Dongchuan, cele mai impunătoare terase de pământ roşu din lume

Dongchuan, cele mai impunătoare terase de pământ roşu din lume

Dongchuan, China
Dongchuan, China / Foto: www.lovethesepics.com

China este o ţară splendidă, un loc plin de surprize ce îşi uimeşte mereu vizitiatorii mai ales cu minunile naturale ce par că nu se mai termină. Dongchuan este o zonă cu totul şi cu totul specială, o arie care ocupă sute de metri pătraţi constituiţi din terase colorate preponderent într-un roşu aprins, de o frumuseţe unică. Regiunea este localizată la 40 de kilometri sud de Oraşul Kunming, iar zona este adesea comparată cu terasele roşii din Brazilia, deşi cele din China sunt cu mult mai deosebite.

Regiunea arată diferit în funcţie de anotimp sau de momentul zilei
Regiunea arată diferit în funcţie de anotimp sau de momentul zilei / Foto: www.atlasofwonders.com

Uimitoarele terase multicolore din China sunt localizate pe un teren accidentat, iar acest fapt sporeşte mult farmecul zonei. Magnificul pământ roşu oferă privelişti impresionante spre munţii şi relieful din jur, un alt aspect care aduce în zonă, anual, câteva sute de mii de turişti de pretutindeni. Reputaţia de astăzi şi descoperirea zonei în sine se datorează unui fotograf care în timp ce călătorea cu avionul a zărit deosebitele terase colorate în specificul roşu intens. Apoi a încercat de mai multe ori să ajungă aici şi după mai multe încercări nereuşite ajunge în acest loc uimitor. Fotografiile sale au fost vizualizate de către turiştii din întreaga lume, dornici să vadă cu proprii ochi minunea de pe teritoriul Chinei.

Dongchuan, Pământul Roşu
Dongchuan, Pământul Roşu / Foto: www.absolutechinatours.com

Ani la rând au existat suspiciuni cu privire la modul de formare al ineditelor terase, mai mulţi cercetători au contestat, de-a lungul timpului, faptul că geneza zonei ar fi în totalitate una naturală. Cercetările ştiinţifice amănunţite au arătat că elementele fieroase din sol s-au depus an de an sub influenţa climatului umed şi cald, iar mai apoi s-au colorat în acest roşu superb. Datorită coloritului, regiunea a fost supranumită “Capitala de cupru natural”, terasele, completate de terenurile cu culture agricole, cerul albastru, norii de un alb imaculat sau soarele strălucitor, toate acestea crează un cadru de vis.

Fotografii deosebite se obţin în orice moment al zilei
Fotografii deosebite se obţin în orice moment al zilei / Foto: www.atlasofwonders.com

Fiecare anotimp, fiecare lună din an este potrivită pentru o vizită la Dongchuan, totul depinde de modul în care îţi doreşti să surprinzi frumuseţile unicei regiuni. Fotografii uimitoare se obţin indiferent de moment, dar conform spuselor localnicilor, terenul este luminat şi revigorat după ploaie. Acest orizont deosebit este greu de descris în cuvinte, trebuie să ajungi aici pentru a simţi din plin farmecul zonei.

Un drum asflaltat trece chiar printre uimitoarele terase
Un drum asflaltat trece chiar printre uimitoarele terase / Foto: www.synotrip.com

La momentul actual, poţi ajunge foarte uşor în Dongchuan, dacă vizitezi oraşele chineze din apropiere este păcat să ratezi terasele colorate intens. De acolo, poţi lua oricând un autobuz care să te conducă direct la terasele chineze sau dacă doreşti poţi opta pentru o călătorie cu maşina personală. Există un drum asfaltat care şerpuieşte chiar printre terasele multicolore, iar experienţa este una de neuitat!