Cannes a fost odată un mic sat de pescari, iar acum este un oraş plin de farmec, fiind considerat unul dintre cele mai mari centre sociale ale Europei. Cannes străluceşte şi mai mult prin Festivalul Internaţional de Film, evenimentul celor bogaţi şi faimoşi. Dincolo de aceste aspecte, Cannes este o regiune care are multe de oferit vizitatorilor săi, zona deţine numeroase obiective turistice de mare importanţă.

Palatul Festivalului de Film de la Cannes, chiar înainte de începerea evenimentului
Palatul Festivalului de Film de la Cannes, chiar înainte de începerea evenimentului

Atracţia primordială de la Cannes o reprezintă Palatul Festivalului, locul unde se desfăşoară, în fiecare an, Festivalul Internaţional de Film.  În timpul evenimentului, cele mai mari personalităţi de film şi nu numai păşesc pe covorul roşu unde se vizionează diverse secvenţe ale celor mai bune ecranizări ale anului. Festivalul Internaţional de Film este deja o tradiţie, încă din 1946 evenimentul are loc în fiecare an. Desigur în timpul ceremoniei zona este complet securizată, dar chiar şi în afara evenimentului Palatul Festivalului este un punct turistic apreciat.

Biserica Notre Dame d'Esperance, Cannes
Biserica Notre Dame d’Esperance, Cannes

Biserica Notre Dame d’ Esperance este o construcţie realizată în stil gotic, cu labirinturi din lemn ce datează din secolele al XIV-lea şi al XV-lea. Interiorul deţine o superbă colecţie de picturi ce datează din secolul al XIX-lea, una dintre ele prezintă Botezul lui Iisus Hristos. Biserica este amplasată pe Huadu Suquet, un deal vechi, regiune care oferă vizitatorilor o privelişte fabuloasă asupra oraşului şi golfului.

Serile de la Cannes se încheie deseori cu un deosebit foc de artificii
Serile de la Cannes se încheie deseori cu un deosebit foc de artificii

Plajele de la Cannes sunt cu adevărat spectaculoase, însă o mare parte dintre ele sunt private. Plajele publice se află mai departe de oraş în zonele de est şi vest şi de regulă sunt mereu supraaglomerate. Doar noaptea plajele sunt mai liniştite şi dacă ajungi în aceste momente s-ar putea să ai parte de un frumos foc de artificii. Cluburile şi restaurantele luxoase obişnuiesc să închieie serile astfel.

Insulele Lerin sunt o oază de linişte la Cannes
Insulele Lerin sunt o oază de linişte la Cannes

Apele Mării Mediterane găzduiesc Insulele Lerins unde se află o mănăstire şi o ruină a unui fost castel. Călugării mănăstirii comercializează produse alimentare şi suveniruri făcute chiar de ei, aşa încât vei putea cumpăra o amintire pentru cei dragi. În regiune se află numeroase magazine, baruri şi restaurant, aşa încât vei avea unde să petreci timpul. Cei mai curajoşi pot înota în apele mării, lângă golfurile stâncoase.

Yachturile scumpe nu sunt o raritate la Cannes
Yachturile scumpe nu sunt o raritate la Cannes

Coasta Antibes este o adevărată colecţie de yachturi scumpe, de fapt cele mai noi modele de yachturi s-au oprit la Cannes. Există şi o zonă de expoziţie a acestor ambarcaţiuni care poartă numele de Yacht Club International. Croazierele pe Marea Mediterană sunt la mare căutare şi sunt o manieră de a obţine o panorama superbă a oraşului. Aşa se explică prezenţa frumoaselor ambarcaţiuni.

Străzile de la Cannes sunt o oportunitate pentru promenade lungi
Străzile de la Cannes sunt o oportunitate pentru promenade lungi

În Cannes este foarte frumos şi să te plimbi pur şi simplu pe străzi. Oraşul este o aglomerare de restaurant, magazine, baruri, terase, cafenele şi este o plăcere să faci o promenadă pe străduţele înguste. Cannes deţine şi numeroase magazine scumpe, unele dintre ele comercializează obiecte unicat.

Aşadar, Cannes este o destinaţie turistică de lux care merită toată atenţia turiştilor. Prin regiunile diverse pe care le deţine, Cannes poate oferi  relaxare, linişte, distracţie, cunoaştere sau divertisment.