Ko Samui este a doua cea mai mare insulă din Thailanda, cu o suprafață ce depășește 228 de kilometri pătrați. Insula Ko Samui a fost binecuvântată cu o abundență de resurse naturale, plaje cu nisip alb, recife de corali, care atrag anual milioane de turiști de pretutindeni.

Apus de soare în Ko Samui
Apus de soare în Ko Samui / Foto: soundcloud.com

Cercetările arheologice și istorice arată că insula a fost locuită încă de acum 1500 de ani de către mici grupuri de pescari care se simțeau în siguranță în regiunea Ko Samui. Până în secolul al XX-lea, regiunea a fost izolată și până în anul 1970 nu existau drumuri de acces care să conducă spre Insula Ko Samui. Cei care ajungeau în zonă erau nevoiți să meargă o zi întreagă prin junglele muntoase pline de pericole.

Insula Ko Samui, un paradis exotic
Insula Ko Samui, un paradis exotic / Foto: hottrip.net

De la o zonă pustie, Insula Ko Samui a devenit astăzi o destinație turistică populară, fiind locul unde vizitatorii sunt răsfățați cu numeroase facilități. Dezvoltarea turismului a dus la o expansiune rapidă a construcțiilor moderne, vilelor private, hotelurilor de lux, Ko Samui devenind ținta oamenilor de afaceri din întreaga lume.

Formațiuni bizare pe Insula Koh Samui
Formațiuni bizare pe Insula Koh Samui / Foto: www.heise.de

Dacă vrei să-ți petrece vacanța în Ko Samui, ar fi bine să alegi perioada ianuarie-martie, atunci când temperaturile sunt plăcute și nu există ploi tropicale. O vacanță în Ko Samui poate fi pe de o parte liniștită și relaxantă dar pe de altă poate fi antrenantă și plină de aventuri. Totul depinde de alegerea ta, Insula Ko Samui fiind locul potrivit pentru fiecare turist în parte. Regiunea este potrivită chiar și pentru famiile cu copii, existând numeroase activități interesante și amuzante și pentru cei mici.

Plajă cu nisip alb, Ko Samui
Plajă cu nisip alb, Ko Samui / Foto: www.picturesdepot.com

Principalul motiv pentru ca turiști de pretutindeni vin în Ko Samui este acela de a se bucura de plajele întinse și de apele cristaline. Plajele principale de pe insulă sunt Chaweng și Lamai, zone care impresionează printr-un farmec aparte.  Chaweng este cea mai întinsă plajă din Ko Samui, fiind locul care s-a dezvoltat foarte mult din 1990 și până astăzi. Frumoasa plajă este acuum un mix de pizzerii italiene, pub-uri irlandeze, hoteluri și baruri, dar acestea nu au reușit să înlăture spiritul thailandez.

Plajele întinse din Insula Ko Samui, locul ideal pentre recreere
Plajele întinse din Insula Ko Samui, locul ideal pentre recreere / Foto: www.1zoom.net

Plajele și apele din Ko Samui sunt mediul potrivit pentru practicarea a numeroase activități captivante. Nisipul fin este locul unde te poți relaxa ore întregi în bătaia soarelui, dar de asemeni este mediul unde multe turiști se plimbă, practică jogging-ul, sau chiar joacă volei sau fotbal, pe terenuri special amenajate.

Ambarcațiunile pornesc în călătorie pe apele învolburate
Ambarcațiunile pornesc în călătorie pe apele învolburate / Foto: www.motto.net.ua

Foarte populare sunt sesiunile de plimbări cu yacht-ul sau cu ski jet-ul pe apele învolburate. Imaginea de ansamblu a Insulei Ko Samui este splendidă și o plimbare pe ape îți va demonstra încă o dată acest lucru. Cei mai curajoși se pot aventura în adâncurile apelor în sesiuni de scufundări. Lumea din adâncuri este de o complixitate uriașă, iar fauna și plantele subacvatice sunt cu adevărat deosebite.

Așadar, Ko Samui este una dintre cele mai populare insule thailandeze, un spațiu exotic ce garantează petrecerea unei vacanțe de vis.