Cum ar fi să câștigați o excursie în Las Vegas? Poate că este doar un vis dar până să ajungeți acolo n-ar strica să descoperiți primele 5 hoteluri de lux din Las Vegas.

Adevărate atracții turistice în sine, aceste construcții nu numai că oferă cazare la cele mai înalte standarde dar asigură și entertainment-ul așa de necesar într-un oraș care și-a câștigat demult titulatura de Sin City.

Top 5 hoteluri de lux din Las Vegas - The Venetian iar în fundal The Mirage
Top 5 hoteluri de lux din Las Vegas – The Venetian iar în fundal The Mirage

Care sunt cele 5 hoteluri de lux din Las Vegas

Desigur, Las Vegas este mare iar pe Strip, punctul central al orașului care nu doarme niciodată, există multe hoteluri, însă puține se pot compara cu cele pe care le vom prezenta în continuare. Adevărate oglinzi ale luxului, acestea atrag anual milioane de turiști care vin aici cu buzunarele mult mai pline de bani decât apucă să plece. Dar asta nu înseamnă că cei cazați nu se distrează aici ci dimpotrivă, totul este prin excelență gândit pentru a realiza experiența perfectă.

Top 5 hoteluri de lux din Las Vegas - Gondole și gondolieri
Top 5 hoteluri de lux din Las Vegas – Gondole și gondolieri

The Venetian

Hotelul The Venetian trebuie neapărat inclus în top 5 hoteluri de lux din Las Vegas. Însă locul pe care se află acesta este cu atât mai celebru cu cât înainte ca The Venetian să fie ridicat, aici existase The Sands, unul din primele hoteluri din Las Vegas. Dar cel din urmă a fost demolat în 1996 iar un an mai târziu a început construcția noului complex turistic.

Top 5 hoteluri de lux din Las Vegas - Imitația podului Rialto ce traversează The Strip
Top 5 hoteluri de lux din Las Vegas – Imitația podului Rialto ce traversează The Strip

Inspirația pentru arhitectura acestuia a fost oferită de romantica Veneție (de unde și numele). Obiective de excepție din vestitul oraș italian au fost incluse în design-ul american: Palatul Dogelui, Piața San Marco, Leul din Veneția, Clopotnița Bisericii Sf. Marcu sau Podul Rialto, toate se regăsesc aici. The Venetian este gazda a numeroase atracții, de la cazinouri spectaculoase la o secție a muzeului Guggenheim și chiar la cluburi de noapte foarte apreciate de tineri.

Top 5 hoteluri de lux din Las Vegas - Noaptea la The Venetian
Top 5 hoteluri de lux din Las Vegas – Noaptea la The Venetian

MGM Grand

Altul dintre cele 5 hoteluri de lux din Las Vegas pe care le-am ales pentru azi este MGM Grand. Cu câțiva ani mai bătrân decât precedentul hotel, MGM Grand se laudă cu o construcție mai conservatoare. Totuși este interesant de remarcat că scopul acestui resort a fost acela de a creea o atmosferă mai prietenoasă pentru întreaga familie, oferind servicii care se potrivesc atât adulților cât și copiilor. Dacă le-a ieșit planul sau nu, asta este discutabil dar e de remarcat totuși faptul că MGM Grand este al doilea hotel ca mărime din lume și că după seria de filme Ocean’s, acesta a câștigat și mai mult în notorietate.

Top 5 hoteluri de lux din Las Vegas - MGM Grand astăzi
Top 5 hoteluri de lux din Las Vegas – MGM Grand astăzi

Bellagio

Inspirat de orașul omonim de pe malurile lacului Como din Italia, the Bellagio merită din plin să fie inclus în topul celor 5 hoteluri de lux din Las Vegas. Dar dacă cele 3000 (și ceva) de camere ale hotelului sunt impresionante ca număr iar tavanul holului central acoperit cu 2000 de flori de sticlă lucrate manual te lasă fără cuvinte, adevărata atracție este în afara hotelului. Bellagio are un lac de 3 hectare ce se întide de la clădire până lângă Strip și unde își au ”sediul” cele mai cunoscute fântâni din această parte a Americii.

Top 5 hoteluri de lux din Las Vegas Bellagio - un loc al luxului suprem
Top 5 hoteluri de lux din Las Vegas Bellagio – un loc al luxului suprem

Fântânile de la Bellagio sunt cele mai complexe astfel de realizări nu doar din Nevada – care apropo, este mai degrabă o bucată mare de deșert – cât și din întreaga SUA. Iar contrar unor legende urbane, lacul nu este umplut cu apă reciclată din hotel ci dintr-o fântână de mare adâncime săpată cu foarte multă vreme în urmă pentru a iriga un fost teren de golf, chiar pe locul unde se află lacul acum.

Fântânile de la Bellagion pe timp de noapte
Fântânile de la Bellagion pe timp de noapte

Show-ul este vizibil atât din clădirile învecinate cât și de pe stradă lucru ce face ca la fiecare jumătate de oră lumea să se strângă pentru a admira spectacolele oferite de cele peste 1200 de duze active ce combină jeturile de apă, armonizându-le cu muzica unor melodii precum Time to Say Goodbye, My Heart Will Go On sau Viva Las Vegas.
Și ca să vă faceți o idee despre banii ce se rulează în Sin City, Bellagio are propria sa grădină botanică dar și un conservator, un fel de seră unde cei cazați aici pot admira adevărate spectacole de culoare armonizate cu anotimpul în care se află.

Cazinoul de la The Venetian

Caesars Palace

Caesars Palace este o imagine memorabilă pentru oricine a trecut prin Vegas. Acest complex, pe bună dreptat își merită numele fiind unul dintre vele mai vechi hoteluri din oraș și printre primele care au adoptat o tematică simbolică. Astfel, Caesars Palace, ridicat la începutul anilor 70 are ca inspirație vechea romă, întreaga clădire având incluse detalii arhitecturale romane clasice. Însă de atunci lucrurile s-au extins mult și azi Caesar’s include 3960 de camere în șase turnuri dintre care cel mai recent are apartamente de 1000 de metri pătrați (un kilometru pătrat adică!).

Top 5 hoteluri de lux din Las Vegas - Caesars Palace cu The Mirage în fundal
Top 5 hoteluri de lux din Las Vegas – Caesars Palace cu The Mirage în fundal

În anul 2000, Caesars Palace a purces la ridicarea Colloseum-ului, un amfiteatru special construit pentru revenirea pe scenă a solistei Celine Dion dar care, de atunci, a mai găzduit și alte concerte deosebite, nume precum cel al lui Elton John fiind atracții regulate ale acestui loc. Ce alte argumente am mai avea nevoie pentru a include Caesars Palace în lista noastră cu Top 5 hoteluri de lux din Las Vegas?

Top 5 hoteluri de lux din Las Vegas - Vulcanul de la Mirage

The Mirage

The Mirage a fost cel mai scump hotel-cazinou construit vreodată în Las Vegas cu o investiție de circa 630 de milioane de dolari. Dar asta nu e de mirare de vreme ce și ramele geamurilor sunt suflate cu praf de aur. În plus, Mirage a fost deschis într-o perioadă în care Las Vegas-ul începuse să își piardă din strălucire și mulți turiști începuseră să migreze spre Atlantic City, un alt centru important pentru pasionații de cazinouri. Ca o curiozitate, hotelul se laudă cu un vulcan artificial ce ”erupe” din oră în oră de la 8 seara până la miezul nopții. Dar pentru că la acest show se folosește gaz natural, producătorul a decis să evite neplăcerile cauzate de mirosul gazelor, înlocuind mercaptanul urât mirositor cu aroma de pina-colada.