Este capitala şi principalul oraş al regiunii Alsacia din estul Franţei. Situat aproape de graniţa cu Germania, oraşul Strasbourg devine o uniune a două culturi diferite, un ansamblu armonios cunoscut în întreaga lume. Strasbourg este sediul mai multor instituţii europene aşa cum este Consiliul Europei cu toate filialele sale de protecţie a omului.

Dincolo de toate acestea, unicitatea oraşului nu ar fi completă dacă Strasbourg nu ar fi şi un centru turistic de mare valoare. Strasbourg este recunoscut în lume pentru caracterul medeieval al metropolei, pentru frumoasele clădiri din lemn, dar iese în evidenţă şi prin arhitectura modernă specifică secolului al XXI-lea.

Catedrala Maicii Domnului, Strasbourg
Catedrala Maicii Domnului, Strasbourg

Catedrala Maicii Domnului

Este o catedrală romano-catolică din Strasbourg considerată un exemplu bun pentru arhitectura târzie a stilului gotic. Înălţimea de 142 de metri propulsează Catedrala Maicii Domnului în topul celor mai înalte lăcaşe de cult din lume, ocupând locul al VI-lea. De asemeni este cea mai mare structură construită în întregime în perioada Evului Mediu care există şi astăzi. Importanţa edificiului este subliniată şi de menţiunile făcute de scriitorii Victor Hugo şi Goethe în operele lor.

Ponts Couverts, Strasbourg
Ponts Couverts, Strasbourg

Ponts Couverts

Nu există o regiune mai frumoasa în Strasbourg decât Ponts Couverts(Podurile Acoperite), zonă cu arhitectură clasică şi o serie de podeţe şi turnuri înconjurate de apă. Pentru a surpinde un ansamblu superb poţi ajunge aici la apusul soarelui care îmbracă peisajul într-un colorit deosebit. O altă opţiune ar fi să vizitezi Ponts Couverts noaptea. Zona este frumos iluminată.

Clădirea Parlamentului European, Strasbourg
Clădirea Parlamentului European, Strasbourg

Clădirea Parlamentului European

Este un edificiu impozant, un element surprinzător şi un reprezentant de bază al arhitecturii moderne. Trecerea timpului, evoluţia tehnologiei sunt aspecte evidenţiate perfect de Clădirea Parlamentului European. Şi interiorul clădirii poate fi vizitat, în tururi ghidate de maxim 45 de persoane cu vârste minime de 14 ani.

Palatul Rohan, Strasbourg
Palatul Rohan, Strasbourg

Palatul Rohan

Este o clădire impozantă reprezentativă pentru stilul arhitectural baroc. În interiorul clădirii se regăsesc trei dintre cele mai importante muzee ale oraşului: Muzeul de Arheologie, Muzeul de Arte Fine şi Muzeul de Arte Decorative. Dacă le veţi vizita cu siguranţă veţi afla aspecte deosebite legate de istoria, cultura şi arta oraşului.

Parcul Orangerie, Strasbourg
Parcul Orangerie, Strasbourg

Parcuri şi Grădini

Dacă ajungeţi în Strasbourg nu uitaţi de o plimbare în cele mai frumoase parcuri ale oraşului. Orangerie este un parc clasic cu o mică grădină zoologică cu păsări ca şi exponate principale şi alte câteva animale. Zona dispune şi de un loc de joacă amenajat, excelent pentru copii.  Dacă alegeţi să petreceţi mai multe ore în parc vă puteţi delecta cu diverse specialităţi culinare la terasele şi restaurantele parcului.

În prezent, Strasbourg este o linie de comunicaţie între Franţa şi Germania în ceea ce priveşte transporturile feroviare, important oraş port al Europei şi un centru uriaş de producţie şi inginerie. La nivel de inovare oraşul Strasbourg a fost clasat pe locul al III-lea  în Franţa şi pe locul al XVIII-lea  în lume.

Aşadar, Strasbourg este acel oraş al Europei în care istoria şi modernitatea convieţuiesc armonios, un spaţiu cu o cultură infinită pe care poţi să o descoperi îndeaproape vizitând frumoasa metropolă. Locuitorii oraşului sunt foarte prietenoşi aşa că nu ezita să le ceri ajutorul dacă vei avea nevoie.