Hinatuan: Râul vrăjit din Filipine

Hinatuan: Râul vrăjit din Filipine

Piscine naturale pe Râul Hinatuan
Piscine naturale pe Râul Hinatuan

Pentru că vara bate la ușă fiecare dintre noi începe să își planifice mult așteptata vacanță de vară. Dacă te-ai săturat de banalele destinații de vacanță și dorești să încerci ceva nou, Filipine vine în ajutorul tău descoperindu-ți minunatul râu Hinatuan.

Râul Hinatuan – Misterul din Filipine

Nu știu de câte ori te-ai întrebat ce poate fi atât de spectaculos la un râu astfel încât să atragă milioane de turiști, însă îți spun că râul Hinatuan are această putere. Hinatuan se află pe insula Mindanao – a doua insulă ca mărime din Filipine și fascinează o lume întreagă cu frumusețea și povestea sa. Izvorul râului Hinatuan este și în zilele noastre necunoscut, acesta se revarsă de nicăieri.

Nuanțe vibrante ale apei Râului Hinatuan
Nuanțe vibrante ale apei Râului Hinatuan

Localnicii îți vor povesti cum, din punctul lor de vedere, râul s-a format când apa Oceanului Pacific a pătruns în cavernele și tunelurile de dedesubtul insulei iar mai apoi apa a ieșit din nou la suprafață și astfel râul fermecat a fost creat. Deși s-au făcut numeroase studii de specialitate, încă nu s-a putut determina cu precizie de unde izvorăște râul Hinatuan. O legendă a zonei spune că râul a fost creat de către zâne și pitici, iar culoarea râului vine de la culoarea ochilor unei prințese care locuia acolo. Trebuie să vezi cu ochii tăi această minunăție!

Culoarea vibrantă a râului Hinatuan
Culoarea vibrantă a râului Hinatuan

Râul Hinatuan are o adâncime de aproximativ 15 metri cee ace îi conferă aspectul unei lagune mărginită feeric de pădure. Apele râului sunt de o limpezime cum rar îți este dat iar culoarea acestuia este splendidă în orice moment al zilei. Interesant este faptul că deși apele sunt atât de limpezi, nimeni nu a putut prinde pește vreodată aici. Misterul râului îi atrage pe cei mai mulți dintre turiști să revină an de an. În plus, regiunea în care se află râul Hinatuan este una tropicală, cu multe zile însorite  și cu o vreme minunată multe zile pe an, acesta fiind un alt motiv pentru care insula Mindanao din Filipine este vizitată atât de intens.

Râul Hinatuan - Imagine subacvatică
Râul Hinatuan – Imagine subacvatică

Curiozități despre Hinatuan

Înainte de a pleca la drum, află câteva curiozități despre acest râu care a devenit în timp un magnet pentru turiști. Spre exemplu, un prim lucru inedit ar fi că râul curge în Oceanul Pacific la Hinatuan, Suriago del Sur și este supranumit ”Râul Vrăjit”. A primit această denumire deoarece culoarea intensă a apei râului crează iluzia de adâncime astfel că râul pare fără fund.

Râul Hinatuan - Râul fără fund din Filipine
Râul Hinatuan – Râul fără fund din Filipine

Râul Hinatuan se află în topul celor mai vizitate destinații din insulele Filipine. Pe lângă legendele care circulă referitoare la acest râu, un alt aspect care atrage turiștii este apa numai bună de scăldat. Pe parcursul râului vei găsi piscine naturale în care să te răsfeți întraga vacanță.

Piscine naturale pe Râul Hinatuan
Piscine naturale pe Râul Hinatuan

Râul fără fund găzduiește numeroase specii de pești astfel că devine o locație excelentă pentru pasionații de scufundări. Contrar așteptărilor, nu este ideal pentru pescuit din cauza lipsei de fund și a nuanțelor schimbătorare a albastrului apei. Apa joacă feste ochiului uman iar peștele dispare ca prin minune.

Turiști bucurându-se de apele râului
Turiști bucurându-se de apele râului

Ce zici, ți-ar plăcea să te scalzi în apele albastre ale Râului Hinatuan din Filipine?