Cu toții visăm la o binemeritată vacanță, într-un loc însorit, cu ape cristaline și  peisaje vibrante unde liniștea și relaxarea sunt la ele acasă. Insula Kefalonia din Grecia este o astfel de destinație, care întrunește toate aceste criterii și mai mult decât atât te va bucura și cu o bucătărie grecească autentică. Este o destinație de vacanță ideală pentru iubitorii sportului și a naturii.

Insula Kefalonia – Cea mai mare insulă din Grecia

Grecia abundă în insule minunate, care mai mici, care mai mari, mai liniștite sau mai agitate, ușor accesibile sau ascunse de ochii lumii. Kefalonia este cea mai mare insulă ionică și se întinde pe mai bine de 690 kilometri pătrați. Totodată Kefalonia se numără printre cele mai populare și des accesate destinații de vacanță din Grecia. Nu te va mira acest lucru când vei ajunge pe insulă și vei vedea cât de binecuvântată a fost Kefalonia de natură.

Kefalonia - cea mai mare insulă ionică
Kefalonia – cea mai mare insulă ionică

Kefalonia, situată între Lefkada și Zakynthos, te va aștepta cu plaje însorite, cu nisip fin și fierbinte, cu o mare limpede răcorită de o briză ademenitoare precum și cu sute de alte atracții turistice. Peșteri misterioase, o cultură bogată, clădiri cu o arhitectură demnă de revistă și o bucătărie grecească ca la mama ei acasă îți vor face vacanța de neuitat. Pe lângă toate aceste frumuseți pitorești, insula Kefalonia te va bucura și cu Parcul Național situat pe Muntele Ainos. Cert este că ai de unde alege cum să îți petreci vacanța în cel mai plăcut mod posibil!

Tur cu barca în Kefalonia, Grecia
Tur cu barca în Kefalonia, Grecia

Plajele din Kefalonia, Grecia

În Kefalonia vei descoperi numeroase plaje, toate la fel de bine amenajate și întreținute, căci grecii au înțeles cum stă treaba cu turismul mai bine decât noi, se pare. Până și cei mai exigenți turiști vor fi satisfăcuți de plajele unice și fascinante ale Kefaloniei. Cele mai frecventate plaje sunt cele din stațiunea Lassi – cea mai dezvoltată stațiune turistică de pe insulă.

Apele limpezi din Kefalonia
Apele limpezi din Kefalonia

Una dintre cele mai frumoase plaje din Kefalonia este plaja Makris Gialos. Situată la mai puțin de 5 kilometri față de capitala Argostoli, plaja Makris Gialos este populară atât pentru nisipul său strălucitor cât șu pentru apa curată și azurie. Rocile mari de la malul mării, vegetația marină abundentă precum și pinii înalți, fac din plaja Makris Gialos una dintre cele mai apreciate plaje ale insulei.

Plaja Makris Gialos din Kefalonia
Plaja Makris Gialos din Kefalonia

Cea mai populară plajă din Kefalonia este însă, plaja Myrtos. Catalogată ca una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia, plaja Myrtos a fost inclusă în toate ghidurile turistice astfel încât milioane de turiști au vizitat-o. De asemenea, această plajă a primit numeroase distincții pentru curățenie și frumusețe naturală. Așadar, mergi fără emoții în vacanță pe plaja Myrtos din Kefalonia!

Cea mai populară plajă din Kefalonia - plaja Myrtos
Cea mai populară plajă din Kefalonia – plaja Myrtos

Ce să faci în Kefalonia

Odată ajuns pe insulă, ai o sumedenie de activități pe care le poți face începând cu sporturile nautice și până la vizitarea muzeelor, bisericilor sau a satelor din împrejurimi. Mănăstirea Kipouria, Castelul Agios Giorgios, Farul Gerogombos sau Portul Patras sunt câteva dintre cele mai populare obiective turistice ale insulei Kefalonia.

Portul Patras - Un loc magic
Portul Patras – Un loc magic

Continuând cu lista de activități pe care le poți face în Kefalonia pentru a-ți transforma vacanța într-o frumoasă experiență, poți opta pentru o croazieră pe mare, o plimbare cu bicicleta în Parcul Aenosun sau explorarea peșterilor sin zonă. Cele mai specatculoase atracții ale insulei sunt peșterile Melissani și Drogarati.

Croazieră pe mare în Kefalonia
Croazieră pe mare în Kefalonia

Peștera Melissani a fost descoperită de puțin timp, cu aproximativ 60 de ani în urmă și este situată pe coasta estică a insulei. Aceasta e ste de fapt in lac cu apă jumătate dulce, jumătate sărată și poate fi vizitată cu barca contra sumei de 7 Euro. Vei descoperi un loc unic care îți va bucura privirile!

Peștera Melissani din Kefalonia - bucurie pentru suflet
Peștera Melissani din Kefalonia – bucurie pentru suflet

Cea de-a doua peșteră, Peștera Drogarati găzduiește frecvent diverse concerte în timpul verii. Astfel, vei putea admira stalactilele și stalagmitele, în armonia duioasă a intrumentelor muzicale. Pentru a vizita această peștere trebuie să renunți la 5 euro din bugetul vacanței tale. O experiență care merită!

Peștera Drogarati , Kefalonia
Peștera Drogarati , Kefalonia

Distacția și bucătăria în Kefalonia

Fiind o insulă grecească, barurile, cluburile și tavernele se găsesc la tot pasul. Vei avea parte de muzică și distracție pe durata întregului sejur, în special daca alegi să mergi la barurile și cluburile din jurul capitalei sau cele din stațiunile Sami, Lixouri, Poros sau Fiskardo. Deși nu este o insulă renumită pentru viața de noapte precum Santorini sau Mykonos, dacă vei alege Kefalonia ca destinație de vacanță, nu vei fi dezamagit!

Taverne pe faleza din Kefalonia
Taverne pe faleza din Kefalonia

La capitolul shopping, Kefalonia se laudă cu câteva străzi comerciale aflate în capitală. Cea mai populare dintre acestea se numește Lithostratos și face deliciul turiștilor veniți pe insulă. Vei putea cumpăra vinurile Robola, miere Cephaloniana denumită și ”mierea de aur” sau suveniruri realizate de artiștii locali. Vei putea de asemenea achiziționa produse cosmetice tradițional grecești, pe bază de ulei de măsline, bijuterii handmade, sculpturi sau broderii de calitate.

Lithostratos - Cea mai populară stradă comercială din Kefalonia
Lithostratos – Cea mai populară stradă comercială din Kefalonia

Trecând la capitolul mâncare, trebuie să ții minte că plăcintele din Kefalonia sunt senzaționale! Trebuie să încerci vestitele Kreatopita (plăcintă cu carne), Bakaliaropita (plăcintă cu cod), Avrakori tiropita (plăcinta cu brânză) sau Hortaropita (plăcinta cu legume). Aceste nu sunt însă singurele delicatese ce se găsesc pe insulă, bucătăria grecească abundă în preparate cu fructe de mare gătite cu ingredinete locale, proaspete și gustoase.

Preparate tradițional grecești servite la malul mării
Preparate tradițional grecești servite la malul mării

Cum ajungi în Kefalonia

În Kefalonia vei ajunge cu barca sau cu avionul. Pentru a ajunge pe insulă poți lua feribotul din porturile Patras sau Kyllini, rute foarte uzate pe perioada estivală. Cu mașina personală poți umra traseul BucureștiZakynthos cu excepția faptului că va trebui să cumperi bilete de feribot până în Kefalonia. Dacă preferi totuși transportul aerian, află că aeroportul din Kefalonia se află la doar 10 minute de capitala insulei, Argosoli.

Aeroportul din Kefalonia - imagine panoramică
Aeroportul din Kefalonia – imagine panoramică

Așadar, dacă dorești să petreci o vacanță de vară grecească, nu ezita să alegi Kefalonia ca destinație de vacanță, căci te va captiva la fel de mult ca Skiathos, Creta, Lefkada, Kos sau restul insulelor grecești.