Provence, mireasma lavandei ce învăluie întreaga Franţa

Provence, mireasma lavandei ce învăluie întreaga Franţa

Provence, Franţa
Provence, Franţa / Foto: 1ms.net

În sud-estul Franței, între Marea Mediterană, Valea Ronului și Italia se află o regiune de vis, cu numele de Provence, peisaje de poveste, oraşe de legendă, teritorii uimitoare, cum nu mai există altele pe Pământ. O bună parte dintre cele mai frumoase oraşe ale Franţei se regăsesc în Provence, dintre care se remarcă Marsilia şi Nisa. Şi agricultura se evidenţiază foarte mult, culturile de legume şi fructe sunt un peisaj obişnuit în această regiunea minunată, cireşele, piersicile, caisele, migdalele sau pepenii galbeni sunt doar câteva dintre produsele cu care Provence îşi răsfaţă locuitorii şi vizitatorii deopotrivă.

Diverse tipuri de plante cu flori se cultivă în Provence
Diverse tipuri de plante cu flori se cultivă în Provence / Foto: www.flash-screen.com

În locurile cu relief mai înalt, se regăsesc frumoasele câmpuri cu lavandă, o mare de plante cu flori mov, ce conferă regiunii un colorit şi un parfum cu totul şi cu totul deosebit. Şi alte tipuri de plante cu flori se cultivă în Provence, însă lavanda este specia care a consolidat renumele acestei zone uimitoare. Toate florile crescute şi cultivate prin procese complexe sunt folosite mai apoi în industria parfumurilor franţuzeşti adorate de întreaga lume. Grasse este “Capitala mondială a  parfumurilor”, locul unde se regăsesc o mulţime o mulţime de fabrici de parfumuri, chiar sursa de unde pleacă cele mai bune parfumuri din lume.

Marsilia, Oraşul Vechi
Marsilia, Oraşul Vechi / Foto: www.hothdwallpaper.net

Provence este una dintre cele mai frumoase şi mai complexe regiuni ale Franţei, un loc potrivit atât pentru turiştii care preferă relaxarea sau mai degrabă aventura, plajele întinse sau relieful mai înalt, construcţiile noi sau cele vechi. Acest teritoriu unic este locul unde vei găsi tot ceea ce-ţi doreşti, regiunea care te va face să revii iar şi iar pe tărâmurile sale. Dacă ai la dispoziţie şansa de a vizita un singur oraş, cea mai bună alegere pare a fi Marsillia. Dacă îţi doreşti să vizitezi Marsilia, este de preferat să-ţi începi drumul prin explorarea originilor sale greceşti şi romane, să te îndrepţi cu paşi mărunţi spre casele bogate  precum şi spre monumentele prestigioase ridicate în secolul al XIX-lea  şi să îţi finalizezi călătoria la cele mai mari realizări arhitecturale ale secolului al XXI-lea.

Relieful înalt oferă privelişti uimitoare!
Relieful înalt oferă privelişti uimitoare! / Foto: http://www.1zoom.net

Cei dornici de aventură pot profita din plin de prezenţa Alpilor Maritimi, cel mai înalt relief din Provence, înălţimile acestora ajungând până la 3297 de metri. Dacă îţi place efortul fizic poţi opta pentru diverse trasee bine marcate în funcţie de dificultatea acestora sau poţi opta pentru un tur complet cu telecabina, mult mai uşor şi mai confortabil. În orice caz, priveliştile sunt uimitoare!

Satul Artisan, Provence
Satul Artisan, Provence – Foto: happyhomemakeruk.blogspot.com

Gastronomia regiunii este cu totul şi cu totul specială, unul dintre aspectele care îţi vor rămâne mult timp în memorie dacă vizitezi minunata zonă. Există o mulţime de feluri de mâncare, Bouilabaisse este un sortiment tradiţional bazat în general pe fructe de mare sau peşte. Nici un fel de mâncare nu se serveşte fără un pahar de vin aromat.

Provence, tărâm binecuvântat
Provence, tărâm binecuvântat / Foto: inspirationintheair.com

Provence este o regiune cu tradiţie, locul unde obieceiurile vechi de sute de ani s-au păstrat cu sfinţenie, acest aspect aducând regiunii recunoaştere mondială.