Protaras – O destinație de vacanță pentru pretențioși

Protaras – O destinație de vacanță pentru pretențioși

Protaras - O destinație de vacanță ca la carte
Protaras - O destinație de vacanță ca la carte

Deși Septembrie se instalează de-a binelea și anunță că toamna se așterne încet dar sigur, încă ne stă gândul la vacanță, la mare, plajă și soare. Și nimeni nu e de condamnat având în vedere că vremea bună încă mai ține cu noi, iar vara nu se dă plecată. Nu ar fi deloc rău să profităm de acest lucru, să ne luăm familia ori grupul de prieteni și să facem o escapadă în vreun loc exotic precum Protaras, o minunată destinație de vacanță situată în Cipru. Și ce mai zici că nici nu e departe?!

Plajă din Stațiunea Protaras din Cipru
Plajă din Stațiunea Protaras din Cipru

Motive pentru care să alegi Protaras ca destinație de vacanță

În primul rând Protaras este așezat pe tărâmul Ciprului, fapt pentru care nu face rabat atunci când vine vorba de plaje îmbietoare, ape limpezi și peisaje mirobolante, căci vorba aceea ”așchia nu sare departe de trunchi”. Apele limpezi și albastre împreună cu nisipul fierbinte auriu și vremea bună te vor înălța pe cele mai înalte culmi ale relaxării și te vor umple numai cu gânduri pozitive, forțe proaspete și idei mărețe. Până și cei din Tenerife te vor invidia pentru numărul de grade ridicat de care vei avea parte chiar și în luna Septembrie.

Plaje cu nisip auriu și ape limpezi din Protaras
Plaje cu nisip auriu și ape limpezi din Protaras

Un alt motiv pentru care să alegi Protaras ca destinație de vacanță ar fi acela că vei găsi acolo o minunată zonă de promenadă, perfectă pentru plimbări lungi sub clar de lună, pe jos sau cu bicicleta, multe restaurante, baruri și cluburi precum și  peșteri marine, golfuri ascunse, un parc acvatic deosebit și multe alte atracții. Timpul va zbura incredibil de repede când te vei lăsa prins în mrejele acestor atracții deosebit de benefice pentru tine.

Zonă de promenadă din Protaras
Zonă de promenadă din Protaras

 Imaginează-ți: Ce poate fi mai frumos decât să simți briza mării pe-nserate și să asculți valurile care se sparg de faleză? Sau poate o seară petrecută într-unul din zecile de restaurante selecte, cu specific? Sau ce spui de baruri și cluburi în care să dansezi și să te distrezi până în zori în așteptarea unui răsărit de poveste? Vei recunoaște aici o mică parte din Mykonos sau Kos – insule grecești renumite pentru viața de noapte activă. Îți spun, Protaras este o destinație care le are pe toate!

Bar cu tematică egipteană din Protaras
Bar cu tematică egipteană din Protaras

Dacă nu te-am convins încă să rezervi bilete spre Cipru, mai adaug faptul că pornind din centrul stațiunii Protaras, în 10 minute vei ajunge în Cape Greco – un loc despre care se spune că ar fi cel mai frumos de pe insulă – unde vei descoperi, printre altele, peșteri marine și multe imagini panoramici demne de colecție. Un lucru interesant de știut cu privire la acest loc este că legendarul Cape Greco este asociat cu prezența unui monstru marin – care ar arăta ca un delfin încrucișat cu un dragon din Aya Napa – cu origini preistorice. Prezența acestei vietăți a fost certificată de fotografii surprinse de-a lungul timpului. Nu se știe deci ce vei surprinde cu camera de filmat, așa că fii pe fază!

Imagini panoramice surprinse în Cape Greco
Imagini panoramice surprinse în Cape Greco

Ceva în plus despre Protaras

Așa cum am mai spus, Cipru este prin definiție o destinație de vacanță de vis, iar Protaras nu face excepție de la regulă nicicum. Într-una din zile este bine să îți aduni puterile și să faci un scurt pelerinaj la Biserica Profetului Ilie. Chiar dacă pentru a ajunge la aceasta va trebui să urci nici mai mult nici mai puțin decât 300 de trepte ( nu uita că mișcarea face bine sănătății ) efortul îți va fi recompensat negreșit. Fiind situată pe un deal înalt de 100 m, Biserica Profetului Ilie îți va oferi șansa să admiri în toată splendoarea sa  priveliștea Protarasului precum și a Coastei Famagusta.

Biserica Profetului Ilie din Protaras
Biserica Profetului Ilie din Protaras

Plaja preferată a localnicilor dar și cea mai populată de turiști este Plaja Golful Smochinului sau ”Fig Tree Bay”– povestea denumirii provine de la un smochin adus de invadatorii secolului XVII. Această plajă oferă o multitudine de facilități pentru sporturile nautice de care poți profita și tu din plin pe toată durata sejurului. Este bine să mai reții și faptul că în dreptul Plajei ”Fig Tree Bay”, la o depărtare de sute de metri spre largul mării, se află o insulă numai bună de explorat. Atenție mare însă căci în jurul acesteia sunt destul de multe pietre ascuțite și există riscul de a te accidenta!

Apa cristalină din zona plajei ”Fig Tree Bay” și insula
Apa cristalină din zona plajei ”Fig Tree Bay” și insula

O altă atracție a stațiunii Protaras despre care am să spun doar câteva cuvinte, urmând ca tu să o descoperi în întregime, este Protaras Ocean Aquarium. Așa cum poți deduce cu ușurință și din denumirea sa, această ultimă atracție este un acvariu care găzduiește o sumedenie de vietăți marine spectaculoase de care tu să te bucuri din plin. Aici, distracția și buna dispoziție sunt la ele acasă și pun pariu că vei fi la fel de entuziasmat ca un copil dus pentru prima oară la Disneyland Paris.

Specimene marine găzduite de Ocean Aquarium din Protaras
Specimene marine găzduite de Ocean Aquarium din Protaras

Unde stăm în Protaras?

În ceea ce privește cazarea, aceasta se găsește din plin, e pe toate gusturile și pentru toate buzunarele. O primă variantă ar fi aceea de a alege să te cazezi într-un simplu studio și să explorezi pe cont propriu tot ce are de oferit Protaras în materie de gastronomie și entertainment. O a doua variantă ar fi alegerea unui complex hotelier cu servicii all inclusive care, pe lângă cazare și mâncare, ți-ar pune la dispoziție plaje private, piscine acoperite sau în aer liber, săli de fitness, spații de joacă, SPA, seri cu specific și multe alte facilități, toate cu scopul de a-ți oferi vacanța mult visată în maxim de confort și siguranță. Bineînțeles poți combina ambele tipuri de cazare astfel încât să ai parte de vacanța mult visată.

Complex hotelier din Protaras, Cipru
Complex hotelier din Protaras, Cipru

Așadar, ce-ar fi să cauți o portiță în programul tău și să te relaxezi câteva zile în Protaras, Cipru? Pe cine ai lua cu tine?