Rotorua este un oraș localizat pe malul lacului omonim, în Noua Zeelandă. Rotorua a devenit în ultimii ani o atracție majoră atât pentru turiștii interni, cât și pentru cei externi datorită activității geotermale din zonă. Numeroase gheizere și bazine cu nămol fac un adevărat spectacol pe care vizitatorii îl adoră.

Peisajele sunt fabuloase!
Peisajele sunt fabuloase! / Foto: scenery-wallpapers.com

Primele persoane care au descoperit Rotorua au fost grupuri de exporatori care se îndreptau spre zona de coastă a Noii Zeelande. Ei pot fi considerați deschizători de drumuri, pentru că după vizita lor în Rotorua numeroase persoane au venit să vadă această minune naturală. Astăzi, numeroși turiști ajung în Rotorua pentru a admira această capodoperă pe care natura a creat-o în decursul a milioane de ani. Gheizele, izvoarele termale, bazinele cu noroi sunt elemente pe care turiștii nu le văd în fiecare zi, astfel profită de fiecare clipă petrecută în Rotorua.

Izvoarele termale sunt uimitoare!
Izvoarele termale sunt uimitoare! / Foto: www.hdwpapers.com

Rotorua mai este supranumit Orașul de Sulf din cauza mirosului care uneori se dovedește a fi înțepător și insuportabil. Acesta este poate un inconvenient, dar turiștii trec peste el atunci când realizează că se află într-un loc de o frumusețe unică. Rotorua este în primul rând un oraș geotermal, cunoscut pentru turismul balnear încă din anul 1800. Rotorua mai este catalogat ca fiind un oraș istoric, datorită numeroaselor clădiri care sunt o mândrie pentru locuitori.

Izvoarele cu noroi fierb la propriu
Izvoarele cu noroi fierb la propriu / Foto: richard-seaman.com

Împrejurimile orașului însumează peste 17 lacuri, ce permit practicarea unor activități diverse și interesante. Printre acestea se numără pescuitul, ski-ul nautic, înotul, activități ce pot fi practicate în timpul sezonului cald. Vara, malurile lacurilor se supraaglomerează și deseori turiștii și locuitorii deopotrivă vin pe lac dis de dimineață tocmai pentru a prinde un loc. Lacurile din jurul Orașului Rotorua găzduiesc o serie de evenimente interesante, Campionatul Mondial de Ski nautic, competițiile cu bărci sunt doar câteva dintre ele. Malurile lacului sunt de asemeni puncte de aterizare și decolare pentru avioane de mici dimensiuni.

O parte dintre izvoarele din Rotorua nu sunt accesibile
O parte dintre izvoarele din Rotorua nu sunt accesibile / Foto: 1hdwallpapers.com

În ultimii ani, oficialii au realizat fel de fel proiecte menite să protejete spectaculoasele izvoare termale din Rotorua. Mare parte a acestora se află în parcuri naționale, tocmai pentru ca zona să fie intens supravegheată. Totuși, turiștii pot testa apele termale, însă numai în anumite locuri, unde temperaturile nu sunt chiar atât de ridicate. Fiecare zonă din Rotorua are ceva special, astfel zile întregi nu sunt suficiente pentru a admira frumusețile regiunii. Cel mai bine ar fi să o iei la pas prin parcurile din oraș, pentru că doar așa vei putea să vezi cele mai interesante izvoare din oraș.

Există posibilitatea de a face o plimbare deasupra orașului, cu telecabina
Există posibilitatea de a face o plimbare deasupra orașului, cu telecabina / Foto: gomanana.info

Așadar, Rotorua este un loc spectaculos, un spațiu care adăpostește numeroase elemente interesante. În fiecare an, peste 2 milioane de turiști străini vizitează Rotorua și rămân uimiți de frumusețile zonei.