lucru pășind pe treptele de brad vechi de mai bine de 200 de ani, mineralizate de sarea din ocnă. Acestea te vor conduce către interior pentru a descoperi puritatea și frumusețea locului precum și aerosolii salini care îți vor inunda de îndată plămânii. La fel ca și Salina Turda sau Salina Târgu Ocna și Salina Cacica este o capodoperă de artă în munți de sare!

Scările de la intrarea în Salina Cacica
Scările de la intrarea în Salina Cacica

Avansând spre interiorul ocnei de sare, vei vedea adevărate lucrări de artă ale ocnașilor de altădată. Scările tăiate în masivul de sare, tavanele boltite sau galeriile imense te vor lăsa fără cuvinte. Ceea ce te va impresiona de-a dreptul însă este biserica dăltuită în sare la o adâncime de 27 de metri și sala de bal situată la 37 de metri adâncime.

Sala de bal din Salina Cacica
Sala de bal din Salina Cacica

Capela ecumenică din Salina Cacica

 Această capelă ecumenică a fost dăltuită cu multă măiestrie chiar în pereții de sare ai Salinei Cacica. Aici, în fiecare an, pe 4 Decembrie se oficiază Sfânta Liturghie de către preoți reprezentanți ale celor trei culte religioase locale respectiv ortodox, romano-catolic și greco-catolic. Deși este foarte veche, vei putea remarca cum frumoasa capelă și-a păstrat intacte altarul, amvonul, chilia preoților și rambleul din sare. Un sentiment aparte!

Capela ecumenică din interiorul Salinei Cacica
Capela ecumenică din interiorul Salinei Cacica

Alte atracții pe care Salina Cacica le oferă sunt Lacul Sărat din apropierea sălii de bal și mult râvnitul ștrand cu apă sărată în care să te răcorești în zilele toride de vară. Acesta este dotat cu dușuri, grupuri sanitare, un mic magazin și un mini-bar. Un loc ideal pentru relaxare și voie bună!

Lacul Sărat din interiorul Salinei Cacica
Lacul Sărat din interiorul Salinei Cacica

În încheiere îți mai spun că temperatura din Salina Cacica se menține constant la 14 grade, iar aceasta se află în județul Suceava, la poalele Obcinei Mari, în localitatea Cacica. Mai stai pe gânduri?