Top 5 stațiuni cu cele mai bune pârtii de ski din România

Top 5 stațiuni cu cele mai bune pârtii de ski din România

Poiana Brașov, România
Poiana Brașov, România / Foto: studentabil.ro

România a fost binecuvântată cu munți frumoși, creste înalte ce au devenit adevărate provocări pentru cei practică sporturile de iarnă sau pentru aventurieri. De-a lungul timpului, s-au efectuat o sumedenie de modernizări, iar la momentul actual țara noastră are multe pârtii de ski unde doritorii pot petrece momente minunate. Iubitorii sporturilor de iarnă chiar au de unde alege, în continuare vom vedea care sunt cele mai bune pârtii de ski de pe teritoriul României.

Pârtie din Poiana Brașov
Pârtie din Poiana Brașov / Foto: www.treasureholidays.ro
1 Poiana Brașov

Este liderul celor mai frumoase pârtii din țara noastră, noile amenajări au propulsat această stațiune minunată direct pe locul întâi. Prelungirea pârtiilor precum și dotarea cu tunuri de zăpadă, au transformat Poiana Brașov într-un Rai al celor ce practică sporturile de iarnă. Desigur, peisajele naturale de o frumusețe aparte adaugă un plus de farmec acestei stațiuni minunate, orizontul de un alb imaculat, brazii încărcați de zăpadă, dar mai ales turiștii dornici de distracție fac din Poiana Brașov un loc unic.

Peisaj de iarnă, Poiana Brașov
Peisaj de iarnă, Poiana Brașov / Foto: www.socwall.com

Poiana Brașov excelează și la capitolul cazare, există o mulțime de hoteluri, pensiuni și cabane turstice ce își întâmpină vizitatorii cu cele mai bune oferte. Restaurantele din zonă servesc în general preparate tradiționale de care sunt atrași chiar și străinii.

Pârtia Clăbucet, Predeal
Pârtia Clăbucet, Predeal / Foto: peisaje-de-iarna.blogspot.com
2 Predeal

Este o stațiune bine cunoscută de către români, frumoasă și vara, dar absolut uimitoare în timpul iernii. În Predeal, există o mulțime de posibilități de petrecere a timpului, asta pentru  că sunt o mulțime de pârtii bine marcate în funcție de nivelul de dificultate, dar și două instalații, una de teleski și una de telescaun. Un sejur poate fi completat cu o vizită la Castelul Peleș din Sinaia, o călătorie pe platoul Bucegilor la Babe și Sfinx sau o plimbare de seară în frumoasa Piață a Sfatului din Brașov.

Straja
Straja / Foto: isatravel.ro
3 Straja

Recent apărută în topul celor mai bune stațiuni de ski din România, Straja este un ansamblu de pârtii bune, peisaje idilice și prețuri scăzute. Aflată în Județul Harghita, Stațiunea Straja a fost recent modernizată, un alt avantaj este sezonul lung de ski, stratul mare de zăpadă  se menține datorită temperaturilor scăzute. Stațiunea este ușor de accesat, ea se află la o distanță de doar 25 de kilometri de Petroșani.

Pârtia Șuior
Pârtia Șuior / Foto: www.euromax.ro
4 Șuior

Aflată în Maramureș, în masivul Mogoșa, Stațiunea Șuior impresionează prin pârtiile nesfârșite, dar și prin atmosfera tradițional maramureșeană. Un sejur de ski în inima Maramureșului nu ar fi complet fără a te caza într-una dintre pensiunile tradiționale, doar așa vei lua contact delicioasele preparate locale ce vor adăuga mai multă savoare zilelor tale petrecute pe pârtie. În stațiune există două instalații de telescaun și una de teleski.

Transalpina Ski Resort
Transalpina Ski Resort / Foto: https://plus.google.com
5 Transalpina Ski Resort

Este unul dintre cele mai frumoase domenii schiabile de pe teritoriul României, perspectivele ce se deschid spre Munții Făgăraș sau Parâng sunt unice în țară. Aflat în Județul Vâlcea, Transalpina Ski Resort impresionează cu peisajele uimitoare, pârtiile bine amenajate și prețurile convenabile. Stațiunea nu excelează la capitolul cazare, există puține pensiuni unde nu se pot număra prea multe locuri de cazare.

Tu unde schiezi anul acesta?