Cu siguranță Moș Crăciun este unul dintre cele mai iubite personaje din lume, un bătrânel vesel și bun care împarte cadouri deosebite celor mai cuminți dintre noi. Ei bine, Moș Crăciun are și un oraș personal care îi poartă numele, localizat în sud-vestul Statelor Unite, în Indiana.

Cele mai ascunse dorințe ale copiilor ajung în Orașul lui Moș Crăciun
Cele mai ascunse dorințe ale copiilor ajung în Orașul lui Moș Crăciun / Foto: cjalba.ro

Orașul a fost înființat în anul 1854, fiind cunoscut inițial sub numele de Santa Fe. Din cauza faptului că mai existau regiuni cu această denumire, oficialii au refuzat ca zona din Indiana să aibă numele de Santa Fe și așa a luat naștere Orașul Moș Crăciun. Acesta este singurul oraș din lume care poartă numele îndrăgitului personaj.

Oficiul poștal din Orașul lui Moș Crăciun
Oficiul poștal din Orașul lui Moș Crăciun / Foto: kentuckytravels.blogspot.ro

Orașul Moș Crăciun are un singur oficiu poștal, invadat de scrisori cu câteva săptămâni înainte de Crăciun. Un grup de voluntari, cunoscuți sub numele de Elfii lui Moș Crăciun se asigură că fiecare copil primește un răspuns de la Moșul, această tradiție existând încă din anul 1914. Elfii Moșului își doresc ca obiceiul de a crede în Moș Crăciun să se perpetueze cât mai mult și ce poate fi mai credibil decât un răspuns, în scris, de la bătrânelul vesel? Răspunsurile la scrisorile copiilor sunt ștampilate, fapt care conferă și mai multă încredere în faptul că rândurile primite de la Moș sunt reale.

Castelul de Bomboane al moșului
Castelul de Bomboane al moșului / Foto: www.santaclausind.org

Orașul lui Moș Crăciun a atras atenția mai multor antreprenori care s-au mobilizat și au creat fel de fel de puncte de atracție care au devenit celebre în întreaga lume. Castelul de Bomboane al lui Moș Crăciun este principala atracție din oraș, fiind o construcție din cărămidă, inaugurată la data de 22 decembrie 1935. Castelul de Bomboane întrunește toate calitățile unei astfel de construcții, având turn, foișor, chiar și o rotondă.

Mascotele parcului de distracții din Orașul Moș Crăciun
Oficiul poștal din Orașul lui Moș Crăciun / Foto: en.wikipedia.org

Mai târziu, în Orașul lui Moș Crăciun este inaugurată o statuie de 6,7 metri, plasată pe cel mai înalt deal din oraș. Construcția îl întruchipează pe nimeni altul decât pe Moș Crăciun. În orașul cu nume de poveste există numeroase alte elemente aflate în strânsă legătură cu semnificația Crăciunului. În 1946, un pensionar pe numele său Louis J. Koch a inaugurat Tărâmul lui Moș Crăciun, care se pretinde a fi primul parc de distracții din lume. Pensionarul cu idei ingenioase s-a gândit și la Splashin Safari, un parc acvatic ce atrage anual peste un milion de vizitatori de pretutindeni.

Statuia lui Moș Crăciun, din orașul omonim
Statuia lui Moș Crăciun, din orașul omonim / Foto: themeparkreview.com

Conform ultimelor măsurători, Orașul Moș Crăciun ocupă o suprafață de doar 16,7 kilometri pătrați de teren și 1,1 kilometri pătrați de apă. Contrar acestui aspect, orașul cu nume de poveste are un farmec aparte și este spațiul potrivit deopotrivă pentru cei mici și cei mari. Orașul lui Moș Crăciun este o zonă mai puțin cunoscută, dar apreciată de către toți cei care au vizitat deja regiunea de basm.