Minsk este capitala și în același timp cel mai mare oraș din Belarus, o metropolă superbă situată pe malurile a două râuri, Svislač și Niamiha. Prezența celor două râuri nu face decât să confere orașului o frumusețe și o energie aparte de care locuitorii se bucură zi de zi. Al Doilea Război Mondial este momentul în care Minsk este distrus în proporție de 80%, astfel orașul este reconstruit începând cu anul 1950 după bunul plac al lui Stalin.
Clădirile mari ce urmează liniile stilului sovietic și blocurile înalte se regăsesc în mare parte a orașului. Minsk este o destinație turistică impresionantă pentru cei interesați de perioada sovietică și nu numai. Capitala Belarusului este orașul care se evidențiază printr-o cultură și o istorie cu totul și cu totul deosebite.
Turismul nu este chiar o prioritate în Minsk, limba engleză este vorbită foarte rar, astfel este posibil să întâmpini mari dificultăți în relaționarea cu ceilalți. Ar fi bine să înveți măcar câteva fraze în limba rusă, pentru că altfel nu vei putea comunica eficient cu ceilalți. Din punct de vedere economic, Minsk este un oraș bogat, unde mai toate industriile sunt foarte bine dezvoltate.
Capitala Belarusului este în primul rând un oraș istoric, locul unde amprentele trecutului sunt încă foarte vizibile. Astfel, Orașului Minsk este alcătuit în principal din numeroase muzee cu exponate interesante ce păstrează încă vii evenimentele marcante din istoria Belarusului. Muzeul Național de Artă este poate cel interesant dintre ele, fiind un ansamblu excelent de arte plastice. De curând, obiectele expuse au și descrieri în limba engleză, astfel îți va fi ușor să cunoști câteva aspecte legate de arta Belarusului. În incinta muzeului există chiar și o cafenea, locul unde te vei putea relaxa înainte să pornești spre celelalte obiective turistice din Minsk.
Piața Independenței este o zonă pitonală superbă situată în inima Minskului, un loc dominat de numeroase fântâni arteziene, statui și obiecte decorative, dar și terase, cafenele și magazine. La sfârșit de săptămână, Piața Independeței devine arhiplină, fiind locul unde oamenii adoră să se plimbe, să facă cumpărături sau pur și simplu să se relaxeze.
Dacă vrei să vezi și câteva lăcașe de cult din Minsk, ai putea alege Mănăstirea Sfânta Elisabeta, o construcție impunătoare unde unde numeroși credincioși vin să se roage în fiecare zi. Și Biserica Sfânta Maria Magdalena poate face parte din itinerariul tău, fiind construită în anul 1847 în binecunoscutul stil rusesc.
Așadar, Minsk este un altfel de oraș, este locul unde amprentele sovietice sunt încă foarte persistente. Anual, puțin peste 60 000 de turiști străini vizitează capitala Belarusului.