Hoi An, calmul absolut într-un oraş splendid!

Hoi An, calmul absolut într-un oraş splendid!

Hoi An, Vietnam
Hoi An, Vietnam / Foto: http://fr.wallpaperswiki.org

Hoi An este un oraş de coastă din Vietnam, un loc deosebit de plăcut unde duc o viaţă liniştită apriximativ 120 000 de locuitori. Mai exact, Hoi An se află în Provincia Quang Nam şi face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind recunoscut în întreaga lume ca şi port comercial extrem de bine conservat. Hoi An datează din secolul al XV-lea şi este chiar şi astăzi unul dintre cele mai frumoase porturi din Asia de Sud-Est. Clădirile şi poziţionarea sa reflectă atât influenţele autohtone, cât şi străine care s-au îmbinat armonios şi au condus la formarea acestui patrimoniu unic.

Podul japonez din Hoi An
Podul japonez din Hoi An / Foto: http://www.panoramio.com

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Hoi An pare a fi cuprinsă între lunile mai şi sfârşitul lui august, atunci când vremea este liniştită şi caldă. În restul anului, vremea este destul de capricioasă, plouă mult şi este frig. Fiecare loc din Hoi An are famrmecul său aparte şi ar fi o alegere bună dacă ai alege să mergi pe jos pe străduţele înguste. Cel mai renumit simbol al oraşului este fără doar şi poate Podul japonez. Acesta a fost construit începând cu anul 1600 de către comunitatea japoneză, cu aproximativ 40 de ani înainte ca aceştia să se mute definitiv în Japonia. Structura a fost renovată în anul 1986 şi este cu siguranţă cel mai fotografiat element din oraş.

Hoi An mai are şi astăzi statutul de oraş-port
Hoi An mai are şi astăzi statutul de oraş-port / Foto: http://www.tripstovietnam.com

Hoi An îşi mai păstrează şi astăzi statutul de port, deci ce poate fi mai frumos decât o plimbare în port? Fel de fel de ambarcaţiuni, din toată lumea rămân în port peste noapte, iar luminile din jur crează un cadru deosebit, chiar romantic. În port există şi o multitudine de baruri, terase şi cafenele cochete, locuri unde poţi servi ceva în timp ce te bucuri de farmecul zonei.

În piaţa din Hoi An se comercializează fel de fel de produse
În piaţa din Hoi An se comercializează fel de fel de produse / Foto: aaronjoelsantos.wordpress.com

Pentru a vedea exact cum este viaţa specific vietnameză, cea a locuitorilor din Hoi An, trebuie să vizitezi neaparat piaţa oraşului, locul unde sunt expuse spre vânzare fel de fel de obiecte şi produse alimentare. Piaţa din Hoi An este ca un fel de târg sau chiar bazar, fiind locul unde comercianţii negociază pentru produsele lor sau chiar la oferă la schimb. Pe tarabele comercianţilor se regăsesc prduse alimentare bazate în special pe fructe de mare, de preferat ar fi să nu le cumperi dacă este foarte cald.

Clădirile din oraş urmează aceeaşi linie arhitecturală
Clădirile din oraş urmează aceeaşi linie arhitecturală / Foto: http://eztraveller.com

Dacă vrei să afli mult mai multe aspecte legate de istoria locului, ar fi frumos să vizitezi muzeele oraşului, deşi exponatele nu au prezentări în limbi de circulaţie internaţională. Muzeul de Cultură, Muzeul de Ceramică dar şi Muzeul de Istorie sunt cele mai bune variante dacă vrei să vezi obiecte vechi, foarte interesante. O vacanţă în Hoi An nu se poate încheia fără câteva ore petrecute la plajă, unde te poţi relaxa sau unde poţi desfăşura diverse activităţi interesante.