Malmo, cultura suedeză în toată splendoarea ei

Malmo, cultura suedeză în toată splendoarea ei

Malmo, Suedia
Malmo, Suedia

Malmo este al treilea cel mai mare oraş din Suedia, fiind locul care a suferit o transformare majoră în ceea ce priveşte evoluţia arhitecturală şi dezvoltarea tehnologiei. Mamo a fost fondat în 1272 ca zonă de apărare pentru un port aflat la 20 de kilometri distanţă. De atunci şi până astăzi oraşul a evoluat foarte mult, fiind unul dintre cele mai interesante oraşe ale Suediei.

Turning Torso, cel mai modern edificiu din Malmo
Turning Torso, cel mai modern edificiu din Malmo

Turning Torso

Este cu siguranţă o atracţie importantă în Suedia, fiind o clădire finalizată în 2005, cu înălţimea de 190 de metri. Este cea mai înaltă clădire din Scandinavia, spaţiul interior din Turning Torso fiind ocupat de apartamente şi birouri. Edificiul a fost construit în apropiere de malul mării şi este vizibil din aproape orice punct din Malmo. Turiştii nu pot pătrunde în interiorul clădirii, însă exteriorul poate fi îndelung admirat. Dacă ajungeţi la Turning Torso este păcat să nu profitaţi de o promenadă pe malul mării.

Castelul Malmohus, Malmo
Castelul Malmohus, Malmo

Castelul Malmohus

Este localizat la vest de zona veche a oraşului, fiind un edificiu construit în anul 1437. Castelul Malmohus are o istorie bogată fiind locuit până în anul 1500 de regii Danemarcei, urmând ca până în 1914 să devină închisoare militară. În prezent, clădirea adăposteşte un muzeu de istorie, unul de artă şi un acvariu.  Spaţiul din interiorul Castelului Malmohus este valorificat şi ca sediu al unor evenimente culturale sau artistice.

Biserica Sfântul Petri, Malmo
Biserica Sfântul Petri, Malmo

Biserica Sfântul Petri

Este cel mai vechi lăcaş de cult din Malmo, originile sale sunt consemnate în secolul al XIV-lea. Construcţia a fost începută în anul 1319 şi a fost finalizată 5 ani mai târziu. S-a optat pentru stilul gotic, edificiul fiind construit din cărămidă sculptată mai apoi în forme deosebite. Turnul bisericii are o înălţime de 109 metri, iar Biserica Sfântul Petri este un simbol al istoriei oraşului.

Parcul Folkets, prilej de relaxare şi petrecere a unor momente frumoase alături de cei dragi
Parcul Folkets, prilej de relaxare şi petrecere a unor momente frumoase alături de cei dragi

Parcul Folkets

Este un loc potrivit pentru turiştii de toate vârstele, zona permite desfăşurarea unui ansamblu bogat de activităţi. Cei mici se pot distra în parcul de distracţii din regiune, dar există şi câteva carusele mai înfricoşătoare pentru adolescenţi. Călătorii dar şi localnicii aleg Parcul Folkets pentru plimbări şi picnicuri dar o bună parte dintre vizitatori aleg Parcul Folkets doar pentru a se relaxa în bătaia razelor de soare. Amuzante sunt şi plimbările pe ponei, mai ales pentru cei mici.

Exponate vechi din Muzeul Maritim şi Tehnologic
Exponate vechi din Muzeul Maritim şi Tehnologic

Muzeul Maritim şi Tehnologic

Este edificiul care adăposteşte numeroase obiecte dedicate transportului, îndeosebi aparate de zbor. Există numeroase modele de vehicule zburătoare, unele vechi, altele mai noi. Probabil cel mai important exponat este cabina de pilotaj a lui Vickers Viscount. Etichetele obiectelor expuse sunt afişate doar în limba suedeză, dar chiar şi aşa se merită să faceţi o vizită.

Dacă ajungi în Malmo în perioada sărbătorilor de iarnă ai oportunitatea de a degusta din biscuiţii care se pregătesc în mod tradiţional, în preajma Crăciunului. Poţi alege dintre sortimente diverse ca: biscuiţi cu pipier, scorţişoară sau cuişoare. Aceşti biscuiţi se savurează alături de un vin fiert şi mai toate pub-urile şi restaurantele servesc aceste specialităţi.