Orașul Oklahoma este capitala statului omonim, o metropolă uriașă constiuită dintr-o mulțime de obiective turistice, o viață de noapte tot mai dezvoltată și restaurante care te fac să simți cu adevărat că ești pe teritoriu american. Orașul este un motor politic, economic, cultural, dar și turistic, locul spre care își îndreaptă atenția vizitatori din toate colțurile lumii dornici să cunoască mai multe aspecte legate de această zonă minunată.

Oklahoma, metropola diversității!
Oklahoma, metropola diversității! / Foto: en.wikipedia.org

Oklahoma a fost la începuturile sale o suburbie, locul unde trăiau oamenii săraci în adăpostori improvizate, o zonă cumva uitată de lume ce avea să devină unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii. Anul 1990 este momentul în care are loc o explozie de investiții, se construiește mult, calitatea vieții se schimbă radical și astfel metropola devine ușor, ușor locul care atrage turiști din întreaga lume.

Zgârie-norii se regăsesc în toate zonele orașului
Zgârie-norii se regăsesc în toate zonele orașului / Foto: www.farmersagent.com

Orașul este destinația turistică potrivită fiecărui turist în parte, asta pentru că diversitatea caracterizează cel mai bine acest ținut plin de farmec. Zgârie-norii se regăsesc în orice sector al orașului, edificiile înalte construite după ultimele standarde în domeniu se evidențiază imediat. Totuși, cele mai importante obiective turistice se află aproape de centrul orașului sau pe partea de nord, în Oklahoma există și locuri unice în lume.

Bricktown
Bricktown / Foto: tornadocyclone.blogspot.com

Cel mai bun reper din centrul metropolei este Bricktown, un loc al divertismentului și al bunei dispoziții, constituit dintr-o mulțime de terase și restaurante, dar și săli de jocuri menite să bine dispună participanții. Această zonă devine arhiplină mai ales în weekend-uri, atunci când turiștii și locuitorii deopotrivă doresc să petreacă momente distractive alături de cei dragi.

Muzeul de Artă, exponate din sticlă Chihuly
Muzeul de Artă, exponate din sticlă Chihuly / Foto: jamiedaviswrites.com

Muzeele și galeriile sunt locuri de unde vizitatorii pot afla o mulțime de informații cu privire la trecutul istoric și cultural al orașului. Muzeul de Artă este locul care adăpostește cea mai mare colecție de sticlă Chihuly din întreaga lume, un ansamblu impresionant adăpostit cu mândrie pe teritoriul metropolei. Muzeul se află chiar în centrul orașului și tot în această zonă mai poți admira o Galerie de Artă, dar și celebrele Myriad Gardens, un parc urban impresionant, cu o grădină botanică de poveste.

Memorialul Național
Memorialul Național / Foto: www.richard-seaman.com

Memorialul Național Oklahoma este un simbol al orașului, ridicat în onoarea victimelor, a supraviețuitorilor și a tuturor celor care au avut de suferit în urma bombardamentului de pe data de 19 aprilie 1995. Plasarea memorialului în zona turistică a orașului a fost considerată neadecvată, având în vedere conotațiile triste dintre edificiu și eveniment în sine. Turiștii din întreaga lume au apreciat existența Memorialului Național și a muzeului cu același nume, asta pentru că pot afla multe informații interesante cu privire la acest eveniment tragic.

Templul Mormon din Oklahoma
Templul Mormon din Oklahoma / Foto: www.ldschurchtemples.com

Oklahoma este unul dintre cele mai frumoase orașe de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, o metropolă tipic americană ce are multe de oferit turiștilor săi.