În Judeţul Constanţa, la o distanţă de doar 10 kilometri de Mamaia se află o superbă plajă, un orizont fermecător ce contrastează cu staţiunile extrem de aglomerate de pe malul Mării Negre. Plaja Corbu este localizată în satul omonim şi tinde să se numere printre puţinele plaje pustii din România, un loc absolut splendid cu peisaje care îţi taie răsuflarea, dar care oferă şi posibilitatea de a practica o sumedenie de activităţi interesante.

Plajele fine şi aproape pustii sunt o încântare pentru turişti
Plajele fine şi aproape pustii sunt o încântare pentru turişti / Foto: www.youtube.com

În trecut, zona era doar un loc uitat de lume unde trăiau câţiva zeci de locuitori, dar astăzi lucrurile sunt diferite, modernizările efectuate în ultimii ani facilitează accesul în regiune. Ansamblul turistic poate fi vizitat în orice perioadă a anului, dar marea majoritate a vizitatorilor îşi rezervă sejururile pentru sezonul de vară. Turiştii care vor să se relaxeze cât mai mult au la dipoziţie o plajă foarte mare şi mult mai puţin aglomerată decât cele din staţiunile de pe litoral, iar reţeaua de lagune şi lacuri ce fac parte din Rezervaţia Delta Dunării, aflate în apropiere, sunt acum locuri de agrement de cea mai bună calitate.

Pe plajă se regăsesc o mulţime de scoici
Pe plajă se regăsesc o mulţime de scoici / Foto: www.skyscrapercity.com

Sporturile pe apă se practică în Corbu la cel mai înalt nivel, cei care iubesc adrenalina şi activităţile pline de energie îşi îndreaptă atenţia spre windsurfing şi kitesurfing, mai ales că în zonă există şi o şcoală ai cărei reprezentanţi sunt pregătiţi să te iniţieze în aceste sporturi interesante. Apele mării sunt mai curate în aceste zone ale litoralului, un bun prilej pentru a practica snorkeling sau scufundări. Mai mulţi instructori aleg să-şi instruiască cursanţii aici, tocmai pentru mediul propice greu de găsit în altă parte.

Pescuitul, o activitate îndrăgită de către amatori
Pescuitul, o activitate îndrăgită de către amatori / Foto: www.afaceriardelene.ro

Pescarii amatori sau cei profesionişti pot avea în undiţele lor specii unice de peşti, Lacul Corbu este o  oază piscicolă spre care îşi îndreaptă atenţia practicanţii din întreaga lume. Printre cele mai importante specii de peşti se numără labanul, cambula, calcanul, lufărul, şalăul, somnul dar şi crapul. Există şi posibilitatea de a înnopta pe malurile lacului, în regiune sunt zone bine amenajate pentru camping.

Specii de păsări rare înfrumuseţează zona
Specii de păsări rare înfrumuseţează zona / Foto: www.fotonatura.ro

Specii rare de plante, dar mai ales de păsări se regăsesc în zona Corbu, o arie strict protejată unde vânatul sau distrugerea mediului sunt strict interzise. Chira de baltă, pescăruşul argintiu, pescăruşul rizătoar sunt specii cu adevărat deosebite pe care le vei observa cu siguranţă în vacanţa pe care o vei petrece în mijlocul naturii. Iar dacă vei opta pentru o plimbare cu barca vei observa lopătarul singuratic, raţele cu ciuf sau grupuri de pelicani.

Calmul absolut atrage în zonă turişti din întreaga lume
Calmul absolut atrage în zonă turişti din întreaga lume / Foto: www.albumdefamilie.ro

Recent, un site de prestigiu a efectuat un top al celor mai frumoase plaje din lume, iar Plaja Corbu s-a situat pe locul 4, apreciată fiind mai ales pentru pacea care domină întreaga zonă.