Sharm el-Sheikh este una dintre cele mai cunoscute destinaţii turistice din lumea arabă, un oraş de poveste situat în partea de sud a Peninsulei Sinai, pe o fâşie de pâmânt dintre Marea Roşie şi Muntele Sinai, în Egipt. Anual, un număr mare de conferinţe pe teme pacifiste se organizează în regiune, evenimente la care participă oficiali din întreaga lume. Astfel, metropola mai este cunoscută şi sub numele de “Oraşul Păcii”.

Sharm el-Sheikh, una dintre cele mai luxoase locaţii de pe Pământ
Sharm el-Sheikh, una dintre cele mai luxoase locaţii de pe Pământ / Foto: www.zastavki.com

Sharm el-Sheikh nu este o destinaţie de vacanţă ieftină, ba dimpotrivă, câteva zile petrecute în ţinuturile arabe pot costa o mica avere. Localizarea geografică a metropolei, între deşert, munte şi mare crează o privelişte deosebită, iar resorturile turistice modernizate după ultimele standare îţi vor asigura tot confortul de care ai nevoie. În urmă cu 40 de ani, orăşelul de la Marea Roşie nu era decât un mic sat de pescuit, renumit printre cei aproximativ 100 de beduini dornici să asigure hrana familiilor lor.

Turiştii petrec clipe minunate în acest cadru de vis
Turiştii petrec clipe minunate în acest cadru de vis / Foto: www.telegraph.co.uk

La momentul actual, orăşelul din Peninsula Sinai este una dintre cele mai modern destinaţii turistice de pe Pământ, un loc plin de viaţă şi energie tot mai apreciat de către vizitatorii din întreaga lume. Anul 1967 este momentul în care zona începe uşor, uşor să se dezvolte ca şi destinaţie turistică, ajungând astăzi un Colţ de Rai. Există multe motive pentru care ai putea să bifezi Sharm el-Sheikh în itinerariul tău, acesta fiind unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru relaxare pe de-o parte, pe de alta pentru aventuri în natură.

Sesiunile de scufundări dezvăluie o lume fascinantă
Sesiunile de scufundări dezvăluie o lume fascinantă / Foto: www.thomson.co.uk

Unii prefer să se relaxeze pe nisipul fin alături de un cocktail de fructe rece, alţii sunt mai degrabă adepţii momentelor pline de adrenalină. Această regiune este unul dintre cele mai bune locuri de scufundări din lume, mediul acvatic este de-a dreptul fascinant, iar curajoşii pot să exploreze adâncurile Mării Roşii. Experienţa va fi cu siguranţă una de neuitat! Recifele din Tiran şi Ras Mohammed sunt o splendoare, acolo poţi ajunge cu barca, aceste minuni naturale se află la o distanţă de 2 ore de oraş. În zonă există şi puncte de unde poţi observa temuţii rechini, chiar în mediul lor natural.

Deşertul Sinai, o provocare pentru turişti
Deşertul Sinai, o provocare pentru turişti / Foto: raiseupisrael.wordpress.com

Deşertul Sinai este o oportunitate pentru turiştii dornici de aventură, frumuseţile sale pot fi explorate în tururi organizate şi ghidate de bediunii prietenoşi şi ospitalieri. Temperaturile foarte ridicate pot fi o problemă, dar poţi opta pentru un traseu cu jeep-ul sau pe cămilă pentru ca tu să  nu depui prea mult efort fizic. Deşertul Sinai este alcătuit din multe canioane spectaculoase, iar Muntele Sinai şi Mănăstirea Sfânta Ecaterina nu trebuie ratate sub nici o formă.

Mănăstirea Sfânta Ecaterina de la poalele Muntelui Sinai
Mănăstirea Sfânta Ecaterina de la poalele Muntelui Sinai / Foto: sketchesofsifnos.blogspot.com

Sharm el-Sheikh este o destinaţie de vacanţă scumpă, dar inedită, o experienţă unică în fascinanta lume arabă.