Tivoli este al doilea cel mai vechi parc de distracţii din lume şi este una dintre cele mai faimoase atracţii ale minunatei Copenhaga. Peste 4 milioane de vizitatori îi calcă an de an pragul, devenind astfel al cincilea cel mai vizitat parc de distracţii din Europa. Tivoli este un adevărat colţ de rai al copiilor, dar şi a celor care iubesc parcurile de distracţii, adrenalina şi ineditul. În 2013 Tivoli a fost extins cu 600 m2 pentru a oferi vizitatorilor mai mult spaţiu de explorat. În Septembrie 2012 a fost evaluat la 231 milioane Euro.

Intrarea principală în Tivoli Gardens
Intrarea principală în Tivoli Gardens

Majoritatea clădirilor şi structurilor care alcătuiesc Tivoli sunt deosebite, iar multe dintre ele au fost premiate pentru design-ul inedit. Le voi enumera pe cele mai populare dintre acestea: The Chines Tower, Nimb Hotel, the Glass Hall Theatre, The Concert Hall, The Pantomime Theatre, Plaenen.

"The Glass Hall Theatre" , Sala de teatru din sticlă
„The Glass Hall Theatre” , Sala de teatru din sticlă

Distracţie la cote maxime

Odată ajuns în Tivoli te vei bucura de multitudinea de jocuri şi echipamente de distracţie ce îţi sunt puse la dispoziţie. Parcul este renumit pentru montagne russe –ul din lemn, sau altfel numit,  Rutschebanen, construit în 1914 . Este unul dintre cele mai vechi montagne russe din lemn din lume care este încă funcţional, majoritatea construcţiilor de acest gen au fost înlocuite cu structuri metalice. Este operat manual şi de aceea viteza atinsă un este atât de spectaculoasă. O altă atracţie este  este Daemonen , un montagne russe ce dispune de o buclă Immelmann, o buclă şi o rolă Zero-G. Datorită acestui sistem întreaga cursă este executată în doar un minut şi patruzeci şi şase de secunde.

"Rutschebanen", unul dintre cele mai vechi montagne russe din lemn din lume
„Rutschebanen”, unul dintre cele mai vechi montagne russe din lemn din lume

Tivoli este un excelent loc unde poţi explora nenumărate potecuţe, adulmeca frumuseţea lacurilor naturale, te poţi înfrupta cu delicii culinare specifice, poţi asculta concerte live şi multe altele.

Distracţia în Tivoli
Distracţia în Tivoli

În fiecare sâmbătă poţi asista la un spectaculos joc de artificii, iar dacă eşti norocos te poţi nimeri la un concert pe scenă deschisă cu al faimosului Sting. Toate acestea creează o atmosferă demnă de o vacanţă de neuitat.

Spectacol de artificii în Tivoli Gardens
Spectacol de artificii în Tivoli Gardens

Nimb – elementul de contrast

Dacă îţi doreşti un tratament cu adevărat regesc, Hotelul Nimb este locul ideal pentru tine. Hotelul este una din clădirile emblematice ale Tivoli Gardens, construit în 1909 special pentru a oferi oaspeţilor cele mai deosebite experienţe. Faţada clădirii este asemănătoare cu Taj Mahal şi este oglinda luxului pe care îl vei găsi în interior. Este un hotel de tip boutique, are doar 14 camere fiecare având un design unic, este dotat cu 2 restaurante high-class, un bar luxos, o cramă de vinuri şi  o sală de conferinţe.

Hotelul Nimb
Hotelul Nimb

Toamna şi Crăciunul la Tivoli

Cu adevărat deosebit este să vizitezi Tivoli Gardens în a doua jumătate a anului. Toamna, acest loc este transformat într-un univers fermecat plin de vrăjitoare, dovleci şi felinare, sărbătorindu-se astfel Hallowen Fest. Atmosfera este mirifică, pe scenă Pierrot, Arlechino şi vrăjitoarele cântă şi dansează celebrând marea noapte: Hallowen. Dintr-odată ei aud trecând soldaţii şi decid să îi urmeze. Toţi cei prezenţi sunt invitaţi să participe la paradă de jur împrejurul grădinii. O adevărată plăcere!

 Tivoli Gardens, decor de Halloween
Tivoli Gardens, decor de Halloween

De Crăciun Tivoli Garden este paradisul copiilor. Aceştia au parte de un adevărat festin: zăpadă, mii de luminiţe, bomboane, prăjiturele şi multe jocuri. Peste tot sunt decoraţiuni  care le umple inima de bucuria Crăciunului, iar iubitul Moş Crăciun îi întâmpină pe toţi copiii pe scena Pantomime Theatre, un teatru în aer liber.

Adulţii au şi ei parte de un tratament special. Anul acesta poţi experimenta un Crăciun în stil rusesc sau unul în stil scandinav, depinde doar de ce parte a grădinii te afli.

Tivoli Gardens, Decoraţii de Crăciun
Tivoli Gardens, Decoraţii de Crăciun