Lacul Lucerne, Inima Elveției

Lacul Lucerne, Inima Elveției

Lacul Lucerne, Elveția
Lacul Lucerne, Elveția / Foto: gde-fon.com

Pe teritoriul Elveției există o gamă largă de lacuri frumoase, însă unul singur reușește să se evidențieze de toate celelalte. În apele Lacului Lucerne se oglindesc de secole edificiile orașului omonim, o panoramă unică ce începe de la Munții Rigi, se întinde spre vârfurile Alpilor mereu acoperite de zăpadă, traseul său se încheie cu Muntele Pilatus. Vapoarele de epocă, cu aburi navighează pe apele sale încă din anul 1800, la momentul actual, lacul din inima munților este o oază de liniște pentru cei care vor să evadeze pentru câteva zile din ritmul cotidian.

Lacul Lucerne, apele care întregesc peisajul montan
Lacul Lucerne, apele care întregesc peisajul montan / Foto: www.trajettours.com

Iubitorii muntelui consideră zona un Colț de Rai, peisajele montane uluitoare, pădurile populate de cerbi, capre negre, vulpi, marmote, nu fac decât să creeze un cadru deosebit. Dealurile fertile, pajiștile și văile cu creat un mediu propice pentru primii oameni care s-au stabilit în regiune, punând bazele unei mici așezări umane. Ușor, ușor lucrurile au luat amploare, zona s-a transformat într-o destinație de vacanță deosebită, locul unde elvețienii și-au construit case de vacanță, un motiv în plus pentru a vizita regiunea cât mai des.

Apus de soare pe Lacul Lucerne
Apus de soare pe Lacul Lucerne / Foto: jordans9.us

Lacul Lucerne și împrejurimile alcătuiesc un loc de care nu ai cum să te plictisești, o zonă a constrastelor, unde liniștea și energia se alătură într-un mod armonios creând astfel un loc unic pe Pământ. Apele lacului ocupă o suprafață totală de 114 kilometri pătrați, acesta fiind denumit și “Inima Elveției”, dar cunoscut și sub numele de Lacul celor Patru Cantoane. Rămânem în zona contrastelor și observăm că partea de nord este mult mai expansivă decât cea de sud. Fiordurile evidențiază mult zona de nord, această parte are și o semnificație mai profundă, aici se regăsește Lunca Rutli, despre care se spune că este locul de unde a luat naștere Elveția.

Zona de sud este dominată de o liniște aparte
Zona de sud este dominată de o liniște aparte / Foto: guideinbarcelona.com

Despre izvoarele din partea de sud se spune că ar avea proprietăți curative, anul 1885 este momentul în care informația face înconjurul lumii și sute de persoane bolnave se deplasează în zonă în încercarea de a se vindeca. Zona oferă posibilități multiple de relaxare, cărări de munte perfecte pentru drumeții, plimbări cu telescaunul sau cu telecabina, sau de ce nu aventuri chiar pe apele lacului. Sporturile pe apă sunt populare printre iubitorii de aventuri, dar plimbările pe apă par să ofere cele mai spectaculoase priveliști.

Munții din jur ascund o faună de o complexitate rară
Munții din jur ascund o faună de o complexitate rară / Foto: www.mrwallpaper.com

Pădurile și vegetația bogată au dus la formarea unei faune pe măsură, de o complexitate așa cum rar întâlnești. Superbele animale nu fac decât să întregească peisajul, multe dintre ele pot fi văzute numai în locuri liniștite și retrase. Mii de specii de păsări conferă zonei un farmec aparte, încântă regiunea cu glasurile lor și subliniază ideea de calm absolut! Lacul Lucerne este unul dintre cele mai frumoase de pe Pământ, o zonă binecuvântată și plină de minuni!