Exoticele insule ale lumii sunt locurile spre care îşi îndreaptă atenţia turiştii dornici de o vacanţă inedită, la malul mării. Insula Lanzarote nu este atât de renumită, însă peisajele ce provin parcă din altă lume atrag anual din ce în ce mai mulţi turişti. Deosebita regiune este parte integrantă a insulelor Canare– Spania, localizate în Oceanul Atlantic, la mai puţin de 125 de kilometri de Coasta Africii. Insula este o rezervaţie a biosferei UNESCO, geologia extraordinară este constituită din  300 de conuri vulcanice, de aici şi peisajele unice de o frumuseţe aparte.

Laguna El Golfo
Laguna El Golfo / Foto: tomclarkblog.blogspot.com

Avalanşa de turişti din ultimii ani a atras şi o mulţime de investitori, aşa încât pe insulă există o mulţime de restaurante şi hoteluri ce îţi vor oferi tot confortul de care ai nevoie. Există plaje minunate, locuri interesante, palmieri din belşug care contrasteză într-un mod plăcut cu câmpurile suprarealiste acoperite cu cenuşă neagră. Cea mai renumită dintre plaje rămâne Papayago, apele oceanului formează aici un fel de golf şi este locul unde turiştii aleg să se bronzeze sau să înoate în apele de culoarea smaraldului. La fel de interesantă este şi Laguna El Golfo, un loc cu totul şi cu totul special format într-un crater vulcanic. Insula are şi o zonă de coastă absolut impresionantă, ce aşteaptă să fie explorată de către vizitatorii de pretutindeni.

Plajele dominate de palmieri contrastează cu relieful vulcanic
Plajele dominate de palmieri contrastează cu relieful vulcanic / Foto: warnerboutique.com

Practicarea sporturilor pe apă a devenit în ultimii ani o activitate comună, insula nu ar mai fi aceeaşi dacă adepţii de aventuri maritime nu ar putea să practice snorkeling, scuba diving, windsurfing, parasailing sau canoe. Există spaţii bine amenajate în acest sens, un mic sat localizat în partea de nord-est a insulei ce poartă numele de Caleta de Famara renumit mai ales pentru bunele oportunităţi de practicare a surfingului.

Parcul Naţional Timanfaya
Parcul Naţional Timanfaya / Foto: alterra.cc

Dacă vrei să admiri îndeproape relieful vulcanic, te poţi orienta spre Parcul Naţional Timanfaya. Acesta este consituit din peisaje de neuitat, care s-au schimbat foarte puţin în urma erupţiilor vulcanice masive ce au avut loc pe parcursul anului 1730. Pentru o bună parte dintre turişti, Parcul Naţional Timanfaya este motivul pentru care au ales această destinaţie de vacanţă. Tot aici în parc se află şi Munţii de Foc, poţi opta pentru un tur ghidat în interiorul parcului, ce include şi istoria locurilor relatată în limba spaniolă, engleză şi germană.

Pe relieful vulcanic se cultivă viţa de vie
Pe relieful vulcanic se cultivă viţa de vie / Foto: piximus.net

Bucătăria localală este specifică insulelor Canare, există atât restaurante tradiţionale cât şi internaţionale. În general, preparatele locale se servesc cu mojo, un sos tradiţional ce conţine din belşug chilli, piper, condimente şi lămâie. Fii sigur că nu părăseşti insula fără să fi testat ceva din vasta bucătărie tradiţională.

Coasta El Golfo
Coasta El Golfo / Foto: commons.wikimedia.org

Insula Lanzarote este un loc unic în lume dominat de prezenţa reliefului vulcanic de o frumuseţe aparte, dar şi de maniera în care zona a evoluat fără ca aspectul acesteia să fie ştirbit în vreun fel.