Mexic are unul dintre cele mai dezvoltate sectoare în domeniul turismului, cu peste 20 de milioane de vizitatori anual. Și nici nu este de mirare având în vedere bogăția de rezervaţii naturale, oraşe coloniale, zone arheologice și plaje fascinante ca cele din Acapulco şi Cancun. Mexicul este cu adevărat o țară bogată unde găsim câte ceva pe gustul fiecărui turist. Dar cu toate că este cea mai populată ţară vorbitoare de spaniolă din lume și chiar dacă este situată în America de Nord, rădăcinile sale culturale par mai degrabă să vină din partea de Sud a continentului.

Mexico City
Mexico City

Pe lângă toate acestea, Mexic este o destinaţie turistică pentru toate bugetele cu stațiuni de lux dar și cu opțiuni de cazare mai ieftine. Și în plus, este un loc ideal pentru cumpărături, cu o gastronomie îmbietoare și distracții cât cuprinde. De altfel, în Mexic, mai mult ca oriunde altundeva pe continentul american, diversitatea de culturi hispanice, cu oameni veniți aici și din Sud dar și din Nord a dat naștere unei civilizații deosebite, Mexicul fiind adesea considerat un muzeu al civilizațiilor atrăgător prin însăși esența sa.

Piramidă Mayașă în Mexic
Piramidă Mayașă în Mexic

Atracții turistice în Mexic

Istoria joacă un rol foarte important în Mexic, de aceea, cele mai multe atracții din punct de vedere arheologic se găsesc în regiunea Uxmal, unde întâlnim piramide, clădiri şi temple. Spre deosebire de celelelalte istorice, Uxmal ca aşezare nu este un oraş obişnuit, deoarece aici nu există surse de apă şi nici nu sunt dovezi că ar fi existat vreodată.

Piramida Soarelui și a Lunii, Mexic
Piramida Soarelui și a Lunii, Mexic

Însă cel mai spectaculos şantier arheologic din ţară este Teotihuacan sau Oraşul Zeilor, el fiind nu numai un oraş monumental ale cărui construcţii au rezistat până astăzi (Piramida Soarelui, Piramida Lunii, Piramida Zeului Quetzalcoatl), dar şi o citadelă unde putem intra într-o lume a zeilor.

Palacio de las Bellas Artes México
Palacio de las Bellas Artes México

Chiar dacă este mai nou, tot un monument istoric mai poate fi considerat şi Palatul Cortes din Cuernavaca, care este alcătuit dintr-un muzeu ce înfățișează istoria oraşului dar şi o expoziție cu picturile celebrului artist mexican Diego Rivera. Acest palat este cel mai vechi din ţară, dar decorațiunile sale somptuoase și aspectul bine întreținut l-au transformat într-o atracție turistică deosebită.
Alte obiective culturale mai putem întâlni și în Acapulco: Centrul Istoric al oraşului, Catedrala Centrală, Institutul Cultural al Armatei, Teatrul Juan Luis de Alarcon. Și să nu uităm că în Mexic există cea mai largă stradă din lume numită Insurgents, unde găsim 161 de muzee, 30 de săli de spectacole şi 106 galerii de artă.

Magie în Mexic
Magie în Mexic

Plajă și soare în Mexic

De precizat că deşi este o ţară cu o cultură vastă, litoralul mexican este unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Plajele mirifice, nisipul alb şi apa cristalină fac din Mexic una din cele mai râvnită destinaţii turistice. Iar aici se găsește și una dintre cele mai importante stațiuni turistice din lume: Acapulcoc care atrage milioane de turişti ce vin aici datorită climatului cald şi a plajelor fiind una dintre cele mai aglomerate staţiuni din Mexic. Așa cum este și Insula Cozumel unde atracţiile principale sunt plaja şi sporturile de apă.

Plajă de vis în Cancun
Plajă de vis în Cancun

Cât despre distracție, aceasta este asigurată în Cancun, unde în fiecare noapte se organizează petreceri în aer liber, concerte live și show-uri de karaoke.

 

Spectacol tradițional în Cancun
Spectacol tradițional în Cancun