Nesebar, Perla Bulgariei

Nesebar, Perla Bulgariei

Nesebar, Bulgaria
Nesebar, Bulgaria / Foto: http://www.zepelintour.ro

Nesebar este un oraș splendid din Bulgaria, aflat chiar pe Coasta Mării Negre. Poziționarea geografică, dar și faptul că orașul este plin de biserici și clădiri medievale, fac din Nesebar o destinație turistică de vis. Partea centrală a orașului face deja parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, zona fiind alcătuită din clădiri vechi, dar foarte bine conservate. Străzile orașului sunt destul de înguste și pietruite, dar asta nu face decât să sporească și mai mult farmecul Nesebarului.

Regiunea este de vis!
Regiunea este de vis! / Foto: http://commons.wikimedia.org

Nesebar este o destinație turistică importantă în Bulgaria, este zona care în timpul verii devine neîncăpătoare pentru turiștii proveniți din toate colțurile lumii. Cea mai bună manieră de a vedea frumusețile orașului este aceea de a te plimba pe străduțele pietruite. Nesebar nu este un oraș prea mare, astfel, nu va fi greu să vizitezi toate obiective turistice în lipsa unui alt mijloc de transport.

Bisericile din Nesebar sunt deosebite
Bisericile din Nesebar sunt deosebite / Foto: http://www.panoramio.com

Se spune că Nesebar este orașul cu cele mai multe biserici pe cap de locuitor, astăzi în metropola bulgară se regăsește un număr impresionant de 40 de biserici care au supraviețuit evenimentelor tulburi din trecut și trecerii timpului. Mare parte dintre ele au fost construite din piatră, iar acest material le-a asigurat rezistența dar a creat în același timp și un design plăcut. Cele mai faimoase biserici din Nesebar ar fi Biserica lui Hristos Pantokrator, Biserica Sfântului Ion Baptistul, dar și Biserica Sfânta Sofia. Desigur, poate timpul nu este suficient pentru a le vizita pe toate, dar trebuie să știi că fiecare dintre ele are un farmec aparte.

Moara de vânt din Nesebar, un simbol al orașului
Moara de vânt din Nesebar, un simbol al orașului / Foto: http://www.panoramio.com

Moara de vânt de la intrarea în Nessebar a devenit deja un punct de reper în oraș, un simbol al acestuia și poate cel mai fotografiat element din regiune. Din păcate nu există nici un document oficial care să menționeze momentul în care a apărut moara de vânt, nici măcar informațiile provenite de la locuitori nu sunt foarte exacte. Se presupune că moara de vânt datează dintr-o perioadă cuprinsă între secolele al XVII-lea și al XIX-lea, din timpul Renașterii bulgare. Construcția este destul de minimalistă, dar această simplitate atrage turiștii care se fotografiază cu drag lângă ea.

Nesebar, noaptea
Nesebar, noaptea / Foto: http://www.wallsdata.biz

Nesebar este principalul port al Bulgariei și ai ajuns în zadar în frumosul oraș dacă nu ai făcut o plimbare în port în timpul serii. Ambarcațiuni din toată lumea se odihnesc liniștite în Portul din Nessebar, noaptea zona este frumos iluminată și are un aer romantic. Există o străduță îngustă chiar pe marginea portului, tocmai pentru ca turiștii să poată observa toate detaliile.

Nesebar, un oraș liniștit
Nesebar, un oraș liniștit / Foto: http://www.cmbtravel.ro

Așadar, Nessebar este un orășel splendid, o zonă deosebite unde oricine poate petrece o vacanță de neuitat.