Este cea mai mare insulă a Arhipelagului Insulelor Baleare, Spania localizate în Marea Mediterană. Mallorca este un nume rezonant fiind o destinaţie turistică extrem de populară şi apreciată în rândul turiştilor. Popularitatea insulei a început să crească în mod constant încă din 1950, Mallorca fiind locul unde îşi planificau vacanţa mulţi artişti şi cadre universitare.

Astăzi, Insula Mallorca este dependentă în mare parte de factorul turistic, mai ales în ceea ce priveşte veniturile financiare. Factorii de decizie în alegerea locului de petrecere a vacanţei sunt plajele infinite, vremea caldă şi facilităţile de înaltă calitate de care dispune regiunea. Însă, Insula Mallorca are mult mai multe de oferit. Numeroase obiective turistice deosebite au rămas în umbră, nefiind promovate aşa cum ar fi trebuit.

Catedrala Sfânta Maria, Palma, Mallorca
Catedrala Sfânta Maria, Palma, Mallorca

Catedrala Sfânta Maria din Palma

Este un lăcaş de cult romano-catolic din capitala Insulei Mallorca, Palma, fiind construită pe locul unei fostei moschei arabe. A fost proiectată în stil gotic, cu uşoare influenţe europene având 121 de metri lungime, 55 lăţime şi 44 de metri înălţime. Impozanta clădire are vedere la Marea Mediterană iar priveliştea pe care o oferă este minunată.

Castelul Bellver, Palma, Mallorca
Castelul Bellver, Palma, Mallorca

Castelul Bellver

Este situat la o distanţă de 3 kilometri nord-vest, de Palma, capitala Insulei şi este unul dintre puţinele castele circulare ale Europei. A fost construit în secolul al XIV-lea în stil gotic fiind folosit, pentru mult timp ca şi închisoare militară. Acum este una dintre cele mai mari atracţii ale insulei şi adăposteşte şi Muzeul de Istorie al oraşului.

Valldemosa, Palma, Mallorca
Valldemosa, Palma, Mallorca

Valldemossa

Este un sat de pe Insula Mallorca şi reprezintă cea mai bună sursă de informare cu privire la istoria, cultura şi tradiţiile insulei. Micul sat nu are mai mult de 2000 de locuitori şi este o adevărată oază de linişte pe o insulă atât de agitată şi aglomerată. Regiunea este faimoasă pentru mănăstirea construită aici în secolul al XIV-lea. Zona a fost intens promovată de un scriitor de origine austriacă, pe numele său Ludwig Salvator călător pasionat şi fanul numărul 1 al satului Valldemossa.

Paseo Maritimo, Palma, Mallorca
Paseo Maritimo, Palma, Mallorca

Paseo Maritimo

Nu puteţi spune că aţi cunoscut Mallorca dacă aţi ratat Paseo Maritimo. Este regiunea aflată de-a lungul portului şi centrul absolut al vieţii de noapte. Aici se află majoritatea discotecilor, pub-urilor, barurilor deschise până la 6 dimineaţa. Tot de aici puteţi admira Catedrala Sfânta Maria iluminată frumos pe timp de noapte. În Paseo Maritimo se află Discoteca Tito şi nu ar fi cu nimic deosebită dacă nu ar fi fost deschisă în anul 1950. Personalităţi celebre ca Frank Sinatra i-ar fi călcat pragul, iar astăzi este în perfectă funcţiune.

Dacă ajungeţi în Insula Mallorca trebuie să vă delectaţi cu câteva preparate culinare tradiţionale. Pamboli este un sandwich tradiţional făcut din pâine de Mallorca, ulei şi roşii asezonate cu un topping condimentat. Este imposibil să rataţi produsele de patiserie specifice insulei, unele sărate, altele foarte dulci.

În concluzie, Insula Mallorca este o destinaţie ce propune activităţi versatile, de la a sta la plajă cu orele, până la a explora monumentele istorice ale zonei. Potrivită pentru toate vârstele, Insula Mallorca oferă servicii turistice moderne, fiind una dintre cele mai dezvoltate destinaţii turistice ale lumii.