Chicago, orașul vântului în prim plan

Chicago, orașul vântului în prim plan

Chicago noaptea si putin Photoshop
Chicago noaptea si putin Photoshop

După New York şi Los Angeles, Chicago este cel mai mare oraş ca mărime din Statele Unite ale Americii, în engleză cunoscut şi ca „Second City”, the „Windy City”, the „City of Big Shoulders” şi „Chi-town”, metropola are o populaţie de aproape trei milioane de locuitori. Suficient pentru a fi un centru de o deosebită importanţă din punct de vedere financiar şi industrial al Americii de Nord.

Chicago ziua
Chicago ziua

Chicago este localizat în partea nord-estică a statului Illinois, fiind unul dintre acele orașe renumite pentru zgârie norii săi. De altfel, se spune că primul zgârie nori din lume a fost construit aici, acesta existând și azi sub denumirea de Home Insurance Building.  De fapt nu era o clădire foarte înaltă în adevăratul sens al cuvântului însă sistemul de grinzi metalice folosite la construcția ei este același ca și cel modern cu ajutorul căruia s-au ridicat blocurile de azi din Chicago.

Home Insurance Building Chicago
Home Insurance Building Chicago

Ce e de văzut în Chicago

Dar astăzi, cel mai înalt zgârie nori din Chicago este remarcabilul Willis Tower care e format din 108 etaje şi are 442 de metri înălțime, lucru care amplifică și mai mult priveliștea ce se poate vedea de aici. Iar amatorii de senzații tari au chiar ocazia să ia liftul cu pereți de sticlă, o experiență suficient de puternică pentru a le ridica nivelul de adrenalină chiar și celor mai calmi vizitatori.

Chicago River
Chicago River

Un alt obiectiv turistic important este Millennium Park, un spațiu liniştit dar totuşi modern care reușește să îmbine cu succes arhitectura elegantă cu peisagistica și multele  locuri de divertisment, patinoar şi teatre. Punctul forte al acestui parc este Pavilionul Muzical Pritzker, construit pe o suprafață de 10 hectare, orchestra simfonică organizând aici concerte în aer liber, lucru ce face ca anual, locul să fie vizitat de peste  4.000.000. de turiști. Jocurile de lumini fascinante şi Grant Park Music Festival fac din acest parc printre cele mai importante atracții ale orașului.

Millennium Park Chicago
Millennium Park Chicago

În fiecare an, de prin aprilie până în noiembrie, timp de 20 de minute în fiecare oră, jeturi spectaculoase de apă animă fântâna Buckingham din Grant Park, iar noaptea, întreaga fântână prinde viață într-un show impresionant de apă și lumină.

Declarată Atracţie Istorică Naţională, clădirea Chicago Board of Trade este construită în anul 1930 şi are 44 de etaje, fiind renumită pentru arhitectură, gravurile sale în piatră şi sculpturile deosebite. De asemenea este încă cel mai mare centru de comerţ cu cereale din lume.

Cladirea Chicago Board of Trade Building
Cladirea Chicago Board of Trade Building

Daca vrem să admirăm oraşul şi să avem parte de atracţii captivante şi expoziţii interactive, Planetariul și Muzeul Adler ne oferă şansa aceasta, activitățile de aici fiind printre cele mai interesante din oraș, în special pentru turiștii care nu au ocazia să treacă pe aici în fiecare zi.

Chicago bean and life
Chicago bean and life

Centrul John Hancock este un zgarie-nori cu înălţimea de 343 m, ce are un Observatoriu la etajul 94. Deşi nu este la fel de faimos ca platforma turnului Willis, de aici se pot observa foarte bine panorma oraşului şi a lacului Michigan, pe o rază destul de mare.

Grant Park Chicago
Grant Park Chicago

Unul dintre cele mai revoluționare proiecte din oraș a fost zgârie nori-ul Aqua construit între 2007 și 2009, al cărui nume spune totul. Întreaga sa suprafață exterioară pare să simuleze un plan pe care s-a turnat apă care acum șiroiește încetișor. Imaginea este ciudată dar în același timp foarte sugestivă iar clădirea a devenit un fel de punct de reper pentru turiștii ce vin să se fotografieze în fața ei.

Chicago noaptea
Chicago noaptea