Jaipur, Oraşul Roz

Jaipur, Oraşul Roz

Jaipur, Oraşul Roz
Jaipur, Oraşul Roz / Foto: http://solutionengine.blogspot.com

Jaipur este capitala şi cel mai mare oraş din regiunea Rajasthan, un oraş specific indian acolo unde cultura şi tradiţiile indiene se regăsesc la fiecare la pas. Metropola a fost construită în secolul al XVIII-lea şi a devenit imediat o atracţie turistică majoră atât pentru indieni, cât şi pentru turiştii internaţionali. Oraşul face parte din Tringhiul de Aur al Indiei, alcătuit din Delhi, Jaipur şi Agra.

Jaipur, un oraş splendid
Jaipur, un oraş splendid / Foto: http://www.honeymoonspecial.com

Astăzi, Jaipur se află într-o dezvoltare foarte rapidă, graţie proiectelor desfăşurate constant de către oficialii indieni. Din punct de vedere al urmanismului şi al infrastructurii, Jaipur este mult mai sus faţă de celelalte mari oraşe ale Indiei. Jaipur este supranumit “Oraşul Roz”, datorită edificiilor colorate în roz, această nuanţă având menirea de a imita culoare gresiei naturale.

Hawa Mahal
Hawa Mahal / Foto: http://www.descoperalocuri.ro

În Jaipur se regăsesc o mulţime de clădiri impozante, dar Palatul Hawa Mahal pare să întreacă orice imaginatie. Cu aspectul unui fagure de miere, Hawa Mahal are înălţimea de 15 metri şi este reprezentatul perfect al fuziunii dintre arhitectura islamică şi cea hindusă. Palatul Hawa Mahal este o clădire uimitoare la orice oră din zi sau din noapte, dar răsăritul soarelui este momentl în care edificiul este scăldat într-o lumină aurie.

Jal Mahal
Jal Mahal / Foto: http://northindiatourandtravels.com

Jal Mahal sau Palatul Apelor este o clădire frapantă care se află chiar în centrul unui lac cu numele de Man Sagar. De multe ori, în timpul iernii, lacul este uscat, dar musonii din timpul verii îl transformă într-un lac frumos, plin cu zambile de apă. Jal Mahal este edificiul care schimbă total orizontul oraşului, conferindu-i alte dimensiuni.

Templul Birla
Templul Birla / Foto: http://jaipurmania.com

În toată India se regăsesc o mulţime de temple religioase, iar Jaipur nu face excepţie. Moti Doongari este situat chiar în centrul oraşului şi din acest motiv este principalul loc de rugăciune pentru locuitori. Poziţionarea sa facilitează accesul, astfel locuitorii din toate zonele oraşului pot ajunge în scurt timp la templu. Moti Doongari este de fapt un mic deal, iar aici se află un templu şi un palat. Edificiile au fost construite chiar la înfiinţarea oraşului şi se spune că templul şi palatul au menirea de a supraveghea şi proteja oraşul.

Templul Maimuţelor
Templul Maimuţelor / Foto: http://www.wallpaperdownloader.com

Pe marginea de est a oraşului se află alte două temple splendide Galwh Balgh, denumit şi Templul Maimuţelor şi Suriya Mandir, recunoscut mai mult sub numele de Templul Soarelui. Aceste două temple par a fi mai degrabă un Rai al animalelor şi a devenit deja o obişnuinţă ca turiştii şi locuitorii să hrănească zilnic zeci de maimuţe şi capre surprinzător de domestice. Templele sunt poziţionate tot pe un deal, iar zona în care se află Templul Soarelui este locul care oferă cea mai bună privelişte asupra oraşului. În partea de jos a dealului există locuri de unde pot fi cumpărate alimente pentru maimuţe.

Paradele cu elefanţi sunt cele mai apreciate evenimente din Jaipur
Paradele cu elefanţi sunt cele mai apreciate evenimente din Jaipur / Foto: http://amiablevibes.com

Aşadar, Jaipur este un oraş surprinzător, locul unde poţi vizita o mulţime de obiective turistice interesante. Milioane de turişti din întreaga lume se bucură anual de farmecul oraşului.