Bahamas, ţara celor 700 de insule

Bahamas, ţara celor 700 de insule

Insulele Bahamas
Insulele Bahamas

Este o ţară formată din peste 700 de insule dispuse în Oceanul Atlantic, la nord de Cuba. Capitala ţării este Nassau, iar teritoriul  Bahamas cuprinde 470 000 de kilometri pătraţi. După Statele Unite şi Canada, Bahamas este a III-a cea mai bogată ţară a Americii în ceea ce priveşte produsul intern brut pe fiecare locuitor.

Insulele Bahamas, plajele infinite ale teritoriului
Insulele Bahamas, plajele infinite ale teritoriului

Se pare că, teritoriul Bahamas a început să fie locuit încă din secolul al XI-lea, dar dovezi concrete cu privire la acest lucru apar în anul 1492 când Cristofor Columb a ajuns în zonă şi a întâlnit aici undeva la 30 000 de persoane. Ţinutul nu a rămas neexplorat de către piraţi, Insulele Bahamas devenind un spaţiu de refugiu pentru aceştia. În 1820 sute de sclavi americani şi negri reuşesc să scape şi ajung tot în Bahams sperând că se vor elibera pentru totdeauna de acest statut şi se pare că au reuşit.

Climatul din Bahamas este unul specific savanelor, cald pe tot parcursul anului. Încă de când a fost descoperit teritoriul şi până astăzi nu au existat niciodată raportări cu privire la ger sau îngheţ. Totuşi, la fiecare câteva decenii temperaturile scad la intervale cuprinse între 3 şi 5 grade Celsius, însă doar pentru câteva ore atunci când se deplasează un aer rece provenit din America de Nord. Vara este sezonul cel mai ploios, aşa că ar fi de preferat să alegi altă perioadă pentru a vizita Bahamas.

Insulele Bahamas
Insulele Bahamas

Plajele din Bahamas sunt o atracţie în sine, nisipul auriu, apele de un albastru pur atrag anual milioane de iubitori ai plajelor întinse. Pentru că turismul este foarte dezvoltat, s-au creat numeroase facilităţi care să atragă din ce în ce mai multe persoane dornice de a-şi petrece vacanţa într-un mod agreabil.

Insulele Bahamas, pod care conduce spre un foişor intim şi umbros
Insulele Bahamas, pod care conduce spre un foişor intim şi umbros

Sporturile pe apă sunt permise în Bahamas, snorkeling, scuba diving, plimbări cu yachtul sau diverse ambarcaţiuni sunt doar câteva dintre ele. Pe insulă există mai multe hoteluri de 5 stele dotate cu fel de fel de servicii de relaxare: spa, jacuzzi, saloane de masaj sau de înfrumuseţare, diverse tratamente specifice zonei. Cel mai cunoscut dintre acestea este Hotelul Atlantis. Plimbările pe Insulele Bahamas aduc un plus de relaxare şi sunt maniera perfectă de a explora fiecare centimetru din frumoasele plaje. Fauna regiunii este surprinzătoare aşa încât puteţi să înotaţi oricând alături de un delfin jucăuş sau alte specii de peşti din adâncurile apelor.

Aşa cum v-aţi fi aşteptat deja, preparatul tradiţional în Bahamas sunt fructele de mare. De obicei, sunt gătite după mai multe reţete, dar cele mai apreciate sunt cele consumate alături de mazăre sau orez şi zeamă de lămâie. Puteţi lua prânzul la unul dintre numeroasele restaurante în aer liber, de altfel şi cele mai aglomerate de pe insulă. Nopţile de duminică sunt dedicate distracţiei şi cluburilor, Bahamas fiind recunoscută în întreaga lume pentru petrecerile deosebite.

Kalik, berea tradiţională a Insulelor Bahamas
Kalik, berea tradiţională a Insulelor Bahamas

În ceea ce priveşte băuturile, berea este băutura naţionala în Bahamas. “Kalik” este cea mai renumită dintre ele şi se comercializează în 3 sortimente diferite: clasic, light- cu foarte puţin alcool şi “Kalik de aur” ceva mai puternică decât primele două. Localnicii spun că dacă nu veţi consuma măcar o data acest tip de bere nu veţi putea simţi niciodată spiritul insulei.

În concluzie, Bahamas este un loc binecuvântat de natură şi spaţiul unde turiştii pot gusta puţin din exotismul infinit  de aici.