Cele mai atractive Aqua Park -uri din Europa

Cele mai atractive Aqua Park -uri din Europa

Aqua Park -ul Tropical Island, Germania
Aqua Park -ul Tropical Island, Germania

Aqua Park -urile sunt acele locuri de distracție preferate în egală măsură atât de copii, adolescenți cât și de adulți și vârstnici deopotrivă. Acestea sunt destinații în care poți petrece o vacanță de vară fără griji și plină de adrenalină. Pentru a veni în ajutorul tău, am întocmit un top al celor mai atractive parcuri acvatice din Europa pe care merită să le vizitezi în vara anului 2015.

Siam Park, Tenerife – Un Aqua Park pentru toate gusturile

Deși este situat în Tenerife, o insulă de origine spaniolă, Siam Park are ca temă centrală misterioasa și exotica Thailanda. Aici vei descoperi, printre alte sute de atracții, legendarul ”Tower of Power”. Acesta este un tobogan abrupt, cu o pantă de 25 metri și a cărui traseu trece printre acvarii cu rechini. Mai mult decât atât, pentru a crește nivelul de adrenalină, designerii acestui tobogan l-au proiectat cu un tunel transparent astfel încât experiența să devină și mai plină de suspans.

Toboganul din Siam Park care trece printre rechini
Toboganul din Siam Park care trece printre rechini

Alte atracții ale acestui Aqua Park sunt toboganul vertical ”Dragonul”, toboganul vortex ”Volcano” sau piscina cu valuri artificiale unde poți învăța cum să faci surfing. Chiar dacă nu ești un înnotător experimentat sau un împătimit al adrenalinei, Siam Park te va acapara în lume sa magică. Atmosfera de aici este incendiară și trebuie să trăită cum se cuvine!

”Dragonul” - Un tobogan etalon al Siam Park
”Dragonul” – Un tobogan etalon al Siam Park

Caraibe Aqua Park, Port Aventura – Cel mai iubit Aqua Park din Spania

Cel mai iubit Aqua Park din Spania se află într-una dintre cele mai vizitate regiuni ale acestei țări latine, Costa Dorada. Se pare că poporul spaniol este prin natura sa ceva mai exotic deoarece acest parc a fost inspirat de excentrica insulă Caraibe. Cei din Port Aventura au încercat să aducă măcar un strop din frumusețea și atmosfera mult apreciatei insule.

Caraibe Aqua Park din Costa Dorada, Spania
Caraibe Aqua Park din Costa Dorada, Spania

Principalele atracții din Caraibe Aqua Park sunt ”El Tifon”, un tobogan de 15 metri cu o cădere extrem de spiralată și ”Mambo Limbo” cel mai înalt turn al parcului de care nu te mai poți sătura. Un alt plus al acestui Aqua Park este faptul că oferă locuri de cazare în imediata apropiere. Parcul găzduiește chiar în interiorul său 4 hoteluri care păstrează aceeași tematică relaxantă si exotică. Ceva de vis!

”Mambo Limbo” - Unul dintre cele mai căutate tobogane din Caraibe Aqua Park
”Mambo Limbo” – Unul dintre cele mai căutate tobogane din Caraibe Aqua Park

Tropical Island, Brandenburg – Un Aqua Park ca în povești

Germania este fruntașă și la acest capitol, lăudându-se cu un complex tropical care stârnește toată invidia Europei. Tropical Island se află la sud de Berlin, în  Brandenburg, este una dintre cele mai mari clădiri de pe Pământ și este acoperită de cea mai mare cupolă semi – transparentă din lume. Aici vei fi întâmpinat de cea mai mare pădure tropicală din lume și te vei bucura de umbra a nu mai puțin de 30,00 de arbuști și copaci.

Vegetație tropicala în cea mai mare clădire de pe Pământ - Tropical Island
Vegetație tropicala în cea mai mare clădire de pe Pământ – Tropical Island

Plajele artificiale, toboganele piscinele și marea tropicală te vor ține ocupat 24 ore pe zi. De asemenea te vei putea bucura și de un mini- teren de golf, restaurante selecte, cafenele cochete precum și un complex comercial îmbietor. Un alt lucru extrem de atractiv este faptul că poți înnopta pe plaja Paradise din interiorul resortului, unde este amenajat un camping cu acte în regulă. Poți încerca o noapte în sacul de dormit în premieră, dacă nu ai mai facut asta până acum. Tropical Island trebuie vizitat măcar o dată în viață!

Insule amenajate în interiorul Tropical Island
Insule amenajate în interiorul Tropical Island

Alpamare, Zurich – Cel mai frumos Aqua Park din Elveția

În Elveția, pe lângă cele mai apreciate stațiuni montane, restaurante cu multe stele Michelin sau buticuri ale brandurilor de lux, vei descoperi cel mai mare Aqua Park acoperit din Europa. Alpamare este situat în apropierea lacului Zurich într-un cadru natural care îți taie răsuflarea.

Tobogane de apă din celebrul Aqua Park Alpamare - Elveția
Tobogane de apă din celebrul Aqua Park Alpamare – Elveția

Alpamare oferă multe piscine și tobogane atât interioare cât și exterioare. Cel mai atractiv detaliu al acestui Aqua Park este piscina exterioară în care poți asculta muzică sub apă. Elvețienii știu să își facă viața frumoasă fără îndoială!

Demonstrație de surfing la Aqua Park Alpamare
Demonstrație de surfing la Aqua Park Alpamare

Aquariaz, Alpii Francezi – Cel mai nou Aqua Park din Franța

Franța și-a câștigat popularitatea în rândul turiștilor prin celebrul Turn Eiffel, falnicul Arc de Triumf, înmiresmata Provence, fascinanta vale a Loarei precum și prin bucătăria extrem de rafinată și vinurile delicate. În 2012 însă, vine în întampinarea turiștilor și cu cel mai nou Aqua Park din Europa situat la cea mai mare altitudine. Aquariaz este situat în Alpii Francezi, într-un cadru deosebit și promite să mulțumească chiar și cei mai pretențioși vizitatori.

Aquariaz - Un Aqua Park în inima Alpilor Francezi
Aquariaz – Un Aqua Park în inima Alpilor Francezi

Cu peste 1.500 de plante tropicale și arbuști tropicali, Aquariaz este deschis pe tot parcursul anului, inclusiv iarna. Este o destinație ideală pentru toate vârstele, inclusiv pentru familii, întrucât este dotată cu plaje, piscine, cascade și echipamente variate. De asemenea, oferă locuri de cazare chiar lângă parc, un lucru apreciat de cei ce au venit în vacanță cu  cei mici.

Piscină amenajată în interiorul Aquariaz, Franța
Piscină amenajată în interiorul Aquariaz, Franța

Așadar, fără îndoială o excursie către oricare dintre aceste minunate și magice Aqua Park -uri din Europa îi va bucura pe chiar și pe cei mai cârcotași din grupul tău de prieteni. Nu ezita și vara această fă cucerește Aqua Park -urile din Europa!