Situată  în partea de nord- vest a Greciei cu o suprafaţă totală de aproximativ  600 kilometri pătraţi şi o coastă de 216 kilometri, Insula Corfu reprezintă o destinaţie de vacanţă foarte apreciată de către turişti. Îmbinarea armonioasa dintre tradiţiile străvechi şi obiceiurile noi, relaxare şi distracţie, cultură şi istorie face din Insula Corfu destinaţia perfectă pentru vizitatorii de toate vârstele.

Corfu-town
Corfu-town

Corfu-Town sau oraşul “Castel”

Kerkira – denumirea oraşului în limba greacă este capitala Insulei Corfu, oraş mare situat pe coasta de este a regiunii. Situat pe un relief predominant stâncos, înconjurat de apele mării ce uneori par a fi de un albastru pur, alteori de un verde smarald, oraşul Corfu aduce turiştilor posibilitatea de a desfăşura activităţi dintre cele mai diverse. Straduţele înguste îi îmbie pe cei mai energici la plimbări nesfârşite, în timp ce barurile, cafenelele, restaurantele sunt locul perfect unde te poţi bucura de relaxare şi muzică live, totul într-o privelişte de vis.

Viaţa de noapte este foarte activă în Corfu-town, daca doriţi să încingeţi ringul de dans vă puteţi îndrepta spre cluburile ce sunt deschise până dimineaţă în zori. Iubitorii de cumpărături pot alege între micile chioşcuri cu suveniruri sau obiecte tradiţionale-greceşti şi magazinele elegante, luxoase multe dintre ele cu bijuterii preţioase, dantelă lucrată manual, articole de îmbrăcăminte din piele naturală.

Catedrala Sfântul Spiridon
Catedrala Sfântul Spiridon

Biserici şi mănăstiri din Corfu

Insula Corfu găzduieşte impresionante  biserici şi mănăstiri, în total 800 la număr, o bună parte dintre ele fiind deschise vizitelor. Cel mai mare monument religios din Insula Corfu este Catedrala Sfântul Spiridon situată chiar în capitala insulei, Corfu-town. Construită în anul 1589, cu o arhitectura impresionantă, Catedrala Sfântul Spiridon se deosebeşte prin puternicele influenţe renascentiste, mai ales în ceea ce priveşte pictura. Dintre biserici şi mănăstiri de menţionat sunt: ruinele Bisericii Kanoni, gradinile şi mănăstirea din  Palokastritsa, Biserica din Garitsa.

Aqualand- Corfu
Aqualand- Corfu

Parcurile acvatice dau tonul distracţiei

Aqualand  este un impresionant parc acvatic situat în centrul insulei Corfu. Poziţionarea sa strategică facilitează accesul turiştilor de pe toata suprafaţa insulei. Cu o suprafaţă de 120000 metri pătraţi şi 600 locuri de parcare Aqualand.
Corfu este alcătuit din numeroase tobogane gigantice, tobogane în cădere liberă, piscine cu valuri, jacuzzi, spaţii special amenajate pentru copii. Aqualand nu a lăsat deoparte nici distracţiile nocturne. Doritorii pot petrece până în zori în cluburile amenajate în aer liber, capabile de a satisfice cele mai sofisticate gusturi în materie de distracţie.  De departe, acest parc acvatic este locul perfect atât pentru cei dornici de aventură, cât şi pentru familii, pentru persoanele dornice de a petrece clipe plăcute.

Dansuri greceşti
Dansuri greceşti

Festivaluri şi sărbători tradiţionale

Cel mai cunoscut şi apreciat eveniment de pe Insulă este cu siguranţă Carnavalul Corfu. Acesta are loc în fiecare an la sfârşitul lunii februarie, începutul lunii martie şi constă în manifestaţii cultural-artistice. Participanţii îmbracă fel de fel de costume tradiţionale vechi, au loc piese de teatru, concerte în aer liber, coruri ce intonează cântece greceşti, parade stradale. Însă, luna august este cu siguranţă cea mai bogată în evenimente, puteţi lua parte la expoziţii de artă, parade tematice, evenimente de cultură.

Dacă veţi petrece un sejur în insula Corfu nu uitaţi de gastronomia grecească. Peştele, fructele de mare, specialităţile din lactate a căror  reţete sunt numai de ei ştiute, salatele, băutura tradiţională ouzo, cockteilurile din fructe îţi vor face cu siguranţă vacanţa mai frumoasă.