Fiinţa umană este creatoarea multor structuri inedite, lucruri unice care sunt dovada vie a imaginaţiei şi a inteligenţei pe care nici o altă fiinţă de pe faţa Pământului nu le mai are. Igluurile sunt acele structuri ce crează uimire, construcţii care au fost odată refugii tradiţionale ale eschimoşilor. La momentul actual igluurile sunt o adevărată curiozitate pentru turişti, există o sumedenie de staţiuni constituite din clădiri de gheaţă unde vizitatorii se pot caza peste noapte pentru a simţi din plin farmecul unei locuinţe de gheaţă.

Aceste locuri de cazare oferă o experienţă unică!
Aceste locuri de cazare oferă o experienţă unică! / Foto: isabelconway.com

O lume de vis constituită din zăpadă şi gheaţă, o operă de artă globală se află şi în mijlocul Alpilor austrieci, într-un sat de poveste ce poartă numele de Alpeniglu. Această regiune îi fascinează complet pe turişti, satul alb constiuit din cele 18 igluuri se află în apropiere de staţia de munte Hochbrixen, prin urmare zona este foarte uşor de accesat şi de către cei care nu schiază. Este nevoie de doar 8 minute pentru a ajunge în zonă cu telecabina şi după această călătorie plăcută ţi se va dezvălui un orizont de neuitat.

Bun venit în camera de gheaţă!
Bun venit în camera de gheaţă! / Foto: www.holidaycheck.at

Marea majoritate a turiştilor care vizitează regiunea optează şi pentru o noapte de cazare chiar în incinta clădirilor sculptate în gheaţă, asta pentru că experienţa este una deosebită. O noapte de cazare vine cu un pachet complet, ce include şi cina la o masă de gheaţă şi un program activ de divetisment. Există chiar şi igluuri romantice, asta înseamnă neaparat o cină romantică pentru cei care optează pentru această variantă.

Alpeninglu, o lume de gheaţă!
Alpeninglu, o lume de gheaţă! / Foto: www.adlerweg.com

Micul sat desprins parcă din poveşti este destinaţia ideală pentru o excursie de o zi, uluitoarele opere de artă sculptate în gheaţă oferă o experienţă unică. Pe lângă marea varietate de activităţi sportive de iarnă, zona include şi acest sat la igluurilor, un loc special, creat cu măiestrie de către arhitecţi care au dorit să creeze aceste minunăţii.

Barul de gheaţă din Alpeniglu
Barul de gheaţă din Alpeniglu / Foto: www.holidaycheck.de

În Alpeniglu există chiar şi un bar de gheaţă, la mesele din interior poţi servi fel de fel de cockteiluri interesante, chiar din pahare de gheaţă. Şi restaurantul din zonă garantrează o primire călduroasă, chiar dacă este construit în totalitate din gheaţă. Complexul rece ca gheaţa poate fi închiriat în totalitate, asta dacă vrei să pregăteşti un cadru inedit pentru prietenii tăi, dar trebuie să ştii că preţul pentru o asemenea experienţă este destul de ridicat. Ansamblul igluurilor include un bar, un restaurant şi o biserică, restul fiind locuri de cazare pentru turişti. Un alt aspect interesant este dat de existenţa unui centru de expoziţie constituit din sculpturi create chiar de vizitatori.

Cockeilurile sunt servite în pahare de gheaţă
Cockeilurile sunt servite în pahare de gheaţă / Foto: www.holidaycheck.at

Ai vizitat vreodată un complex din gheaţă?