Lauterbrunnen, valea peisajelor luxuriante

Lauterbrunnen, valea peisajelor luxuriante

Valea Lauterbrunnen, Elveția
Valea Lauterbrunnen, Elveția / Foto: nexttriptourism.com

Pe Pământ există numeroase destinații de vis mai puțin populare, dar care transformă vacanța în amintiri de neuitat. Din aceată categorie face parte Valea Lauterbrunnen, o zonă pitorească supranumită valea celor 72 de cascade. Valea Lauterburnnen, se află în Elveția, în Alpi și a devenit în ultimii ani una dintre cele mai vizitate destinații turistice din stat.

Valea Lauterbrunnen, o îmbinare inedită de forme de relief
Valea Lauterbrunnen, o îmbinare inedită de forme de relief / Foto: nexttriptourism.com

Valea Lauterbrunnen este un orizont impresionant alcătuit din stânci gigantice, vârfuri de munte, văi izolate, pensiuni alpine și hanuri de munte. Valea Lauterbrunnen este una dintre cele mai mari zone de conservare a naturii din Elveția. Zona a fost menționată pentru prima dată în anul 1240, în documentele vremii și, de-a lungul timpului au existat numeroase dispute cu privire la numele locației.  Pentru localnici Lauterbrunnen înseamnă “mai multe izvoare”, dar specialiștii în gramatică au găsit mult mai multe sensuri ale acestui cuvânt și de aici au început disputele. Numele locației se află într-o concordanță perfecta cu măreția peisajelor naturale din Lauterbrunnen.

Stâncile abrupte oferă priveliști minunate
Stâncile abrupte oferă priveliști minunate / Foto: en.wikipedia.org

Lauterbrunnen este o zonă cu peisaje naturale de poveste, o destinație de vacanță ce se pliază pe stilul mai multor vizitatori. Valea Lauterbrunnen este locul ideal atât pentru aventurierii care își doresc o vacanță plină de acțiune și energie, cât și pentru famiile cu copii, care, de regulă, optează pentru o vacanță relaxantă.

Lauterbrunnen, Switzerland
Lauterbrunnen, Switzerland / Foto: www.1000lonelyplaces.com

Zona este bine împădurită, pe alocuri se aude murmurul cascadelor, totul fiind completat de posibilitatea de a practica numeroase activități interesante. Cele mai populare rămân drumețiile, în Lauterbrunnen există trasee bine delimitate atât pentru începători cât și pentru experimentați. Cel mai popular traseu este cel care duce spre Wengwald, zonă care oferă priveliști minunate asupra orășelului Lauterbrunnen. Lauterbrunnen este un loc preferat și de către excursioniștii pe biciclete. Acest mijloc de transport facilitează accesul în regiune și într-un timp mult mai scurt vă veți putea bucura de întreaga vale montană. Astfel veți putea vedea Cascada Staubbach a cărei apă curge de la 300 de metri înălțime pe un perete perfect vertical.

Valea Lauterbrunnen, iarna
Valea Lauterbrunnen, iarna / Foto: www.skiresorts-test.com

Iubitorii sporturilor de iarnă pot opta pentru Valea Lauterbrunnen, fiind locul care totalizează sute de kilometri de pârtii modernizate după ultimele standarde. În regiune există pârtii speciale destinate săniușului, precum și parcuri de distracții, o sursă importanță de amuzament mai ales pentru cei mici. Pe Valea Lauterbrunnen există posibilitatea de a călători cu trenurile montane, care duc spre vârfurile înzăpezite ale crestelor montane. Astfel, în câteva minute ajungeți pe cele mai înalte culmi din zonă, cu minim de efort fizic. Traseele impresionează din nou prin peisaje luxuriante, create doar de talentul naturii.

Valea Lauterbrunnen, o zonă de poveste
Valea Lauterbrunnen, o zonă de poveste / Foto: www.pictures-switzerland.com

Așadar, Valea Lauterbrunnen este una dintre cele mai frumoase destinații montane din lume. Valea Lauterbrunnen este o emblemă a Munților Alpi și este locul ideal atunci când vrei să evadezi din aglomerația și problemele cotidiene.