Manila este captala statului Filipine, oraş brăzdat de o istorie zbuciumată plină de evenimente ce au creat adevărate dezastre naturale, dar şi umane. Totuşi, metropola a renăscut de fiecare dată şi este la momentul actual un oraş prosper, dominat de artere veşnic aglomerate, de mall-uri luxoase şi de zgârie nori ce străpung cerul tulbure. Traficul infernal şi un stil cotidian alert sunt cele care menţin zona în viaţă, dincolo de viaţa modernă se remarcă totuşi şi ghetourile măcinate de sărăcie aflate la periferia oraşului.

Capitala filipineză, noaptea
Capitala filipineză, noaptea / Foto: www.philippinen.cc

Capitala filipineză este un oraş imens, divizat în 16 cartiere distincte, fiecare dintre ele cu obiective turistice interesante. O mulţime de monumente istorice de mare valoare au rolul de a menţie vie istoria locurilor, printre acestea se numără Catedrala Manila, cel mai important lăcaş de cult din Filipine, o construcţie impozantă intens vizitată de către turişti. Autorităţile filipineze îşi desfăşoară activităţile zilnice în Palatul Malacañán, un edifciu uimitor înconjurat de grădini înflorite, mereu foarte bine îngrijite. La fel de interesant este şi Palatul Coconut, deschis de câţiva ani şi pentru publicul larg.

Universitatea Santo Tomas
Universitatea Santo Tomas / Foto: www.bienvenidotours.com

O clădire extrem de importantă este Universitatea Santo Tomas, cea mai veche universitate existentă din întregul Orient Îndepărtat, devenită astăzi un muzeu ce expune mii de obiecte interesante, monede, medalii, artă orientală, icoane catolice, exponate ce aparţin de domeniul istorie naturală. În trecut, edificiul a fost lagăr de concentrare pentru japonezi, 10 000 de persoane au fost ţinute acolo, în ciuda capacităţii maxime de doar 4000. Dacă vizitezi capitala filipineză, fii sigur că nu rateză acest muzeu deosebit.

Catedrala Manila
Catedrala Manila / Foto: www.deviantart.com

Puţini ştiu că în Manila se află un Chinatown imens, considerat a fi unul dintre cele mai mari din lume. Odată ce ai păşit aici, parte că ai intrat într-o altă lume, un loc plin de viaţă şi culoare unde cultura şi tradiţiile chineze sunt expuse la tot pasul. Aici te poţi bucura din plin de specialităţile culinare chinezeşti, dar poţi cumpăra şi câteva obiecte tradiţionale, în miniatură, pentru cei dragi de acasă.

Parcul Rizal
Parcul Rizal / Foto: pixgood.com

Un oraş imens ar fi incomplet în lipsa unor parcuri răcoroase, oaze de linişte unde se relaxează atât locuitorii cât şi vizitatorii de pretutindeni. Cel mai popular dintre ele este Parcul Rizal, aici nu se regăsesc doar alei înverzite ci şi un teatru în aer liber, un planetariu, săli de sport, un acvariu, grădini filipineze, chineze şi chiar japoneze, dar şi o seră de orhidei, locul unde poţi observa diverse tipuri din aceste flori superbe. Mai mic, dar la fel de interesant este şi Parcul Paco, renumit mai ales printre cuplurile de tineri căsătoriţi care fac fotografii în zonă.

Portul oraşului este de o importanţă majoră
Portul oraşului este de o importanţă majoră / Foto: shoppingfan.in

Oraşul Manila este considerat a fi “Perla Orientului”, o metropolă uimitoare ce surprinde prin contrastele ce se regăsesc la tot pasul, dar mai ales prin locuitorii ce au reuşit să păstreze nechimbate obiceiuri vechi de sute de ani.