Lumea întreagă a fost binecuvântată cu o mulţime de locuri magice, oraşe de poveste, mici sate pitoreşti, lacuri ca oglinda, dar şi păduri feerice de o frumuseţe rară. Diverse specii de arbori alcătuiesc deosebitele păduri ale lumii, unele sunt mai dese, altele mai înverzite, unele mai înalte, altele mai scunde, dar toate la fel de misterioase. Iată un top al celor mai frumoase păduri din lume:

Pădurea de bambuşi, un loc deosebit!
Pădurea de bambuşi, un loc deosebit! / Foto: memolition.com

1.    Pădurea de bambuşi Sagano, Japonia

Japonia este renumită mai mult pentru cultura sa deosebită, pentru locuitorii ce au păstrat neschimbate tradiţiile vechi de mii de ani, dar puţini ştiu că pe teritoriul acestei ţări uimitoare există o pădure cu totul şi cu totul specială. Aceasta este localizată în zona Arashiyama, la vest de Oraşul Kyoto şi este la momentul actual unul dintre cele mai uimitoare locuri naturale din întreaga lume. Bambuşii înalţi şi subţiri crează un cadru de poveste, dar şi mai special este sunetul care se aude în momentul în care vântul suflă printre arbori.

Pădurea japoneză este un loc perfect pentru plimbări în natură
Pădurea japoneză este un loc perfect pentru plimbări în natură / Foto: www.exciting-places.com

Pentru a te bucura la maxim de farmecul locurilor, poţi opta pentru o plimbare pe potecile înguste ale pădurii.

Monumentul Naţional Giant Sequoia, California
Monumentul Naţional Giant Sequoia, California / Foto: www.picpicx.com

2.    Monumentul Naţional Giant Sequoia, California

Este o pădure ce ocupă imensa suprafaţă de 4829 de kilometri pătraţi, deumită după arborii gigantici care cresc în zonă. Inedita regiune este localizată la sud de  Munţii Sierra Nevada din California şi alcătuiesc astăzi una dintre cele mai vizitate zone de pe teritoriul californian. Turişti de pretutindeni străbat mii de kilometri pentru a admira arborii gigantici ce populează 38 de livezi distincte. Pădurea ocupă 1330 de kilometri pătraţi şi a devenit deja o curiozitate pentru turiştii din întreaga lume.

Arborii extrem de înalţi crează un cadru deosebit
Arborii extrem de înalţi crează un cadru deosebit / Foto: www.wondermondo.com

Terenul din zonă este destul de arid, iar arborii nu sunt foarte deşi, iar acest fapt facilitează accesul turiştilor în zonă.

Parcul Naţional Redwood, California
Parcul Naţional Redwood, California / Foto: worldheritage.routes.travel

3.    Parcul Naţional Redwood, California

O altă pădure deosebită situată tot pe teritoriul Californiei este cea care constituie Parcul Naţional Redwood, zonă care aduce în acelaşi loc diverse specii de arbori, unele dintre ele foarte rare, altele aflate deja pe cale de dispariţie. Răşinoasele sunt cele care populează pădurea ce ocupă în total 158 de kilometri pătraţi. Zona nu a fost modernizată, tocmai pentru a nu ştirbi farmecul natural cu care regiunea a fost binecuvântată. Dacă vrei să aventurezi printre arbori, ar fi bine să porţi încălţăminte comodă, pentru că sigur vei zăbovi mai mult timp în zonă.Diverse specii de plante cresc la baza copacilor, printre acestea se remarcă diversele specii de ferigi ce se extind tot mai mult şi nu-ţi mai permit să pătrunzi în desişul pădurii.

Potecile înguste din Parcul Naţional Redwood sunt perfecte pentru a fi explorate
Potecile înguste din Parcul Naţional Redwood sunt perfecte pentru a fi explorate / Foto: www.socwall.com

Acestea sunt doar trei dintre cele mai frumoase păduri ale lumii, Terra a fost binecuvântată cu o mulţime de astfel de locuri misterioase, perfecte pentru a fi explorate, admirate, dar mai ales protejate.