Insula Rhodos este una dintre cele mai mari insule grecești, fiind de asemeni una dintre cele mai vizitate datorită combinației de plaje, ape de smarald, obiective istorice cu importante conotații medievale. În timp ce coasta de nord este renumită pentru stațiunile sale turistice pline de viață și energie, cele din sud oferă mai degrabă liniște și un ritm mai lent de desfășurare a activităților.

Insula Rhodos, o splendoare în Grecia
Insula Rhodos, o splendoare în Grecia / Foto: www.lindosmare.gr

Cele mai importante puncte de atracție de pe Insula Rhodos sunt fără doar și poate plajele cu nisip fin și apele cristaline. Fără aceste două elemente, insula nu ar mai fi aceeasși și nu ar mai fi o destinație turistică de top. În Rhodos există o varietate de plaje. Partea de est a insulei este dominată de plaje de nisip infinite, cu ape liniștite. În partea de vest, vântul tinde să fie mai puternic, iar marea este mult mai agitată. Zonele de vest sunt ideale pentru curajoșii care își doresc să se aventureze în valurile Mării Egee.

Ruinele unei biserici din nordul insulei
Ruinele unei biserici din nordul insulei / Foto: commons.wikimedia.org

După ce ați lenevit destul pe plaje, în bătaia soarelui arzător, este momentul să vă orientați spre zonele istorice din Rhodos. Regiunea este un ansamblu deosebit de castele, biserici și alte clădiri istorice, mare parte dintre ele făcând parte din Epoca Medievală. Castelul din Lindos, cel din Kastellos sau cel din Monolithos sunt edificii încărcate de istorie care poartă cu ele semnificațiile unor evenimente importante. Dealul Filerimos păstrează încă o serie de rămășițe medievale, o mănăstire și o capelă.

Ruine antice din Kamiros
Ruine antice din Kamiros / Foto: upload.wikimedia.org

Pe lângă ruine, mai puteți admira partea de nord a Insulei Rhodos, pentru că zona înală oferă priveliști foarte bune. Dacă ruinele antice sunt obiective turistice care vă fascinează, atunci vă puteți îndrepta spre Kamiros, spațiu care găzduiește numeroase urme ale Antichității.

Valea Fluturilor, Rhodos
Valea Fluturilor, Rhodos / Foto: commons.wikimedia.org

Valea Fluturilor a fost până nu demult o zonă populată de frumoasele zburătoare colorate. Nu mulți dintre noi știu acest lucru, dar fluturii sunt insecte care preferă liniștea. Deoarece zona este vizitată de mulți turiști veseli și zgomotoși, populația de fluturi Petaloudes se află constant în declin. Mulți ar spune că nu mai are nici un sens să vizitați Valea Fluturilor, dar chiar și așa zona rămâne plăcută.

Cele Șapte Izvoare
Cele Șapte Izvoare / Foto: www.flickr.com

Cele Șapte Izvoare din Rhodos alcătuiesc o regiune foarte îndrăgită de către turiști. În zilele caniculare, zona oferă o pauză răcoroasă, la umbră. Pentru a ajunge la cele Șapte Izvoare trebuie să străbateți un scurt traseu prin pădure, plimbare care este cu siguranță binevenită. Din punct de vedere istoric, insula rămâne celebră pentru Colosul din Rhodos, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Zona face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și este astăzi una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa.

Vacanțele pe Insula Rhodos sunt de neuitat
Vacanțele pe Insula Rhodos sunt de neuitat / Foto: www.visitrhodeisland.com

Așadar, Insula Rhodos este una dintre cele mai frumoase insule grecești, o zonă care îmbină exotismul, cultura cu o istorie de-a dreptul impresionantă.