Nuremberg, orașul celor mai frumoase decorațiuni de Crăciun

Nuremberg, orașul celor mai frumoase decorațiuni de Crăciun

Nuremberg, Germania
Nuremberg, Germania / Foto: ayay.co.uk

Nuremberg este un oraș de poveste din inima Bavariei, situat într-un cadru natural de vis, pe ambele maluri ale Râului Pegnitz. Metropola este intens vizitată pe tot parcursul anului, turiștii apreciază energia și viața de noapte, dar și berea mai neagră decât cafeaua. Cea mai bună perioadă pentru a traversa străduțele înguste ale orașului este în timpul Sărbătorilor de Iarnă atunci când milioane de beculețe colorate împodobesc una dintre cele mai frumoase metropole de pe teritoriul Germaniei.

Piața de Crăciun este o încântare pentru turiști
Piața de Crăciun este o încântare pentru turiști / Foto: www.gopixpic.com

Piețele de Crăciun sunt evenimente care atrag anual milioane de turiști din întreaga lume, momente în care vizitatorii admiră uimiți decorațiunile multicolore și cumpără fel de fel de obiecte cu care să-și înfrumusețeze casele. Piața este încărcată cu ghirlande, suveniruri, luminițe și brazi împodopiți, centrul metropolei se transformă în deja faimosul “Micul oraș din lemn și stofă”. Produsele tradiționale sunt expuse cu mândrie de către comercianții locali, cele mai appreciate preparate rămân cârnații făcuți acasă după rețete secrete, omuleții cu prune specifici orașului și nu în ultimul rând turta dulce modelată în forme festive.

Produse tradiționale comercializate în Piața de Crăciun
Produse tradiționale comercializate în Piața de Crăciun / Foto: countrysoldier.org

În perioada Crăciunului, orașul îmbracă haine de sărbătoare, pe străduțele înguste se simte din plin aerul de sărbătoare completat perfect de locuitorii veseli, pregătiți să petreacă Nașterea Domnului în felul lor aparte. Metropola nu este doar o frumoasă Piață de Crăciun, înseamnă mai mult decât atât, mai ales dacă te orientezi spre monumentele istorice, care spun povestea unui trecut al curajului și al biruinței. La umbra falnicului Castel Imperial, Nuremberg capătă cu totul și cu totul alte semnificații, în timp ce bisericile gotice nu fac decât să sublinieze faptul că relația cu dvinitatea a fost dintotdeauna o legătură puternică.

Castelul Imperial
Castelul Imperial / Foto: www.panoramio.com

Vechiul Oraș este un sector superb, dominat de Castelul Imperial construit în 1945, într-un singur an. Fabuloasa construcție a fost folosită initial ca și depozit pentru cereale, devenind la momentul actual una dintre cele mai frumoase clădiri din lume. Grădinile castelului sunt un motiv în plus să mai zăbovești în zonă, aerul curat și atmosfera specială sunt aspectele cu care edificiul impresionează și mai mult.

Biserica Maicii Domnului
Biserica Maicii Domnului / Foto: www.tour-europe.org

Cele mai impunătoare lăcașe de cult existene pe teritoriul orașului sunt Biserica Maicii Domnului, ridicată între secolele al XIII-lea și al XV-lea, dar și Biserica Sfântul Lawrence, care ascunde numeroase comori ale trecutului. Diverse picturi, sculpturi și obiecte religioase înfrumusețează interioarele lăcașelor de cult, bisericile sunt arhipline mai ales în zilele de sărbătoare.

Clădirile specifice Germaniei se regăsesc și în Nuremberg
Clădirile specifice Germaniei se regăsesc și în Nuremberg / Foto: ww.1zoom.net

Muzeele orașului sunt locuri de unde poți afla mai multe aspecte legate de trecutul istoric al zonei, edificii unde sunt expuse mii de exponate interesante, vechi de sute sau chiar mii de ani. Muzeul Nou sau Muzeul Național Germanisches sunt două alegeri foarte bune, mai ales că exponatele au și descrieri în limba engleză.

Nuremberg, destinația perfectă pentru Crăciun
Nuremberg, destinația perfectă pentru Crăciun / Foto: communitytable.com

Nuremberg este unul dintre cele mai frumoase orașe de pe teritoriul Germaniei, locul unde farmecul Crăciunului se simte din plin!