Miami este un celebru oraş situat pe Coasta Oceanului Atlantic, în sud-estul Floridei. Miami este un important centru şi lider în finanţe, comerţ, turism, cultură, mass-media, arte. Renumita revistă Forbes a salutat iniţiativa oficialilor din Miami cu privire la programele lor de reciclare, fiind catalogat ca fiind cel mai curat oraş din America, cu ape şi străzi nepoluate şi spaţii verzi tot mai înfloritoare.

Miami, Florida
Miami, Florida

Miami este recunoscut în întreaga lume ca fiind un centru al modei şi locul în care personalităţile lumii îşi construiesc case luxoase de vacanţă. Această perspectivă este reală în mare măsură, Miami este una dintre cele mai scumpe destinaţii de vacanţă din America şi din întreaga lume. Miami este un oraş plin de viaţă şi energie, este locul în care se îmbină armonios cultura, arta, relaxarea şi divertismentul. Deşi, aparent, aceste elemente nu se contopesc, în Miami acest lucru este posibil, iar rezultatul este fabulos.

Insula Star, Miami
Insula Star, Miami

Atracţia primordială în Miami o reprezintă Insula Star, din Golful Biscayne. Insula este artifcială, dar atrage prin casele colosale şi arhitectura ultra-modernă. Casele aparţin celebrităţilor lumii precum Will Smith, Gloria Estefan, Madonna, P. Diddy, Lenny Kravitz şi multe altele. Insula Star este un spaţiu exclusivist, cu agenţi de pază răspândiţi în tot cartierul. Cu toate acestea, sectorul este public şi accesibil şi puteţi oricând să vizitaţi insula.

Miami Beach, noaptea
Miami Beach, noaptea

Desigur nu poţi să ajungi în Miami şi să ratezi o sesiune de plajă. Nisipul auriu, apele cristaline atrag ca un magnet şi nu poţi să le rezişti. Cea mai renumită în întreaga lume este Miami Beach, dar şi plajele din nordul sau din sudul coastei sunt la mare căutare. Cum pe tot parcursul anului temperaturile sunt ridicate, plajele din Miami rămân active zilnic.

Cele mai luxoase ambarcaţiuni ale lumii plutesc pe apele Oceanului Atlantic, Miami
Cele mai luxoase ambarcaţiuni ale lumii plutesc pe apele Oceanului Atlantic, Miami

Aventurile pe apă sunt permise în Miami şi există mulţi doritori care înfruntă valurile Oceanului Atlantic. Dacă te regăseşti printre ei poţi alege între o selecţie impresionantă de sporturi pe apă, Miami fiind o inovaţie în acest sens. Cele mai populare rămân snorkelingul, scufundările, plimbări cu yachtul sau cu alte tipuri de ambarcaţiuni.

Ultra Music Festival, Miami
Ultra Music Festival, Miami

Se poate spune că Miami este un centru al lumii în ceea ce priveşte evenimentele şi distracţiile din regiune. Cel mai cunoscut eveniment care se organizează în oraş este Ultra Music Festival, prilej cu care Miami se supraaglomerează. Străzile sunt pline de turişti din toată lumea care doresc să participe activ la festivalul care durează 3 zile şi 3 nopţi. Cei mai faimoşi DJ ai lumii se reunesc la Miami şi oferă un spectacol de senzaţie. Săptămâna Modei este deja o tradiţie în Miami, fiind al XV-lea an consecutiv de expoziţii şi prezentări organizate de elita modei.

Restaurant luxos, de noapte din Miami
Restaurant luxos, de noapte din Miami

Viaţa de noapte din Miami se desfăşoară în multitudinea de cluburi, baruri sau restaurante înfiinţate în regiune. Totul depinde de buget, o seară în oraş poate să coste o avere în Miami. Se organizează diverse petreceri tematice, iar în unele cluburi concertează cele mai mari staruri ale lumii.

Panorama Oraşului Miami
Panorama Oraşului Miami

Miami este o metropolă inovatoare în ceea ce priveşte clădirile construite aici, majoritatea de tipul zgârâie norilor. Oraşul este un simbol al modernităţii şi este o plăcere să te plimbi pur şi simplu pe străzile sale. Miami pare a fi un oraş tipic american, însă are ceva aparte, un spirit diferit care te face să-ţi doreşti să revii iar şi iar.