Ești în căutarea celei mai frumoase destinații de Crăciun pentru acest an? Iată sfatul meu: alege una dintre cele mai frumoase Piețe de Crăciun din Europa! Vei descoperi tradiții inedite, locuri încărcate de atmosfera Crăciunului, bucate tradiționale ce îți vor alinta papilele gustative, mii de decorațiuni, luminițe și brazi împodobiți, toate acestea acompaniate armonios de sunetul dulce al colindelor.

Piața de Crăciun din Viena – Austria

În Viena, întrgul târg de Crăciun cu tarabele din lemn încărcate cu suveniruri, mici statuete ce întruchipează sfinți, obiecte din sticlă și ceramică, bijuteriile și accesoriile artizanale locale îl vei găsi în Rathausplatz. În această perioadă, capitala Austriei se îmbracă în magie iar tradiționalul brad de Crăciun întregește peisajul creând o atmosferă caldă și primitoare.

Rathausplatz - Piața de Crăciun din Viena, Austria
Rathausplatz – Piața de Crăciun din Viena, Austria

Piața de Crăciun din Maastricht – Olanda

În Piața Vrijthof te vei scufunda într-o atmosferă magică, întreg orașul e pregătit de sărbătoare. Atracția pieței de Crăciun din Maastricht o reprezintă roata panoramică înaltă de circa 60 metri de unde poți admira priveliști ce-ți taie răsuflarea precum și mult iubitul patinoar din centrul pieței. Bucurie la cote maxime!

Piața Vrijthof - Piața de Crăciun din Maastricht, Olanda
Piața Vrijthof – Piața de Crăciun din Maastricht, Olanda

Piața de Crăciun din Frankfurt – Germania

Dacă te afli în Frankfurt în perioada Crăciunului, nu poți rata ocazia de a vizita centrul istoric al orașului. Romerberg, Paulsplatz și Mainkai sunt doar câteva dintre locațiile unora dintre cele mai frumoase și mai vechi locuri din întreaga Germanie. Aici Crăciunul prinde alt contur, boem, rafinat, liniștit.

Piața de Crăciun din Frankfurt - Germania
Piața de Crăciun din Frankfurt – Germania

Piața de Crăciun din Breslavia – Polonia

Străduțele orașului Breslavia ascund localuri tradiționale unde poți încerca renumitul fel de brânză Oscypek , pește afumat sau ”kolaches”– un tip de aluat copt dulce sau sărat în diverse forme. Jarmark Bozonarodzeniowy  – Piața de Crăciun din Breslavia este pe atât de fascinantă pe cât de greu de pronunțat. Vei descoperi o altă vibrație a Crăciunului încărcat de tradiție poloneză.

Jarmark Bozonarodzeniowy  - Piața de Crăciun din Breslavia
Jarmark Bozonarodzeniowy – Piața de Crăciun din Breslavia

Piața de Crăciun din Salzburg – Austria

Salzburger Christkindlmarkt este o piață de Crăciun tradițională ce se desfășoară la poalele fortăreței din Hohensalzburg și în jurul Catedralei din Salzburg. Ce este unic aici sunt obiectele artizanale tradiționale și produsele pregătite la cuptor care sunt de-a dreptul delicioase.

Salzburger Christkindlmarkt - Piața de Crăciun din Salzburg ,Austria
Salzburger Christkindlmarkt – Piața de Crăciun din Salzburg ,Austria

Piața de Crăciun din Nuremberg – Germania

Piața de Crăciun din Nuremberg este supranumită ”Micul oraș din lemn și stofă”. Piața de Crăciun se desfășoară în centrul orașului și este plină de produse tradiționale. Aici vei putea degusta din faimoșii ”omuleți de prună din Nuremberg”,  delicioșii cârnați sau celebra turtă dulce. Bineînțeles, piața este încărcată cu suveniruri, ghirlande, luminițe și brazi împodobiți.

Piața de Crăciun din Nuremberg - Germania
Piața de Crăciun din Nuremberg – Germania

Piața de Crăciun din Merano – Italia

Piețele de Crăciun din Merano nu te vor dezamăgi niciodată. Pentru o vacanță cu familia, este locul perfect. Aici copiii pot participa la laboratoare de artizanat, pot coace biscuiți de Crăciun în cuptor sau se pot plimba cu poneii și asculta povești de Crăciun. Și pentru cuplurile îndrăgostite , va fi un Crăciun de poveste căci atmosfera romantică a locului va uni spiritele.

Piața de Crăciun din Merano - Italia
Piața de Crăciun din Merano – Italia

Piața de Crăciun din Strasbourg – Franța

Din 1570, cea mai veche Piață de Crăciun din Franța se ține în Strasbourg. Ce este extrem de interesant la această Piață de Crăciun este faptul că se extinde pe mai multe străduțe și piețe din oraș, și nu doar în Piața Catedralei. Aici poți gusta delicii din patiseria franțuzească precum tradiționalii biscuiți de Crăciun, ”Bredle” sau  tortul ciocolatos ” Buche de Noel”. Dacă vor fi și fulgi de nea, acesta va fi Crăciunul tău de poveste!

Strasbourg - cea mai veche Piață de Crăciun din Franța
Strasbourg – cea mai veche Piață de Crăciun din Franța

Piața de Crăciun din Liseberg – Goteborg, Suedia

În această ”țară a minunilor” invernală vei descoperi Polkagrisar – acele acadele în formă de bastonașe cu dungi  roșii și albe din filmele de Crăciun,  dar și un patinoar, o mică pistă de ski, spectacole de teatru și muzică. Mai mult decât atât, în Piața de Crăciun din Liseberg vei găsi chiar și o mică grădină zoologică cu reni, ponei și capre care completează magia iernii.

Piața de Crăciun din Liseberg - Goteborg, Suedia
Piața de Crăciun din Liseberg – Goteborg, Suedia

Așadar, dacă încă nu ți-ai făcut planuri pentru Crăciun, acum este momentul să te mobilizezi! Sună-ți prietenii, familia și propune-le tu ca destinație de Crăciun una dintre cele mai frumoase Piețe de Crăciun din Europa!