Lacul Brienz, apele de culoarea cerului din Alpii elvețieni

Lacul Brienz, apele de culoarea cerului din Alpii elvețieni

Lacul Brienz, Elveția
Lacul Brienz, Elveția / Foto: >a href ="http://www.globeimages.net"> www.globeimages.net

Elveția este o țară superbă iar acest lucru este demonstrat de existența zecilor de orașe pline energie și culoare, dar și a peisajelor naturale care-ți taie răsuflarea. În nordul Alpilor, în Cantonul Berna se regăsește Lacul Brienz, ape de culoarea safirului ce ajung în unele porțiuni la adâncimea de 260 de metri. Apele liniștite au o suprafață totală de aproximativ 30 de kilometri pătrați și alcătuiesc un cadru natural de vis, vizitat de la an la an de tot mai mulți turiști din întreaga lume.

Apele de culoarea cerului sunt o încântare pentru turiști
Apele de culoarea cerului sunt o încântare pentru turiști / Foto: www.nexus5wallpaper.net

Apele din nordul Alpilor nu sunt un lac oarecare, au devenit deja un fel de sanctuar pentru turiștii care iubesc natura și tot ceea ce ea are de oferit. Pe toate cele patru maluri ale lacului s-au format mici sate de vacanță, locuri unde elvețienii și-au construit case destinate concediilor pe lac sau unde regăsesc o sumedenie de hoteluri și locuri de cazare pentru vizitatorii de pretutindeni. Pescuitul nu este chiar punctul forte al zonei, asta pentru că apele lacului sunt sărace în substanțe nutritive, vitale pentru hrănirea unei game largi de specii de pești. Cu toate acestea, un studiu arată că anual, din apele lacului sunt scoase între 8000 și 10 000 de kilograme de pește. Dacă pescuitul este o pasiune a ta, îți poți încerca norocul pe apele line din inima Alpilor!

Cadrul natural din jur completează perfect frumusețea lacului
Cadrul natural din jur completează perfect frumusețea lacului / Foto: Cadrul natural din jur completează perfect frumusețea lacului

Lacul Brienz oferă numeroase oportunități de relaxare, plimbările și drumețiile în împrejurimi par a fi pe placul tutyror vizitatorilor. Satele pitorești din jur oferă o altă perspectivă asupra Elveției, țară renumită mai ales pentru disciplină, orașe înfloritoare și dulciurile tradiționale adorate de o lumă întreagă. Localitățile din jur sunt maniera prin care poți face cunoștință cu liniștea și relaxarea elvețiană, un tablou contrastant cu cel dintâi, dar la fel de frumos.

Împrejurimile sunt uimitoare!
Împrejurimile sunt uimitoare! / Foto: www.1zoom.net

Zone ideale pentru drumeții se regăsesc din plin, relieful mai înalt din jur este maniera prin care poți obține priveliști unice asupra lacului. Chiar pe malurile apelor se regăsesc o mulțime de restaurante tradiționale unde se servesc tot felul de preparate deosebite, unele dintre ele pe bază de pește. Tot în jurul apelor sunt și câteva magazine de suveniruri, asta dacă vrei să cumperi pentru cei dragi amintiri din această regiune minunată a Elveției.

Plimbările pe apă devăluie alte perspective asupra zonei
Plimbările pe apă devăluie alte perspective asupra zonei / Foto: www.clicktraveltips.com

Primele nave de pasageri au pătruns pe lac încă din anul 1839, iar plimbările cu barca sunt maniera prin care și tu te poți relaxa în acest cadru uimitor. În prezent, există cinci nave de pasageri care efectuează trasee pe lac, însă dacă vrei să te întorci în timp poți opta oricând pentru o plimbare cu bărcile din lemn.

Plimbările pe malurile lacului te încarcă cu energie
Plimbările pe malurile lacului te încarcă cu energie / Foto: digitallifestories.blogspot.com

Lacul Brienz este unul dintre cele mai frumoase din întreaga lume, un Colț de Rai în inima Alpilor elvețieni!